[Foto’s/ Video/ Update] Giro 2016 gemeente Berg en Dal

GEM. BERG EN DAL – Zaterdag was de Giro-doorkomst door Groesbeek en andere kernen in de gemeente Berg en Dal. Het was de tweede etappe van de 99e Giro d’Italia.

Giro 2016 Pannenstraat
De carnavalswagen met de Giro als onderwerp was er zaterdag ook nog bij. Foto en rechten: Antoinette Tacken.

Giroesbeek

Het was warm en er waren dan ook de nodige mensen op de been. In Groesbeek waren er activiteiten op het Dorpsplein en het Marktplein. Omstreeks 13:00 uur kwamen de deelnemers van de Giroesbeek na een 10-daagse trip vanuit Turijn aan bij het gemeentehuis. Daar werden zij ontvangen door tientallen inwoners en burgemeester Mark Slinkman. Wim Houben gaf aan blij te zijn met het ontvangst. De organisatie heeft € 1500,- opgehaald voor welzijnsdoelen in de gemeente Berg en Dal. Slinkman zelf kreeg nog een presentje.

Side-events

Meer side-events waren er bij brouwerij D’n Drul (lancering van een Giro-biertje), op het Marktplein en op twee plaatsen in de kern Berg en Dal. Daar is op de Oude Kleefsebaan een braderie gehouden en was er voor jong en oud veel te doen op het Piazza Chiesa; het kerkplein in het dorp.

Etappeverloop

Voordat de renners, met Tom Dumoulin in het roze na zijn winst in de tijdrit, de gemeente binnen kwamen was er eerst nog een reclamekaravaan. Rond de klok van 16:15 uur kwam het peloton door Groesbeek-centrum om vanaf daar via de Dorpsstraat en later de Zevenheuvelenweg, waar Maarten Tjallingi nog een tussensprint won, naar Berg en Dal te gaan.

“Muur van Beek”

Via Wyler en Beek-Berg en Dal kwamen de renners voor de tweede maal Berg en Dal binnen, maar niet voordat er eerst is geklommen. Het dak van de Giro in Nederland (96 meter) is namelijk de Nieuwe Holleweg in Beek-Berg en Dal. Dat betreft een col van de 4e categorie waar Omar Fraile als eerste boven kwam. Hij mag daarom zondag de blauwe trui dragen.

Gemeente verlaten en op naar de finish

Via de Oude Kleefsebaan, Molenbosweg, Postweg, Meerwijkselaan en Nijmeegsebaan gingen de 198 wielrenners naar Nijmegen. De finish van de etappe lag op de Oranjesingel, waar Marcel Kittel de etappe op zijn naam schreef. Morgen is er nog één etappe door Gelderland, daarna vertrekt de stoet naar Italië.

Hieronder enkele foto’s van het spektakel.

Heeft u zelf ook foto’s of video’s van het evenement gemaakt? Deel ze met ons en stuur ze naar [email protected]. Dan kunnen inwoners de doorkomst nog eens nabeleven. Nieuwste foto-album staat bovenaan. Laatste update: 08-05-2016, 20:30 uur.

Onderstaande foto’s met dank aan Jos Eikholt, Mark van den Brink en Antoinette Tacken!

Onderstaande foto’s door DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s/ Video/ Update] Giro 2016 gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.