Enorm animo voor Gelderse editie Special Olympics

De inschrijving voor Special Olympics Nationale Spelen (SONS) 2016 is gesloten en de gedroomde aantallen zijn bereikt.

Special_Olympics_2016_logo-DGB

Het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Nijmegen gaat qua aantallen alvast de boeken in als een succes. Je wint al als je meedoet is het motto van Special Olympics 2016 en dat is door iedereen van harte opgepikt.

Tot en met 29 februari konden sporters en begeleiders zich inschrijven voor de 18 takken van sport die op 12 locaties in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen worden georganiseerd. Het resultaat: 3.200 aanmeldingen voor het sporttoernooi (2.400 sporters en 800 begeleiders) waarvan er zo’n 2.000 blijven overnachten in ‘Special Olympics Dorp’ Heumensoord. In combinatie met de Wandel3daagse, waarvoor men zich nog kan aanmelden, wordt het target van 3.500 deelnemers gehaald en wellicht zelfs overschreden.

Een fantastisch resultaat volgens Ragna Schapendonk manager Special Olympics Nederland, de organisatie onder wiens vlag de Nationale Spelen eens in de twee jaar worden georganiseerd. ‘Het aantal deelnemers aan deze Nationale Spelen is meer dan goed te noemen een groot deel van de sporten heeft zelfs het maximum bereikt. Steeds meer mensen met een verstandelijke beperking sporten in wedstrijdverband en dat komt nu in Gelderland tot uiting”. Schapendonk is met name enthousiast over de ‘nieuwe’ sporten die zijn toegevoegd aan deze editie. “Twee jaar terug konden basketbal, golf en bocce nog niet op het programma worden gezet. Met dank aan de inspanningen van enthousiaste sportbonden, verenigingen en de organisatie in Nijmegen kunnen sporters met een verstandelijke beperking nu ook in die sporten de strijd met elkaar aan gaan.”

Special Olympics 2016

Speciale sporters uit heel Nederland komen in op 1, 2 en 3 juli naar de regio Nijmegen. De Nationale Spelen worden geopend op vrijdagavond 1 juli met het ontsteken van de vlam tijdens de openingsceremonie in het Goffertstadion. Het weekend staat vervolgens in het teken van de volgende sporten: Atletiek, badminton, hockey, tafeltennis, skaten, tennis, korfbal, paardrijden, voetbal, zwemmen, basketbal, handbal, wielrennen, judo, golf, bocce, gymnastiek en bowlen.

Daarnaast introduceert Special Olympics 2016 de wandel3daagse, een wandeling van 2.5, 5 of 25 km door Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Mensen met een verstandelijke beperking worden samen met hun begeleiders van harte uitgenodigd mee te lopen. Het is mogelijk om alle drie de dagen mee te lopen, maar ook deelname op een of twee dagen is mogelijk. De eerste etappe start op vrijdagmiddag 1 juli vanaf het Special Olympics Dorp Heumensoord onder leiding van marsleider Peter van Uhm en eindigt in het Goffertstadion.

Inschrijven voor de wandel3daagse is nog mogelijk via www.specialolympics2016/w3d.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Thieu Hoeken

Wat mooi dat ook onze gemeente een flinke bijdrage levert aan de organisatie van de Special Olympics! Dat wordt een prachtig evenement! Het proefdraaien in Wychen was al een succes. En hopelijk levert de kennismaking met deze tak van sport ook veel positiefs op voor de sportbeoefening van onze eigen mensen met een beperking bij onze eigen sportclubs.

Thieu Hoeken

wpDiscuz