Groesbeekse (11) derde op NK Judo O15

APELDOORN РOp het NK Judo voor judoka’s jonger dan 15 jaar, heeft de Groesbeekse Mirthe van Kerkhof (11) zaterdag bij haar debuut direct een knappe derde plaats behaald.

Mirthe_van_Kerkhof_3e_NKJudo_O15_2016-DGB

Van Kerkhof, uitkomend voor Stichting Top Judo Nijmegen in de categorie tot 32 kilogram, startte sterk in het Omnisport Sportcentrum te Apeldoorn. Ze rekende af met enkele gerenommeerde tegenstanders (Anais Manuhutu en Sofie Schols) en knokte zich met sterk judo uiteindelijk tot de halve finale. Hierin liep ze tegen de latere kampioene (Melany Rossen) een straf (shido) op, die in de resterende speeltijd helaas niet meer te herstellen was.

Wat resteerde was de strijd om het brons. Hierin herpakte Mirthe zich uitstekend. In een zenuwslopende partij tegen Lois Klein trok ze de winst uiteindelijk met een heupworp naar zich toe: yuko. Hierdoor mag Mirthe zich derde van Nederland noemen.

In januari werd het prestigieuze Dutch Open Espoir, het officieuze Nederlands Kampioenschap, door het jonge talent nog gewonnen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeekse (11) derde op NK Judo O15

Reageren is niet toegestaan.