[Giro 2016] De Giroesbeek bijna van start

GROESBEEK – Na een half jaartje van voorbereidingen vertrekken de drie fietsers, Henk Horstink, Tim Davits en Wim Houben, vergezeld door Henk Godschalk in de camper voor hun tiendaagse tocht.

De drie fietsers die de rit van Turijn naar Groesbeek maken met de sponsor op de foto. VLNR: Tim Davits, Wim Houben, William van Bergen (sponsor) en Henk Horstink.

De drie fietsers die de rit van Turijn naar Groesbeek maken met de sponsor op de foto. VLNR: Tim Davits, Wim Houben, William van Bergen (sponsor) en Henk Horstink.

Die tocht brengt hen van de Corso Bolzano, de eindstreep van de Giro dit jaar, in Turijn naar het Marktplein in Groesbeek. Ondersteuning vanuit Groesbeek gebeurt door Lucie Godschalk en Piet Visser, die beiden de laatste dagen aan zullen sluiten bij de tocht.

Tien dagen fietsen, tien dagen afzien, maar ook tien dagen genieten van een mooie omgeving en van het fietsen. Dat is de eerste opzet van de tocht. De deelnemers, hun gemiddelde leeftijd ligt rond de vijftig jaar, gaan niet voor de snelheid of de hoogtemeters, samen vertrekken en samen heel in Groesbeek aankomen is het doel.

Wat is het doel van deze tocht?

Zoals al vernoemd in dit artikel, samen tien dagen genieten van tien dagen fietsen. Op de tweede plaats willen we onderweg reclame maken voor de mooie gemeente Berg en Dal. We willen in Turijn een pakket met streekproducten aanbieden aan de burgemeester. Op de derde plaats willen we met deze tocht geld ophalen voor het buurtwerk in Berg en Dal. Daarvoor hebben we via onze facebookpagina een crowdfundingactie opgezet. Al het opgehaalde geld gaat naar het buurtwerk van welzijnswerk Berg en Dal. Als je doneert voor 1 mei kun je een overnachting voor twee personen winnen in het Zevenheuvelenhotel op 7 mei. Doneren kan via facebook.

Waardebon

Verder kun je nog een waardebon van 100 euro winnen van Bikelife Sjef van Bergen. We vragen het aantal kilometers dat we fietsen, door deze drie fietsers Henk, Tim en Wim, van Turijn naar Groesbeek. Oplossingen vóór 6 mei ovv van naam en emailadres naar [email protected].

Militaire voertuigen

De laatste dag, 7 mei, vertrekt de Giroesbeek om 8 uur s’morgens vanaf camping de Veldhoeve in Veldhoven voor de laatste 80 kilometer. Wie wil mag dan aansluiten. Rond elf uur komen we aan op onze laatste stopplaats, Motel Koolen, Tolschestraat 1 te Velp(Grave). Vanaf dan kan iedereen meefietsen. Het laatste stuk fietsen we de route die de geallieerden volgden tijdens operatie Market Garden. Vanaf de brug bij Grave worden we dan geëscorteerd door enkele militaire voertuigen uit WOII. Om 13.00 uur komen we dan aan in Groesbeek op het Marktplein waar het Girofeest dan in alle hevigheid kan losbarsten.

Slotdag

Wil je meedoen de laatste dag, laat het even weten via Facebook, waar je onze actie ook dagelijks kunt volgen. Voor meer info: Facebook Giroesbeek2016. Finishen op het parcours van de Giro d´Italia, dat wil je niet missen! Voor meer info, zie facebook, bel of mail even: Wim Houben 06-53290268, [email protected]

Informatie Giro 2016 gemeente Berg en Dal
Side-events gemeente Berg en Dal
De route door de gemeente Berg en Dal in beeld

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Barbara

Tjonge jonge . Dit gaat toch zeker wel € 125 opleveren.

wpDiscuz