[Video] Start aanleg kunstgrasveld Achilles ’29

Dinsdag in is het bijzijn van wethouder Weijers het startschot gegeven voor de aanleg van een gloednieuw kunstgrasveld bij Achilles ’29.

Foto: Twitter.

Foto: Twitter.

Door de enorme groei kampt Achilles ’29 al vele jaren met een capaciteitsprobleem op sportpark De Heikant. Door de aanleg van kunstgras wordt de capaciteit voor wedstrijden en trainingen enorm vergroot.

Achilles ’29 verenigt profvoetbal en amateurvoetbal in zich. Wekelijks worden honderden trainingen en wedstrijden op het sportpark afgewikkeld, let wel, op drie velden. Nu op het hoofdveld kunstgras wordt aangelegd kan dit veld veel intensiever gebruikt worden, terwijl de kwaliteit ervan optimaal blijft, ook voor wedstrijden van de selectieteams.

Achilles ’29 heeft gekozen voor de ‘premiumkwaliteit’ van Polytan. Dit bedrijf ontwikkelde een heel eigen duurzaam systeem dat tot resultaat heeft dat het gras ‘zachter’ aanvoelt en waarbij water zich beter hecht. Daardoor is het gras minder stroef en zijn bijvoorbeeld tackles bijna even goed mogelijk als op natuurgras. Polytan legde ook het kunstgras aan voor het WK Vrouwenvoetbal in Canada en is een leverancier die wereldwijd opereert. In Nederland is Achilles ’29 een van de eerste clubs die een veld van Polytan aanlegt.

De realisatie van het kunstgrasveld is mogelijk gemaakt door een subsidie van € 365.000,- van de gemeente Berg en Dal en een bijdrage van Het Heikantlegioen. Binnen Het Heikantlegioen sparen leden van Achilles ’29 voor investeringen die in het belang zijn van de club.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Website Achilles ’29

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Fons

Harrie zijn die 90.000 euro van dat andere kunstgras al betaald !!!!

Splinter

Goed bezig Harrie,nu nog resultaat boeken.Die 90.000 zitten in de olie die komen nog terug ter zijnde tijd.

wpDiscuz