De Treffers trots: “Onze Jasper naar FC Barcelona”

GROESBEEK/BARCELONA – Jasper Cillessen tekende donderdagmiddag een vijfjarig contract bij FC Barcelona. Hij is de 20e Nederlander ooit in dienst van de Spaanse topclub, Johan Cruijff in 1973 de eerste.


Tijdens een huldiging in Groesbeek kreeg Cillessen een schilderij. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Groesbeek –> Barcelona

De transfersom bedraagt 13 miljoen euro. Twee miljoen is variabel waardoor het totaal op 15 miljoen euro uit kan komen. De afkoopsom is vastgesteld op 60 miljoen euro. De Treffers –> NEC –> Ajax –> FC Barcelona. Een route die nog niemand aflegde en die door Cillessen zelf in een tweet werd vermeld. Daarachter stond de tekst “Dreams do come true”. Het was de officiële aankondiging van de transfer.

Discussie

En zoals zo vaak wordt er ook over deze overstap gediscussieerd. Van “miskoop” tot “geweldig” en alles wat daar tussenin zit. De reacties op internet na de bekendmaking van de droomtransfer voor Cillessen waren uiteenlopend en soms vrij heftig. Niet vreemd natuurlijk. Hoe bekender je bent, hoe meer mensen een mening over je hebben.

“Trots”

Een van de vele reacties kwam van de club waar het voor de nu 27-jarige Cillessen (april 1989) allemaal begon: De Treffers uit Groesbeek. “Trots. Fier. Hoe u het ook wilt noemen, wij zijn het! Onze Jasper Cillessen wordt keeper bij FC Barcelona”, begint het uitgebreide stuk, waarin de club schrijft over de loopbaan van de sluitpost en nog wat herinneringen van vroeger ophaalt.

Altijd op Zuid

Volgens de kersverse Tweede Divisionist was Cillessen op jonge leeftijd al niet weg te slaan van “Zuid”. Samen met broer Thomas kwam hij vaak naar het sportpark van de roodzwarten. “Jasper kende de weg van zijn ouderlijk huis op de Generaal Gavinstraat naar ons Sportpark Zuid misschien nog wel eerder dan de weg naar de WC (…) Vader Ton en moeder Nellie wisten wel waar ze moesten zoeken als beide zoons niet op tijd terug waren voor het eten: 300 meter verder”.


Naast het clubvoetbal kwam Cillessen ook al 30 keer in actie voor het Nederlands elftal. Foto en rechten: KNVB.

NEC kijkt mee

Op het moment dat zijn leeftijd het toestond begon Cillessen met het clubvoetbal. Al snel klopte NEC aan de deur. Jasper was toen nog maar 9 jaar oud en moest de basisschool afmaken. In 2001 maakte hij de stap naar de Nijmeegse jeugdopleiding die hij helemaal doorliep. In 2010 stond hij voor het eerst in de basis van NEC, na een blessure van eerste keeper Gabor Babos. Hoe het vanaf dat moment ging is duidelijk. Cillessen begon overigens wel als voetballer, maar, zo schrijft De Treffers, “het duurde echter niet lang voordat hij, ondanks zijn geringe lengte toen, zijn plaats in het doel vond”.

Vroegere buurvrouw: “Kan nooit wat worden”

De oude buurvrouw van Jasper had er vroeger niet zo veel vertrouwen in. De club schrijft daarover: “Geregeld waren er ballen bij haar in de tuin te vinden. Volgens haar kon het nooit wat worden omdat er zoveel ballen in de tuin van haar terechtkwamen. Het is ietsjes anders gelopen zullen we maar zeggen.”. En dat is nogal een understatement.

“Hij maakt een grap”

Want hoewel Cillessen er vast vaak over heeft gedroomd, kon hij de daadwerkelijke interesse vanuit Spanje in eerste instantie zelf niet geloven, liet hij in een interview met AjaxTV (YouTube) weten. “Ik dacht eerst dat hij een grap maakte, want ja, FC Barcelona is natuurlijk niet niks”, zegt de doelman over het moment dat de zaakwaarnemer hem inlichtte over de interesse van FC Barcelona. Toch was het waar.

Afscheid in Rostov

De club ziet potentie in de jonge doelman die in Camp Nou de concurrentie met Marc-André ter Stegen aan gaat. De wedstrijd in Rostov was voor Cillessen dus de laatste in dienst van Ajax en hij noemt die wedstrijd “verschrikkelijk”. Ajax verloor met 4-1 en zoveel tegendoelpunten in één duel kreeg de Groesbeker in dienst van de Amsterdammers nog niet.

Diezelfde avond nog was hij al op weg naar Barca voor de medische keuring. De presentatie volgt vanmiddag, bijna exact 6 jaar na zijn Eredivisie-debuut tegen SC Heerenveen.

• De Treffers ontvangt iets meer dan € 30.000,- vanwege de transfer. Voor het hele verhaal van de Groesbeekse club over de keeper klik hier. Daar staan nog wat leuke jeugdfoto’s.

Bron: DeGroesbeek.nl, De Treffers


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Wederom een mooi artikel van DeGroesbeek. Ik lees liever dit, dan de reclame krantjes die we in de bus krijgen!

Iemand

Het is je gegunt Jasper, gefeliciteerd !!!

John

Treffers besteedt dit geldt maar in de jeugd want zoals je ziet de jeugd heeft de toekomst

Liefhebber

Heel veel succes, Jasper! Toptransfer.

wpDiscuz