[3D] Groesbeekse Boys stelt klassebehoud veilig

GROESBEEK-BREEDEWEG – Op de voorlaatste speeldag heeft Groesbeekse Boys ook voor het aankomende seizoen weer een plaats in de derde klasse veilig kunnen stellen.

GBO_SCE_08052016-DGB

Het punt dat in de thuiswedstrijd tegen SCE (2-2) behaald werd was hiervoor voldoende.

Groesbeekse Boys heeft een wisselvallig seizoen doorgemaakt. Na een slechte seizoensopening werd de weg omhoog gevonden. Het linker rijtje werd gehaald en tot enkele wedstrijden terug was er zicht op de derde periodetitel. De afgelopen wedstrijden ging het echter minder. Tegen SCE mocht er daarom ook niet verloren worden om nacompetitie, welke tot degradatie kon leiden, te voorkomen.

Hoewel Groesbeekse Boys in de eerste helft meer balbezit had wist het geen kans te creƫren. Alleen Ronnie van Rens kwam met een kopbal enigszins in de richting van de Nijmeegse goalie. De gasten uit Nijmegen waren daarentegen gevaarlijker. Groesbeekse Boys doelman Jens van den Berg moest na vijf minuten al redding brengen op een gevaarlijke SCE uitbraak. Na een half uur voetballen hadden de geel-zwarten het geluk aan hun zijde toen een kopbal op de lat stuitte. Op slag van rust moest Jens van de Berg zijn kwaliteiten nogmaals tonen door in twee instanties redding te brengen op een schot.

Direct na rust keek Groesbeekse Boys voor de eerste keer tegen een achterstand aan. Dominic Janssen volleerde een afgeslagen bal fraai binnen. Binnen enkele minuten herstelde Groesbeekse Boys dit. Thomas Cillessen frommelde de bal vanuit een corner binnen. Na een uur voetballen kwam Groesbeekse boys opnieuw op achterstand. Anthony de Jong ronde een fraaie aanval doeltreffend af.

Hierna toonde Groesbeekse Boys eindelijk vechtlust. Dit leverde direct enkele kansen op. Afstandschoten van Joris Bons misten doel en een kopbal van Rens Hubers werd van de lijn gehaald. Tien minuten voor het eindsignaal verscheen de bevrijdende 2-2 stand op het scorebord. Een vrije trap van Joris Bons werd door een SCE speler achter de eigen doelman gewerkt. Mede door twee rode kaarten aan Nijmeegse zijde kon Groesbeekse Boys het benodigde punt eenvouding over de streep trekken.

Voor Groesbeekse Boys wacht Pinkstermaandag 16 mei de laatste competitiewedstrijd. In Beuningen moet tegen de plaatselijke Boys aangetreden worden. Voor Groesbeekse Boys staat er niets meer op het spel. Beuningse Boys neemt bij een overwinning de derde periodetitel in ontvangst. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling Groesbeekse Boys:
Jens van den Berg; Teun de Jong, Rens Hubers, Rick Hubers, Gijs Rikken (Luuk Wijnhoven); Joris Bons (Robert Klaassen), Bram Rikken, Thom Jochoms; Thomas Cillessen, Marciano Bons (Ron Bruijsten), Ronnie van Rens.

Klik hier voor de stand van zaken in de Derde Klasse D.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [3D] Groesbeekse Boys stelt klassebehoud veilig

Reageren is niet toegestaan.