NAC Breda wint van Achilles ’29

Achilles ’29 heeft vrijdagavond in Breda verloren van NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd het 3-1.

logo Achilles'29 (transparant)

Het eerste halfuur was voor de thuisploeg. De ploeg uit Breda was sterker, maar meer dan twee kansen van Sjoerd Ars, waarvan één van de lijn werd gehaald, leverde het niet op. Achilles ’29 kwam langzaamaan wat beter in de wedstrijd en kreeg na 37 minuten ook een goede mogelijkheid om de score te openen: Freek Thoone schoot in de korte hoek, maar NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar keerde diens inzet.

Het duurde na deze aanval niet lang voordat de 11.600 toeschouwers de openingstreffer zagen. NAC Breda bleef namelijk druk zetten en kwam uit een corner op 1-0 door een doelpunt van Kevin van Diermen. Het was zijn eerste goal in het shirt van NAC. De geelzwarten hielden de voorsprong tot aan de rust vast.

Het tweede doelpunt van dit duel viel net na rust. Achilles ’29-sluitpost Leon ter Wielen tikte een voorzet van Ronnie Stam in het eigen doel: 2-0. De stand op dat moment gaf de verhoudingen tussen beide ploegen goed weer. Toch kwam Achilles ’29 terug in de wedstrijd na een mooie aanval die door Thijs Hendriks werd gepromoveerd tot doelpunt. Het spel golfde hierna op en neer; NAC ging op jacht naar de bevrijdende treffer terwijl Achilles ’29 probeerde één punt mee naar Groesbeek te nemen.

De mannen van trainer Eric Meijers konden echter niet voorkomen dat de punten in Breda bleven, Uruc Matic maakte in de slotminuten aan alle onzekerheid een eind en tekende de 3-1 aan. Dit was tevens de eindstand. Achilles ’29 blijft ondanks de nederlaag 9e in de Jupiler League. Enkele ploegen onder de Groesbekers verspeelden namelijk ook punten. Het verschil tussen de nummers 9 en 15 is slechts drie punten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on NAC Breda wint van Achilles ’29

Reageren is niet toegestaan.