Achilles ’29 effectiever dan FC Den Bosch

Achilles ’29 heeft maandagavond in Den Bosch drie punten weten te bemachtigen. De Groesbekers wonnen met 1-2 van de lokale FC.

Selectie Achilles '29 2015/2016. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

Selectie Achilles ’29 2015/2016. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

De gasten lieten zich in het eerste halfuur wel zien, maar grote mogelijkheden kregen de witzwarten nog niet. FC Den Bosch was via Niek Vossebelt, Vykintas Slivka en Furhgill Zeldenrust gevaarlijker. Laatstgenoemde mocht alleen doorgaan op Achilles ’29-doelman Leon Ter Wielen, maar de sluitpost won dat duel. Ook op de schoten van Vossebelt en Slivka had de keeper een antwoord.

Achilles ’29 nam na 40 minuten de leiding nadat Mehmet Dingil een voorzet van Jop van Steen tot doelpunt promoveerde. FC Den Bosch had het door het niet verzilveren van de kansen aan zichzelf te danken dat de ploeg met een achterstand de rust in ging.

Ook na rust bleef FC Den Bosch doordrukken. De thuisploeg bleef echter onzorgvuldig in de afwerking. Freek Thoone kreeg namens Achilles ’29 nog kansen, maar de aanvaller schoot éénmaal over en van dichtbij éénmaal tegen FC Den Bosch-doelman Kees Heemskerk. Een kwartier voor tijd was het wel raak: Omid Popalzay maakte er 0-2 van.

Daarmee was Achilles ’29 er nog niet. Vijf minuten voor tijd scoorde Malcolm Esajas de aansluitingstreffer. In de slotminuten veranderde er niets meer aan de stand op het scorebord en daarmee klimmen de Heikantbewoners richting de 12e plek (gedeeld 9e) in de Jupiler League. In 25 wedstrijden hebben de mannen van trainer Eric Meijers 31 punten gehaald. Het hoogst aantal behaalde punten in het betaald voetbal voor Achilles ’29 is 33. Dat was vorig seizoen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
randje 16

klasse mannen

Volgen’s mijn moet het maandagavond zijn inplaats van vrijdagavond..
Edit redactie: Dank voor de oplettendheid! Gewend om de verslagen op vrijdagavond te schrijven 😉 . We hebben het inmiddels aangepast.

Kijken naar boven?

Heerlijke overwinning in een koud Den Bosch! Er zit nog veel meer rek in dit team. Wie weet waar dit eindigd. Trouwens, wat hebben wij een goeie keeper. Zijn veel andere JL clubs jaloers op!

wpDiscuz