FAKRO’s Gruwelijkste levert maarliefst € 13.465,- op

GROESBEEK – Op zaterdag 9 juli 2016 streden FAKRO en ROAd4energy samen tegen energiestofwisselingsziekten door zoveel mogelijk geld in te zamelen tijdens de eerste editie van het wielerevent FAKRO’s Gruwelijkste. En met succes!

Ongeveer 250 enthousiaste wielrenners schreven zich in om in de gruwelijk prachtige omgeving van Groesbeek te fietsen. Door de inspanningen van alle deelnemers, vrijwilligers en donateurs is het geweldige bedrag van € 13.465,- opgehaald voor het goede doel.

Opbrengst voor ROAd4energy

De volledige opbrengst gaat naar Stichting ROAd4energy, voor het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Met de Lustrum Editie van de immens populaire mountainbiketocht Groesbeeks Gruwelijkste in het vooruitzicht, heeft de Stichting in haar relatief korte bestaan al een waardevolle bijdrage geleverd aan dit medicijnonderzoek. De opbrengst van FAKRO’s Gruwelijkste brengt dit medicijn dan ook weer een stap dichterbij.

De wielertocht

De wielrenners trotseerden de gruwelijk pittige heuvels van Groesbeek en omgeving tijdens de twee routes: 80 km en 125 km. Beide routes brachten de renners langs het mooie Limburg, Ubbergen, Berg en Dal, Nijmegen en Groesbeek. De afstandsbikkels van de langere route genoten via een extra lus van de prachtige omgeving van Duitsland. Alle renners kregen in ieder geval de kans om de beruchte Oude Holleweg (Ubbergen) te beklimmen. De beklimming deed de naam FAKRO’s Gruwelijkste extra eer aan met een stijgingspercentage van gemiddeld 7,4%.

St. Maartenskliniek

Gruwelijk hoog! Na deze prestatie kon iedereen uitrusten bij een erg bijzondere plek: de Sint Maartenskliniek. Robbe Alsemgeest werd hier vijf jaar eerder behandeld in zijn strijd tegen de ziekte van Leigh. Een mooi moment om er op die plek even bij stil te staan. Als beloning voor alle inspanningen, ontving iedereen een goodiebag en pastamaaltijd bij terugkomst op het sportpark. En dat mocht ook wel na zo’n gruwelijk goede prestatie.

Volgende editie

Door het succes van editie 2016 organiseert FAKRO volgend jaar een tweede editie. Alle ontwikkelingen rondom deze editie zijn te volgen via www.fakro.nl/gruwelijkste. Tot volgend jaar.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on FAKRO’s Gruwelijkste levert maarliefst € 13.465,- op

Reageren is niet toegestaan.