Eerste overwinning voor Achilles ’29

HELMOND – Achilles ’29 heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Overtuigend was het niet, maar in Helmond waren de Heikanters met 1-2 te sterk voor Helmond Sport.

logo Achilles'29 (transparant)

Hoewel Helmond Sport het betere van het spel had, was het Achilles ’29 dat op voorsprong kwam. Dat gebeurde na 18 minuten toen Omid Popalzay raak schoot. Even daarvoor schoot hij van afstand nog net naast. Acht minuten later stond het door een doelpunt van Giovanni Hiwat alweer gelijk. Tot aan de rust veranderde er niets meer aan de stand.

Robbert te Loeke, doelman van de witzwarten uit Groesbeek, was vrijdagavond weer erg belangrijk voor zijn club. Voor rust had hij al goede reddingen in huis en ook na de thee moest de sluitpost aan de bak. Achilles ’29 begon weliswaar iets feller aan het tweede bedrijf, maar daarna was het eenrichtingsverkeer richting het Groesbeekse doel. Zo zag Helmond Sport-speler Robert Braber zijn inzet van de lijn gehaald worden en werd een schot van Jason Bourdouxhe gekeerd.

Achilles ’29 werd op die manier in de wedstrijd gehouden en kwam tegen de verhouding in op 1-2; Thijs Hendriks scoorde na 70 minuten uit een vrije trap van Boy van de Beek. Helmond Sport moest weer op jacht naar de gelijkmaker en zag een voorzet van Furhgill Zeldenrust op de lat belanden. Ook Jordy Thomassen kon niets aan de achterstand veranderen, want hij schoot voorlangs.

De Groesbekers hielden in de slotfase stand waardoor de eerste punten binnen zijn. Achilles ’29 staat nu 12e met 3 punten uit 3 duels.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Proficiat…….3pnt.

Franca

Netjes. Succes voor de volgende wedstrijd gewenst.

bert

was onverdiend

De Kuier.

Och Bert….eerste 2 wedstrijden ook!

stil aan de overkant

mooi weekend ….

wpDiscuz