Achilles ’29 begint seizoen met nederlaag

SITTARD – Achilles ’29 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017 verloren. De uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard eindigde in 2-1.

logo Achilles'29 (transparant)

Vierde seizoen betaald voetbal

Voor de Groesbekers wordt dit het vierde seizoen in de Jupiler League. Er is wel een belangrijk verschil met de voorgaande drie seizoenen; dit seizoen zal er één club uit de Jupiler League naar de nieuw gevormde Tweede Divisie degraderen.

Nieuwe basisspeler

Achilles ’29 begon met één nieuweling in de basis: dat was doelman Robbert te Loeke (27). Hij komt over van FC Dordrecht en vervangt Leon ter Wielen, die deze zomer de overstap naar de tegenstander van vrijdag maakte. Simon van Beers blijft reservedoelman. De overige tien spelers in de basiself van Achilles ’29 speelden vorig seizoen ook al bij de witzwarten. Vijf nieuwe gezichten zaten op de bank.

Thuisploeg begint sterk, Achilles ’29 scoort

In de beginfase was Fortuna Sittard duidelijk de bovenliggende partij. Kansen werden niet benut en tegen de verhouding in kwam Achilles ’29 na een halfuur spelen op voorsprong. Brian Boogers tikte de bal binnen: 0-1. Te Loeke moest aan Groesbeekse zijde alert zijn om een gelijkmaker te voorkomen. De nieuwe sluitpost redde meerdere malen knap, waardoor Achilles ’29 met de nipte voorsprong kon gaan rusten.

Fortuna blijft drukken

Om de voorsprong vast te kunnen houden moest Achilles ’29 in de tweede helft wel uit een ander vaatje gaan tappen. De eerste goede mogelijkheid was echter weer voor Fortuna Sittard, maar Roald van Hout had het vizier niet op scherp staan. Ook Junior Torunarigh en Aziz Khalouta kregen de bal niet achter Te Loeke. Na één uur spelen was het alsnog raak: Jordi Briels tekende met een krulbal de gelijkmaker aan.

Overleven en rood

Voor Achilles ’29 was het zaak om ongeschonden het laatste halfuur door te komen, terwijl de groen-gelen uit Sittard op jacht gingen naar het volgende doelpunt. Dat laatste werd iets lastiger omdat doelpuntenmaker Briels in de 70e minuut na een overtreding op Kursad Surmeli een directe rode kaart kreeg. In de periode dat Achilles ’29 in overtal stond bleef Fortuna Sittard gevaarlijk. Boogers kreeg op zijn beurt oog in oog met Ter Wielen dé kans om Achilles ’29 op voorsprong te zetten.

Late treffer

Met nog tien minuten te gaan was er niets te zeggen over de uitkomst van dit duel. Toen Khalouta vier minuten voor tijd namens Fortuna Sittard een penalty wist te benutten leek het spel gespeeld. De treffer van Khalouta bleek na 94 minuten, ondanks een Groesbeeks slotoffensief, ook de winnende.

• De samenvattingen uit de Jupiler League zijn vanavond om 23:00 uur op Veronica te zien.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Eric

Toch stappen genaakt vandaag

Zeker weten

Jantje

Ach gut.

Begint het gezeik weer . Baba wat een zeikvolk toch .

Voetbalfan

Als iedereen zich nu eens beperkt tot zinvol, wars van jaloezie en afgunst, commentaar en alle Groesbeekse clubs gewoon het beste wenst. Is dat een idee ?

bert

net goed

Groesbeker

“Wars van jaloezie” waarom zou er überhaupt jaloezie zijn? Iedereen weet dat de heikant een zeepbel is toch?

Heimo

Een zeepbel springt direct stuk en anders na enkele seconden. De zeepbel op de Heikant blijft al jaren heel. Dus het klopt niet wat jij schrijft.

wpDiscuz