[Update] De Treffers in slotfase onderuit, trainer baalt

AMSTERDAM – De Treffers heeft zondag van AFC verloren. Op sportpark Goed Genoeg werd het door een penalty in blessuretijd 3-2.

detreffers

Beide ploegen komen vanuit de zondagtopklasse naar de Tweede Divisie. AFC begon het nieuwe seizoen met een 2-1 overwinning en De Treffers verspeelde tegen UNA een 2-0 voorsprong. Het werd vorige week 2-2.

De wedstrijd ging in het eerste bedrijf gelijk op en speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Net voor de thee kwam De Treffers op voorsprong. Een voorzet van Ken Leemans werd niet goed weggewerkt, waardoor Wesley Meeuwsen de bal simpel in het doel kon werken: 0-1.

Na ongeveer één uur spelen werd de stand door Koen Bosma op aangeven van Matthijs Jesse gelijk getrokken. De verdediging van de Groesbekers zag er bij dat doelpunt niet best uit. AFC oogde daarna wat gevaarlijker dan de gasten en de Amsterdamse voorsprong liet niet lang op zich wachten. Na 73 minuten tekende Jordi van Gelderen de 2-1 aan, waardoor De Treffers een tandje bij moest schakelen om nog resultaat te boeken.

Daar hadden de mannen van Zuid een kwartier voor. De Treffers probeerde via een slotoffensief en de alles-of-niets-mentaliteit nog de gelijkmaker te forceren en namen daarbij ook wat risico. Kansen waren er aan beide zijden. Van Straaten, die deze zomer over kwam van rivaal Achilles ’29, schoot in de 90e minuut de 2-2 binnen en leek daarmee een punt te redden voor zijn nieuwe club.

Toch ging het fout. Na 94 minuten kreeg AFC nog een penalty na een nogal onnodige handsbal van Wesley Meeuwsen. Magid Jansen bleef koel vanaf de stip en scoorde de winnende: 3-2.

Janssen baalt

Na afloop had verslaggever Hennie van de Weerd een interview met De Treffers-trainer Anton Janssen. Dat interview voegen we bij dit artikel over de wedstrijd en de citaten staan hieronder. Wij danken Hennie voor het aanleveren van de informatie!

“We gingen in het laatste kwartier echt nog voor het punt of meer. Dat de gelijkmaker toch nog valt was de verdienste van mijn ploeg. Ik kon er mee leven, vooral ook omdat je in de laatste minuut op gelijke hoogte komt. Als het nog een beetje meer had meegezeten hadden we ook nog kunnen winnen ook”, aldus de 53-jarige oefenmeester.

Dat puntje zat er uiteindelijk niet in. “Tot overmaat van ramp veroorzaken we een overtreding aan de zijkant en werken we de bal niet goed weg. Die wordt onderschept met gevolg dat Wesley een handsbal maakt. Ik kon het zelf niet goed waarnemen. Ja, dat is ongelukkig maar je kunt ook die bal wegschieten want er was niemand in de buurt. Dus was het ook geen reden om de bal met de borst aan te nemen. Ik denk wel dat wij daarin tekort schieten”.

Hij vervolgt over de rest van de tweede helft, waar De Treffers met een voorsprong mee begon: “Wat de tweede helft betreft zijn de ploegen gelijkwaardig en kan het alle kanten op. We staan met 0-1 voor en geven die goal weg en dat is vergelijkbaar met de tweede goal: aan de zijkant wordt namelijk een overtreding gemaakt. Bij de eerste goal ligt de linkerkant helemaal open terwijl de bal van de rechterkant komt en andersom van de linkerkant. Van die momenten moeten we echt af, want die lijn hadden we vorige week ook een beetje”, analyseert de trainer.

“Ik verschuil me niet er achter. Het is jammer dat het gewoon even tegen zit. Voetballend hebben we redelijke fases ertussen zitten. Wat natuurlijk niet goed is dat we de goals te makkelijk weggeven. De jongens hebben vandaag gestreden voor wat ze waard zijn. Dat moet een keer uitbetaald worden”, besluit hij.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Theo

Wordt moeilijk ik denk tussen tijtse versterkingen door de heren van bc zuid

Antoon

Nog Even een paar dagen geduld en wachten ,,,dan is het geld van cillessen binnen

Maickel

Draak van een wedstrijd. Niveau’tje te hoog voor deze gasten. Word een beroerd seizoen. Vorige week een gelijkspel tegen een laagvlieger en nu weer verliezen. Toch maar weer een klasse omlaag afschalen dan hebben ze volgend seizoen kans om ergens in de middenmoot te eindigen want zo is het niets en word het ook niets.

De Scheids.

Hoezo …niveautje te hoog?? UNA en AFC speelde toch ook vorige jaren al tegen de Treffers?? Kan zomaar veranderen. Niks aan te doen….volgende keer beter.

De Kuier.

En wéér…..rivaal Achilles 29…..in het verslag….nergens voor nodig!!

Bert

Lenen voor de boete antoon? Komt precies overeen

Ikke

Inderdaad en buiten dat het overbodig is, is het woord rivaal verkeerd gekozen.
Achilles’29 streeft een totaal ander doel na dan de Treffers. De tijd dat er rivaliteit was is voorbij.
Misschien kunnen we daarom wat aardiger zijn voor elkaar en elkaar het beste gunnen.
Volgende week De Treffers – Spakenburg is toch een prachtig affiche om eens te gaan kijken zoals ook andersom Achilles’29 – MVV.
2 mooie wedstrijden in 2 dagen, wat wil een voetballiefhebber nog meer?

Bert

In tegenstelling tot ons ben je er niet geweest oproerkraaier

Henri

Jaja, een paar dagen geleden was jij het die als eerst een sneer uitdeelde in het vorige topic over Achilles.

Ikke

Nou Henri, ik kan je geruststellen want dat was ik niet maar een ander die zich ook Ikke noemt. Heel verwarrend maar helaas kan iedereen eenzelfde naam gebruiken blijkbaar hier?

maikel

Krijgt de treffers hier wat van?ik dacht alleen nec…….weet iemand hoe dat het precies zit?

stil aan de overkant

mooi weekend….

randje 16

toch stappen gemaakt

Iemand

Jammer maar gegunt aan de tegenpartij

Piet

Dit verslag is niet door iemand van De Treffers geschreven. In het officiële wedstrijdverslag wordt met geen woord over ‘rivaal’ gesproken. Dus de redacteur van DeGroesbeek is hier verantwoordelijk voor. Maar om nu te zeggen dat men geen rivalen meer zijn gaat toch wel iets te ver. Voorlopig is Achilles nog geen bvo en vist men nog steeds in dezelfde vijver. Buiten het feit dat de doelen van Achilles totaal niet realistisch zijn. Maar dat is mijn mening en de tijd zal ons dat leren.

Willy

Willy jonge jonge wat zijn we weer zielig bezig schrijf dan niks jammer dat dit moet.

wpDiscuz