De Treffers promoveert naar Tweede Divisie

LIENDEN/GROESBEEK – De Treffers is zondag gepromoveerd naar de Tweede Divisie. FC Lienden is kampioen.


Archieffoto. Foto en rechten: Jan Peters.

De Groesbekers speelden gelijk tegen FC Lienden. Met nog één wedstrijd te gaan is een plek bij de eerste 7 voor De Treffers een zekerheid. Het belangrijkste doel is daarmee bereikt. HSC ’21 en UNA zijn de nummers 7 en 8 die volgende week in een onderling duel mogen vechten om een plek in de Tweede Divisie.

Tweede Divisie

Een plek in de top 7 in de zondagtopklasse is namelijk nodig om volgend jaar mee te kunnen doen in de nieuw te vormen Tweede Divisie. Ook de eerste 7 van de zaterdagtopklasse promoveren. Daarnaast stromen er ook 4 clubs uit de beloftencompetitie door. Zaterdagclub Katwijk plaatste zich als eerste voor de Tweede Divisie. FC Lienden was de eerste in de zondagtopklasse die een ticket wist te bemachtigen.

De exacte indeling van de Tweede Divisie voor het seizoen 2016-2017 is nog niet bekend. Vanaf volgend seizoen kunnen ook ploegen uit de Jupiler League, waar Achilles ’29 uit Groesbeek aan haar vierde betaald voetbalseizoen zal beginnen, degraderen. Pas dan begint dus echt de doorstroming van amateur naar betaald voetbal.

Klik hier voor meer info over de Tweede Divisie 2016-2017.

De-Treffers-wint-van-FC-Hilversum

Moeizame start

De Treffers won in het eerste competitieduel van dit seizoen met 3-0 van HBS. De doelpunten werden gescoord door Wesley Meeuwsen. Toen was al duidelijk dat hij een aanwinst voor het team zou worden. Inmiddels is Meeuwsen clubtopscorer. Daarna werd er regelmatig verloren en stonden de Groesbekers begin oktober 2015 na 7 duels op slechts 6 punten.

Trein

Na de winst op UNA, op 11 oktober 2015, ging het ineens een stuk beter en was de roodzwarte trein tijdelijk niet te stoppen. De Treffers stond 6 weken later, na 6 overwinningen op rij, ineens 2e. De club kwam van een 11e plek.

De mannen van trainer Anton Janssen behaalden uiteindelijk een ongeslagen reeks van 10 duels, een knappe prestatie. Eind januari 2016 was AFC uit Amsterdam te sterk. Het was voor De Treffers de eerste nederlaag in drie maanden.

Wisselvallig

Daarna verliep het allemaal wat wisselvalliger en werden er kansen om aan kop van de zondagtopklasse te komen om zeep geholpen. De ticket voor een plek in de Tweede Divisie leek zelfs even in gevaar te komen, omdat de ploegen erg dicht bij elkaar stonden.

Promotie

De grootste stap naar de nieuwe competitie werd 24 april gezet. De Treffers won van Magreb ’90 en was bovenin de enige ploeg die dat weekend won. De rest speelde gelijk. Een week later kon een plek in de Tweede Divisie veilig gesteld worden, maar tegen HBS werd er niet gewonnen. Zondag is dan eindelijk de laatste stap gezet.

De Treffers heeft voor komend seizoen al de nodige belangrijke spelers vastgelegd om met een goede selectie deel te kunnen nemen aan de nieuwe competitie.

De redactie van DeGroesbeek.nl feliciteert De Treffers met de promotie naar de Tweede Divisie!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Doelstelling gehaald, dik verdiend. Jammer geen kampioen geworden wat volgens mij wel moest kunnen met deze selectie. Maar nieuw seizoen met nieuwe uitdaging. de Treffers proficiat.
En om dan toch nog ff te jennen. Nog maar 1 seizoen verwijderd van de Groesbeekse derby.

Eitje

Dan ook vast voor volgend jaar gefeliciteerd maar dan moet je wel kampioen worden in de tweede divisie

Henk

nee hoor, volgend seizoen moet er in de Jupiler league geknokt worden om er in te blijven. En dan zal het heel moeilijk worden voor Achilles 29
maar ook voor een Oss om er in te blijven. In mijn ogen toch wel de 2 zwakste broeders van de afgelopen seizoenen. We zullen zien.

Er waren deze competitie toch echt vier ploegen die zwakker waren dan Achilles…….

henk

klopt, we zullen zien. Ik denk ook voor volgend jaar dat de doelstelling van de Treffers is om handhaving in de 2de divisie te halen. Mooie uitdaging voor al de ploegen die promoveren en eindelijk eens ploegen die kunnen degraderen uit de jupiler league.

Thep

Met dit budget en materiaal wat ze hebben is toch een gewoonte dat Ze zich plaatsen voor 2 divisie . Een schande eigenlijk dat ze niet voor de titel spelen met dit budget .dus Henk zelf in de spiegel kijken het is niet Zo goed op moment dat het lijkt allemaal

Ja hallo zeg

Nou Henk, het is inderdaad te hopen dat dat de doelstelling voor komend seizoen is. meespelen om een kampioensschap ( wat dit seizoen toch echt de doelstelling was en niet handhaving!!) zit er niet in.
Dat er ploegen kunnen degraderen uit de Jupiler League is helemaal niet best want dat betekent vaak het einde van een BVO. Dat het jou leuk lijkt dat Achilles degradeert begrijp ik dan weer wel maar dat wachten we dan eerst maar eens af. Net zo goed als dat het afwachten wordt of Treffers uberhaupt een rol van betekenis kan gaan spelen in de 2e Divisie.

Treffersfan
@Ja hallo zeg, handhaving was nooit de doelstelling. Promotie naar de tweede divisie was de doelstelling. En dat is gelukt! En dat degradatie uit de JL het einde van een BVO zou betekenen is niet meer dan een gevalletje ‘pech’. Daar deed men in Zeist nooit zo moeilijk over. Kijk maar naar wat er met Haarlem, Veendam en AGOVV is gebeurd. En het is inderdaad maar afwachten of we een rol(letje) van betekenis gaan spelen in de tweede divisie. We zijn in elk geval verzekerd van een aantal hele leuke wedstrijden. De Treffers – Spakenburg of Katwijk – De Treffers… Lees meer »

He thep wijsneus wat was het budget van treffers dan , jij weet het allemaal wel heel goed. Zul je het budget van achilles ook wel weten . Jij moet bij de telegraaf gaan werken .

Theodorus

ik denk dat UNA een hele slimme zet heeft gedaan, 1 nieuwe speler en de rest bijgeschaafd. Let op! deze ploeg komt ver en dat zien we al op 14 augustus…………….

wpDiscuz