De Treffers pakt punt in knotsgekke slotfase

HAARLEM – De Treffers heeft zondag in het belangrijke duel tegen de nummer 3, Koninklijke HFC, gelijkgespeeld. In Haarlem werd het 3-3. Twee doelpunten vielen diep in blessuretijd.

Sportpark Zuid Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Sportpark Zuid Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Snelle achterstand

De Groesbekers stonden al snel in het duel tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Het eerste doelpunt viel na een kwartier spelen toen Carlos Opoku vanaf elfmeter mocht aanleggen. Niet veel later werd een fout van Bram Eltink in de De Treffers-defensie door Mike van de Ban afgestraft.

Aansluiting

Na 38 minuten scoorden de gasten de verdiende aansluitingstreffer: Eltink herstelde zijn eerder gemaakte fout. Even daarvoor was topscorer Wesley Meeuwsen namens De Treffers dicht bij een doelpunt, maar HFC-doelman Tom Boks redde. Nog voor de thee werd het weer gelijk: Meeuwsen miste weliswaar een strafschop, maar Robin Janssen maakte er in de rebound alsnog 2-2 van.

HFC met 10 man

Na één uur spelen bracht Koninklijke HFC zichzelf in de problemen doordat Danny Hols zijn tweede gele kaart, en dus rood, zag. De Treffers was beter, maar de uitvallen van HFC bleven gevaarlijk. Acht minuten voor tijd had Coen Maertzdorf de 2-3 op zijn schoen, maar hij schoot voorlangs.

Twee late doelpunten

In de slotfase gingen de roodzwarten op jacht naar de winst, maar stuitten vaak op doelman Boks. Na 94 minuten viel het doelpunt aan de andere kant via Wouter Haarmans. Een onterechte nederlaag voor de mannen van Zuid leek een feit, maar Rick Verbeek maakte er na 95 minuten weer 3-3 van.

Spanning in Topklasse

Het blijft, met nog 4 wedstrijden te gaan, spannend in de zondagtopklasse. De Treffers staat na het resultaat van zondag 5e met 40 punten. De nummer 8, JVC Cuijk, verloor van VVSB en heeft er 3 minder. De achtste plaats is de eerste die geen recht op promotie naar de Tweede Klasse geeft. Koploper FC Lienden heeft 48 punten, maar één duel meer gespeeld.

Tweede Divisie 2016-2017

Een plek in de nieuw te vormen Tweede Divisie is weggelegd voor de eerste 7 in de zaterdag- en zondagtopklasse. Katwijk en Excelsior Maassluis (beiden zaterdagtopklasse) hebben al een ticket weten te bemachtigen. De Tweede Divisie is de competitie die vanaf seizoen 2016/’17 tussen de twee Topklassen en Jupiler League komt.

De Treffers speelt nog tegen laagvliegers Magreb ’90 en HBS, koploper FC Lienden en hekkensluiter SWZ Sneek. Ook in die volgorde.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

dat worden nog 4 spannende wedstrijden. Kan nog alle kanten op, maar kampioen m.i niet meer en verdienen ze ook niet. Maar you never know. Lienden krijgt nog een paar moeilijke voor de kiezen met o.a. HFC en tegen Treffers. Maar wij moeten de onderste niet onderschatten. Die gaan voor klasse behoud.
Spannend tot de laatste wedstrijd, zo hoort het ook. Succes heren van Zuid.

ricky

spannend tot laatste wedstrijd zo hoort het ook ??????!!!!!!
een club als de treffers had zich al zeker moeten plaatsen.

henk

Tja Ricky, daar heb je wel gelijk in. Maar helaas de bal is rond en ondanks de brede selectie zijn we toch net niet goed genoeg en zal het nog spannend zijn om bij de eerste 7 te eindigen.

wpDiscuz