Achilles ’29 wint Vierdaagsederby van NEC

GROESBEEK – Achilles ’29 heeft de Vierdaagsederby dit jaar met ruime cijfers gewonnen. Op sportpark De Heikant versloegen de Groesbekers NEC met 5-1 in het oefenduel.

logo Achilles'29 (transparant)

Het was de tweede editie van Vierdaagsederby. Vorig jaar won NEC met 0-1.

De zes doelpunten vielen dinsdag allemaal in het laatste halfuur van de wedstrijd. In het eerste bedrijf hadden de ploegen al kansjes gekregen, maar doelpunten zagen de toeschouwers nog niet.

Kürsad Sürmeli opende namens Achilles ’29 in de 58e minuut de score. Niet veel later kreeg NEC, dat dinsdagavond vooral met reservespelers speelde, een strafschop. Vanaf elfmeter probeerde Joey Sleegers de Nijmegenaren op gelijke hoogte te brengen, maar Achilles ’29-sluitpost Robbert te Loeke stopte de penalty.

Na 75 minuten verdubbelde Niek Versteegen de Groesbeekse voorsprong. Achilles ’29 stond op dat moment met één man minder op het veld nadat Mart Raterink binnen enkele minuten tweemaal geel zag en kon douchen. De aansluitingstreffer van NEC viel tien minuten voor tijd alsnog, omdat proefspeler Christian Gandu een rebound benutte.

In de slotfase schroefde de thuisploeg de score flink op: Versteegen maakte na een knappe solo zijn tweede doelpunt van de avond en de derde voor Achilles ’29. Een paar minuten later was zijn hattrick compleet: 4-1. Sürmeli bepaalde de eindstand op 5-1.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerard

Netjes gedaan. Al kwam N.E.C. niet met zijn sterkste opstelling dan nog is het een puike prestatie.

sarkastje

tuurlijk, hosanna hosanna…bouw de kampioenskar maar vast op, dit wordt een onvergetelijk seizoen, Groesbeek is te klein voor Achiellus, op naar de eredivisie en in seizoen 2025-2026 champions league en de wereldbeker..oh, nu draaf ik door..die hitte ook..bah

Gerard

Dit soort rare reacties moeten niet geplaatst worden. Het voegt niets maar dan ook echt niets toe.

Wimke

Zulke reacties worden opgeroepen doordat de berichtgeving op o.a. De Groesbeek niet objectief is. In De Gelderlander staat wel dat NEC met een B-team speelde en maar liefst 12 spelers rust gaf. Hier lees ik daar (bewust?) in het bericht van De Groesbeek niets over. Zelf heb je het over ” niet de sterkste opstelling”. Dat is zacht uitgedrukt… Het verhaal wordt hier zoals vaker, rooskleuriger gebracht dan de werkelijkheid is.

De Kuier.

Je moet er zelf bij zijn geweest om er iets zinnigs over te kunnen/willen zeggen. Maar 12 spelers rust gunnen?? Het waren er overigens 5. En het blijft een blamage….ook voor NEC. En Achilles met 10 spelers de laatste 35 min. Gr.

Gerard

Hoe neutraal wil jij het hebben? Zelfs de volledige technische staf van N.E.C. geeft aan dat deze uitslag nooit had mogen gebeuren. (Zie o.a. omroep Gelderland). N.E.C. geeft aan dat zelfs B spelers goed genoeg zijn en MOETEN zijn om niet met 5-1 van een Jupiler niveau club te verliezen.

sarkastje

Klopt wimke, sommige mensen snappen sarcasme niet en voelen zich als door een wesp gestoken. Interesseert mij niks hoe NEC of Achilles speelde, feit is dat er vanuit de Heikant altijd positievere berichten naar buiten worden gebracht dan werkelijk het geval was. Van toeschouwers aantallen tot dit soort verslagen, leuk dat ze met 5-1 van NEC winnen, speel die pot in oktober nog eens en stuurt dan een objectief verslag de wereld in als je met 0-6 wordt afgedroogd. @Gerard..Get a life, zuurpruim.

Stef

Als jij dit sarcasme noemt! Ik noem het eerder stemmingmakerij.

wpDiscuz