Bartholomaus en Heijmans winnen Jeu de Boules-toernooi

GROESBEEK – Het was druk op Sportpark Noord waar het eerste kampioenschap Jeu de Boules voor tweetallen van de gemeente Berg en Dal werd gespeeld. Er hadden zich 16 teams ingeschreven en gelukkig bleef het weer de spelers gunstig gezind.

Staande v.l.n.r.: Ben Rutten en Kees Rijk (2e plaats), Theo Bartholomaus (1e plaats), Annie Kamps (3e plaats), Kees Heijmans (1e plaats) Zittend v.l.n.r.: Marie Janssen (4e plaats) ,Jan Liebers (3e plaats) en Peter Janssen (4e plaats)

Staande v.l.n.r.: Ben Rutten en Kees Rijk (2e plaats), Theo Bartholomaus ( e plaats), Annie Kamps (3e plaats), Kees Heijmans (1e plaats)
Zittend v.l.n.r.: Marie Janssen (4e plaats) ,Jan Liebers (3e plaats) en Peter Janssen (4e plaats)

Nadat de poulewedstrijden waren gespeeld, waren er 4 halve finalisten over. In de eerste halve finale speelden Kees Rijk en Ben Rutten, de twee vertegenwoordigers van Petanque vereniging Beek tegen Jan Liebers en Annie Kamps. Beide heren wonnen met 13-6 van het echtpaar en plaatsten zich daarmee voor de finale. In de andere halve finale speelden Peter en Marie Janssen tegen Theo Barthomomaus en Kees Heijmans. Deze halve finale werd door laatstgenoemden met 13-6 gewonnen zodat de finale en troostfinale deelnemers bekend waren.

Onder grote publieke belangstelling werd de troostfinale gewonnen door Jan Liebers en Annie Kamps waardoor zij zich derde mochten noemen. De finale was bloedstollend met 2 teams die er een verschillende tactiek op nahielden. De spelers Kees Rijk en Ben Rutten, meer de exponenten van het wegkaatsen van de ballen van de tegenstander en Theo Bartholomaus en Kees Heijmans die dat maar zelden toepasten en kozen voor het gerichte en zuivere gooien.

Het ging lang gelijk op maar uiteindelijk gaf toch het zuivere gooien van Theo en Kees de doorslag nadat hun tegenstanders enkele “wegkaats acties” zagen mislukken. De einduitslag was 13-7 waarna Theo Bartholomaus en Kees Heijmans zich kampioen van de gemeente Berg en Dal mochten noemen en dat tot volgend jaar mei blijven wanneer het tweede kampioenschap duo’s van de gemeente Berg en Dal op sportpark Noord weer zal worden gehouden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bartholomaus en Heijmans winnen Jeu de Boules-toernooi

Reageren is niet toegestaan.