Giro 2016: side events gemeente Berg en Dal

GEM. BERG EN DAL – In aanloop naar de Big Start van de Giro d’Italia in Gelderland worden er diverse side-events georganiseerd.

Hieronder staat de door ons verzamelde informatie over deze evenementen en over de Giro in onze gemeente.

Giro 2016: Groesbeek, Berg en Dal, Wyler en Beek

Op 7 mei 2016 (etappe Arnhem – Nijmegen, 190 kilometer) komt de Giro door de gemeente Berg en Dal en doet dan Groesbeek, Wyler (DE), Beek en Berg en Dal aan. De ploegenpresentatie en eerste etappe (9,8 kilometer) vinden op 6 mei 2016 plaats in Apeldoorn. Op 8 mei 2016 is er ook nog een etappe door Gelderland (Nijmegen – Arnhem, 189 kilometer).

Side events

Op dit moment zijn er 147 side events geregistreerd via GiroGelderland.nl. De evenementen in onze gemeente zijn als volgt:

24 april 2016: Bergsprint “de Muur van Beek” (13:00 uur tot 17:00 uur)
Bergsprint_Muur_van_Beek_Giro_2016-DGB


Locatie: Van Randwijckweg, Beek-Berg en Dal
Kosten: Geen
Social Media: Facebook

Bergsprint “de Muur van Beek” is een korte sprint van 400 meter op de van Randwijckweg in Beek-Berg en Dal. Het is de bedoeling om die 400 meter zo snel mogelijk op een fiets af te leggen! De start is vanuit stilstand, dus je zult meteen al je krachten in moeten zetten. De wedstrijd is toegankelijk voor jong en oud vanaf 6 jaar! Of je nu een geoefende fietser bent of mee wilt doen voor de lol. Daag andere uit of stel een team samen!

Wil je alvast oefenen? Dat kan met Strava waar je het segment “de Muur van Beek” kunt vinden. Om zoveel mogelijke deelnemers een eerlijke kans op mooie prijzen te bieden, hebben we onderscheid gemaakt in verschillende categorieën.


28 april 2016 – 7 mei 2016: Giroesbeek 2016
Giroesbeek_logo_2016-DGB


Locatie: Turijn, Veldhoven en Groesbeek
Kosten: Geen
Social Media: Facebook
Berichtgeving DeGroesbeek.nl: Giroesbeek op DeGroesbeek.nl

Op 28 april gaat een groepje enthousiaste fietsers in tien dagen van de eindstreep van de Giro, de Corso Bolzano in Turijn, naar de Pannenstraat in Groesbeek fietsen. De doen zij onder de naam Giroesbeek.

De laatste dag (7 mei) start de groep om 08.00 uur in Veldhoven op camping de Veldhoeve. Naar verwachting finisht de groep rond 13.00 uur in het centrum van Groesbeek. Alle geïnteresseerden kunnen aan deze etappe meedoen en vanaf Veldhoven of Grave meefietsen. Ook voor de hele tour zijn nog plaatsen.

De lengte van de totale tour bedraagt ongeveer 1.100 kilometer. Het doel van de tocht is om een mooie sportieve prestatie neer te zetten, maar ook om geld op te halen voor het buurtwerk in Groesbeek.


7 mei 2016: Mercato
Giro_Berg_en_Dal_Mercato-DGB


Locatie: Oude Kleefsebaan, Berg en Dal
Kosten: Geen
Social Media: Facebook

Geniet van de dubbele doorkomst van de Giro op de Mercato Oude Kleefsebaan in Berg en Dal!
Verschillende restaurants en retailers bieden te eten, te drinken en fiets- en Italië gerelateerde producten in een gezellige ‘roze’ sfeer. Bezoekers kunnen de Giro-karavaan eerst voorbij zien komen op hun route richting het korte uitstapje in Duitsland en vervolgens zien wie de punt voor de Bergtrui pakt op de van Randwijckweg: “De Muur van Berg en Dal”.

Het programma:
12:00 uur: afsluiting Oude Kleefsebaan tussen Clarenbeekseweg en Zevenheuvelenweg (de huisarts blijft bereikbaar).
12:30 uur: Start Mercato met kraampjes.
Restaurants serveren hapjes en drankjes bij de kraampjes zijn allerlei dingen te doen in Italiaanse sfeer
14:00 uur: (geschatte tijd) doorkomst Reclamekaravaan van de Giro d’ Italia
16:10 uur: (geschatte tijd) doorkomst renners richting Wyler (rotonde bij Tivoli)
16:25 uur: (geschatte tijd) doorkomst op de Van Randwijkweg (Bergprijs “De Muur van Berg en Dal”)
18:00 uur: einde Mercato
18:30 uur: De weg wordt weer vrijgegeven en restaurants gaan diner serveren.


7 mei 2016: Piazza Chiesa
Giro_Berg_en_Dal_Mercato-DGB


Locatie: Oude Kleefsebaan, Berg en Dal
Kosten: Geen
Social Media: Facebook

Op het “Piazza Chiesa” (Kerkplein) aan de Oude Kleefsebaan worden voor de liefhebbers van het wielrennen, familie en vrienden activiteiten georganiseerd om de beleving van de Giro zo groots mogelijk te maken. Voor de kinderen een zandbak, een luchtkasteel en in de vroege middag kindertelevisie op een groot scherm! Voor de liefhebbers zelf en natuurlijk iedereen die de Giro en Italië een warm hart toedragen is op het grote scherm (4×2,4m!) de volledige uitzending van de Giro etappe van Arnhem via Berg en Dal naar Nijmegen te zien. Er is ijs van de ijsmaker “Wijs, ambachtelijk IJs & Wafels”, er is pizza uit een hout-gestookte oven en voor de nog grotere honger zal ook een frietkraam paraat staan.

Het programma:
13:00 uur: Kerkplein open voor belangstellenden; tot aan het begin van de uitzending van de etappe zal op het grote scherm iets te zien zijn voor de kinderen. Deze kunnen zich ook vermaken met een luchtkasteel en een zandbak. De bar gaat open.
13:30 uur: IJsjes van de IJscokar!
14:00 uur: De pizzabakker begint met bakken van pizza’s.
14:15 uur: (geschatte tijd): de Reclamekaravaan van de Giro d’ Italia komt voorbij.
16:25 uur: (geschatte tijd): de renners komen voorbij


7 mei 2016: Lancering “Birra Rosa”
Birra_Rosa_Groesbeek-DGB


Locatie: Brouwerij D’n Drul, Groesbeek
Kosten: Geen
Social Media: Facebook

Op 7 mei wordt de Birra Rosa gelanceerd, speciaalbier gebrouwen voor de Giro. Het is een rose weizen van 5,4 procent, een heerlijk fris bier met kardamom en met bietenpoeder gekleurd. Kom op 7 mei ruiken, proeven en genieten tijdens de Giro door Groesbeek met de Giro Birra Rosa.


Dossier Giro d’Italia 2016 door de gemeente Berg en Dal.

Wanneer er meer side-events in de gemeente bekend zijn wordt dit artikel aangevuld! Aanvullende informatie over de Giro Groesbeek/Berg en Dal kan gemaild worden naar [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Giro Gelderland

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gradje

Wordt er iets georganiseerd ient centrum? Is de wedstrijd te zien op in grote tv?

Handy

Van mij mag het regenen en onweren die dag.. wat een gedoe om een paar minuten zoevende fietsers die zich aan geen verbod of gebod houden…
Vraag me nog af of de verandering van de aanstraal verlichting niet valt onder gevel verandering??

Inwoner

Je bent in ieder geval niet zo “handy” in je opmerkingen

Wim Houben

Om 13.00 uur komen we binnen. De Giroesbeek vanuit Turijn. Vanaf Velp worden we geëscorteerd door enkele militaire jeeps. Vanaf Velp, Motel Koolen kun je ook meefietsen. We vertrekken daar om 12.00 uur.
Het is geen wedstrijd.
Doe mee, en finish samen met ons op het parcours van de Giro! Dan wordt de winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt, en kun je een waardebon van Sjef van Bergen winnen. Voor meer info, zie facebook https://www.facebook.com/Giroesbeek2016/
Laten we er een fijne dag van maken.

wpDiscuz