[Foto’s] De Treffers lijdt eerste nederlaag in drie maanden

AFC Amsterdam heeft zondagmiddag de topper tussen De Treffers en AFC gewonnen. Voor De Treffers was het de eerste nederlaag nadat het de 10 voorgaande wedstrijden ongeslagen was.


De Treffers moest zondag de eerste nederlaag sinds oktober 2015 incasseren. Foto en rechten: Jan Peters.

In de eerste minuut van de wedstrijd kreeg De Treffers al een goede kans. Een schot van Wesley Meeuwsen belandde op de kruising. In de tegenaanval van AFC was het via Pieter Koopman direct raak: 0-1. Het veldoverwicht was de eerste 25 minuten voor AFC, maar de Amsterdammers konden hier niet van profiteren. De Treffers kreeg langzaamaan weer wat grip op de wedstrijd.

De mannen van Zuid kwamen na een halfuur spelen in de problemen, doordat een elleboog van Meeuwsen met een rode kaart werd bestraft. De fans en spelers van de thuisploeg hadden hier duidelijk hun bedenkingen over. De 11 van AFC kwamen nog voor het rustsignaal op 0-2 nadat Marien Willemsen een Amsterdamse aanval tot doelpunt promoveerde.

In de tweede helft maakte De Treffers het zijn tegenstander knap lastig. Robert Mutzers scoorde na 61 minuten de aansluitingstreffer en Jean Black was zes minuten later dicht bij de gelijkmaker. De aanvaller maakte zondag zijn rentree bij de roodzwarten en zijn inzet belandde op de lat. De strijd was er bij de mannen van trainer Anton Janssen, maar het beslissende doelpunt viel in de slotminuten aan de andere kant: Edip Biberoglu maakte er 1-3 van.

De Treffers staat na zondagmiddag 3e met 32 punten. AFC blijft koploper en heeft 36 punten. De nummer twee, WKE, heeft er 34.


Foto’s met dank aan Jan Peters!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Meeuwissen

Weer met beide benen op de grond en terug op aarde!

Elleboog

Terechte (domme) rode kaart voor Meeuwsen en daarvoor krijgt hij terecht minstens 5 wedstrijden schorsing.

Antoon

Snel even winkelen !!

Jack van Gelder

Genoten van een heerlijke partij voetbal, prima overwinning (al was gelijkspel misschien wel terecht geweest).
Wat is dat voor gekke rivaliteit dat na afloop ik een half uur wordt tegengehouden (overigens de gehele straat van beide zijden wordt tegengehouden) bij een jupilerleague wedstrijd ????

Hoezo 3 maanden niet verloren dat kan ook makkelijk als de competitie daar de helft van stil ligt

Herman

8 wedstrijden schorsing gekregen.

Elleboog

ik had het juist voorspeld. Minstens 5 wedstrijden schorsing, de eis is 8 wedstrijden. Terecht op grond van de beelden en mede gelet op zijn verleden.

wpDiscuz