Vrouwenelftal Achilles ’29 naar Eredivisie

GROESBEEK – Achilles ’29 neemt vanaf volgend seizoen deel aan de Eredivisie Vrouwen. Dat heeft de club woensdagavond laten weten.

Bron: Twitter.

Bron: Twitter.

De groep zal uit 18 speelsters bestaan. Met 16 speelsters, uit de regio Gelderland, Limburg en Brabant, is inmiddels een overeenkomst gesloten

De club uit Groesbeek speelt al drie seizoenen in de Jupiler League en maakt een behoorlijke ontwikkeling door. Onlangs behaalde Achilles ’29 de status “Regionale Jeugdopleiding”. Om deze status te krijgen moet een club aan verschillende KNVB-eisen voldoen. Binnen de jeugdopleiding worden talentvolle jongens en meisjes opgeleid.

Om die meisjes ook perspectief te bieden en het ook voor meisjes uit deze regio mogelijk te maken op het hoogste voetbalniveau te acteren, neemt Achilles’29 vanaf 2016-2017 deel aan de Eredivisie Vrouwen. Binnen de club is er twee jaar aan gewerkt om dit te realiseren. Vorig jaar al werd Judith Thijssen aangesteld om het team vorm te geven. “We zijn er heel trots op dat zij hier volledig in is geslaagd”, laat de club weten. Judith is inmiddels ook aangesteld als hoofdtrainer van de selectie.

Met de komst van de dames van Achilles ’29 in de Eredivisie Vrouwen spelen er volgend seizoen 8 ploegen in die competitie. ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar zijn de overige 7.

Klik hier voor de persmap, met onder andere gegevens van de speelsters.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Dombo

Ze doen maar. Wie hoog gaat zal hard vallen. Dit is niet vol te houden. Zullen ook wel failliet gaan en andere in de shit achterlaten.

Aart

Wat ben jij gruwelijk negatief zeg! Of is het jou te doen omdat Achiles met dit initiatief komt. Of menu wel of niet tegen deze, of een andereclub bent, dit gebeurt toch maar weer mooi in ONS Groesbeek.

randje 16

he dombo dat roep je al jaren. je doet je naam wel eer aan.

Treffersfan

Ik zie ook een samenwerking tussen het meisjesvoetbal van De Treffers en DVSG. En dan gaat het allemaal om Groesbeekse meisjes. Dat heeft veel meer waarde voor ONS Groesbeek!

fluitkelje

In de Jupiler league is het een grote flop, met de beloften was het een drama, en nu gaan ze die meisjes voor de leeuwen gooien ongelooflijk

Eitje

Rutolux is al weer onderweg voor de jaloezieën

Gerrit de Gaaldboer

alles kostenneutraal: Scholten-Awater sponsort dit.

Turbo Tony

Bij Achilles hebben ze ook een aantal damesteams op een lager niveau met Groesbeekse dames.

Heel leuk Treffersfan maar de groesbeekse clubs warren in gesprek on met de Meisjes een samenwerking te beginnen en dat he been jullie op deze manier verpest

De Kuier.

Komt toch fc Twente naar de Heikant!!!

Treffersfan

Het ligt toch even anders. Maar dat weet jij veel beter Jan.

Fred

Ongelofelijk ! onbegrijpelijk ! dat dit na zoveel jaren nog steeds pijn doet aan de reaties te zien . kom op daar op zuid mischien is het volgend jaar weer anders !!!!!

Antoon

Stekkenberger ! Ik gun Achilles de treffers enz enz en natuurlijk germania alles het beste toe ,iedereen wil er uithalen wat er in zit . Afgunst is een ZIEKTE laat iedereen heen doen en over 2 jaar zien we wel verder ,,

groesbeker

het ligt niet anders maar dat toegeven doen ze niet

Jantje

En dan weer lopen zeuren bij de Gemeente dat de club gegroeid is en Achilles recht heeft op subsidie? Ga ballen in Brabant.

balletje breed

“Ga ballen in Brabant ” Ok .. doen we, de uitwedstrijden tegen PSV

groesbeker

haha PSV…tuuuurlijk…droom lekker door

randje 16

En tegen NAC Helmond Sport Den Bosch RKC allemaal Brabant

Eitje

Beter in Brabant dan in groesbeek zuid want daar ligt het niveau te laag

wpDiscuz