Stevige boete voor Achilles ’29

GROESBEEK – Achilles ’29 moet een boete van maarliefst € 35.000,- betalen voor het niet tijdig inleveren van alle stukken bij de halfjaarcijfers.

logo Achilles'29 (transparant)

De continuïteitsverklaring van de accountant ontbrak op de afgesproken datum, omdat zonder financiering de investeringsplannen en de aangedragen groeimodellen niet haalbaar zouden zijn. Achilles ’29 heeft de boete bestreden, maar de beroepscommissie wijzigde het oordeel niet. Op haar eigen website komt de club met een verklaring. Die staat hieronder.

Wat was er aan de hand?

In januari koos de gemeente Berg en Dal ervoor niet garant te willen staan voor een door Achilles ’29 ter verkrijgen lening via maatschappelijk financieren, omdat de gemeente een garantstelling als een subsidie beschouwt. Dit terwijl deze constructie in meer dan 20 andere gemeenten wordt toegepast. Daardoor moest Achilles ’29 BV doorschakelen naar een puur bancaire lening, zonder gemeentegarantie.

Een en ander verliep voorspoedig totdat in de eindfase van het traject op één dag achtereenvolgens berichten in de pers verschenen over opnieuw grove fouten bij FC Twente, grote financiële problemen bij Fortuna Sittard met als gevolg dat de club het het seizoen niet zou kunnen afmaken en het faillissement van WKE. De bank kwam aan het eind van die dag met het bericht dat men bij nader inzien afzag van de financiering aan Achilles ’29. Dat betekende voor het bestuur dat er nog een keer om- en doorgeschakeld moest worden, maar daardoor werd de verklaring van de accountant wel te laat aangeleverd.

Omdat de termijn overschreden was, werd op formele gronden de boete opgelegd. Ook de beroepscommissie keek alleen naar de feiten en niet naar de omstandigheden en oordeelde dat Achilles ’29 de termijn had overschreden. De hoogte van bedrag is zo hoog omdat voor alle clubs dezelfde bedragen gelden, ongeacht de hoogte van de begroting. Achilles ’29 betaalt in deze situatie dus dezelfde boete als Ajax of PSV.

De club kreeg in 2014 nog een boete van € 5.000,-.

Bron: Clubwebsite Achilles ’29, DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ikke

Goed gezien van de gemeenteraad, binnen een paar maanden al n besparing van 35.000 eurie

Droeftoeter

De tekst lezen is ook best moeilijk…

Jammer, eerst de gemeente de schuld in de schoenen willen schuiven en daarna de bank. Zorg eerst dat je zelf alles in orde hebt, dan hoeven derden de club ook niet te helpen

randje 16

ze hebben gewoon de zaken niet voor elkaar en dat voelt niet goed voor de echte Achilles mensen.

Heel jammer dat mensen altijd zo negatief reageren ik gun alle clubs het beste want hoe mooi en bijzonder is het dat Groesbeek zoveel mooie clubs heeft dat moet zeker

Peters

Jammer dat er nergens meer vermeld staat dat het gaat om ‘het meerdere malen overschrijden van de gestelde termijn’. Nu wordt het verhaal gevormd alsof de KNVB naar aanleiding van dit incident direct een boete heeft opgelegd en de Achilles ’29 hiervoor zwaar gestraft wordt.
Helemaal te meer met het eigen relaas van Achilles dat men hier zelf niets aan heeft kunnen doen doordat de gemeente en ook de bank afgehaakt zijn.

Na de boete van 2014 had men hierop toch wat beter kunnen en bovenal moeten anticiperen.

Gerrit

Kort samen gevat, het ligt aan iedereen behalve aan Achiles,

Piet

Ooh dus het ligt aan WKE en Fc Twente. Die kampers en Munsterman toch. HarrieHarrie wat maak je jezelf toch belachelijk met dit schrijven!
Maar ze blijven stappen zetten….

Groesbeker

De zeepbel staat op knappen, ben benieuwd waarom de echte Achilles mensen nog steeds dat bord voor hun hoofd niet wegschuiven en de realiteit eens gaan inzien…

buisje

omdat de echte Achillesmensen ook niks ophebben met de Derksen, maar met de vereniging Achilles !
De meesten willen niks liever dat t ontploft, neem dat van mij aan.

Het ene gat met het andere vullen, hoe lang hou je zoiets vol. Vraag mij dus af hoe de echte oude garde achilles mensen hierover denken .

Ik spreek veel Achilles mensen en bijna allemaal klagen ze maar staan wel te juichen al Achilles 1 scoort en wint

Jantje

Worden leden wel juist geïnformeerd?

buisje

Nee, of op zijn minst onvolledig.

peter

Wie gaat die boete betalen dan?

buisje

Dá wèt gèn man !

Niet zo moeilijk wie dat betaald. Achilles.

Je kan toch geen geld blijfen lenen bij de bank, dat houd toch niemand vol. Denk dat het gewoon geen haalbare kaart is voor zon kleine vereniging. Wel knap dat ze het aangedurfd hebben, maar het gaat gewoon niet .

Franca

Ook de treffers kreeg veel poen, daar is dat buiten proportionele
Clubhuis/kantine/kleedkamer complex van gebouwd. Schande

Piet

Franca het gaat hier toch helemaal niet over De Treffers maar over het wanbeleid op de Heikant. Laat De Treffers hier nu buiten aub

wpDiscuz