Achilles ’29 komt met verklaring over jaarcijfers

GROESBEEK – Achilles ’29 heeft woensdagmiddag in een verklaring op de clubwebsite uitleg gegeven over de jaarcijfers 2014-2015. De club heeft die cijfers al 8 maanden online staan, maar is pas afgelopen dagen via diverse kanalen benaderd hierover.

logo Achilles'29 (transparant)

Structuur

In de afgelopen twee jaar is er een nieuwe juridische structuur opgezet. Achilles ’29 bestaat nu uit drie entiteiten:

• RKSV Achilles’29, dit is de vereniging waar het amateurvoetbal onder valt. Bij de vereniging is de ledenvergadering het hoogste orgaan.

• Achilles’29 BV, dit is het voetbalbedrijf waar het betaald voetbal onder valt. Hier zijn de spelerscontracten en de commerciële activiteiten in ondergebracht. Bij de BV is de vergadering van aandeelhouders het hoogste orgaan. Aandeelhouders zijn mensen en/of bedrijven die geld investeren in de BV.

•Stichting Accommodatie Achilles’29, hierin zitten onze gebouwen en velden. De stichting heeft alleen een bestuur.

Verliezen

De cijfers waar nu over wordt gesproken staan sinds januari online. Dit is namelijk een licentie-eis van de KNVB. Uit de cijfers blijkt dat er veel verlies is geleden. “Deze verliezen betreffen de BV en diens rechtsvoorganger en hebben niets met de vereniging of de accommodatiestichting te maken. Die verliezen zijn ook volledig afgedekt door individuele personen en bedrijven, die samen investeren om Achilles’29 op een hoger plan te brengen in de Nederlandse voetbalcompetitie”, legt Achilles ’29 uit.

Stappen

Achilles ’29 komt uit in de Jupiler League, de Derde Divisie, Eredivisie Vrouwen, Vierde Klasse amateurs en heeft de status van Regionale Jeugdopleiding gekregen. Dat laatste op basis van twee audits die de KNVB in afgelopen seizoen heeft uitgevoerd. We constateren dat door die investeringen enorme stappen voorwaarts zijn gemaakt”, aldus het bestuur.

Akkoord

Een register accountant heeft, zo zegt Achilles ’29, zowel de jaarcijfers 2014-2015 als de halfjaarcijfers 2015-2016 van alle drie de entiteiten gecontroleerd en akkoord bevonden. Ook heeft de registeraccountant op basis van alle aangeleverde documenten bij de meerjarenbegroting (voor 2 seizoenen) op 13 mei 2016 het volgende verklaard: “Conclusie en oordeel: Op grond van ons onderzoek van de gegevens waarop de veronderstellingen zijn gebaseerd is ons niets gebleken op grond waarvan wij zouden moeten concluderen dat de veronderstellingen geen redelijke basis vormen voor de begroting.”

Het is de tweede keer in augustus dat de club een verklaring omtrent de financien naar buiten brengt. Twee weken geleden gebeurde dit naar aanleiding van een boete.

Lees hier de verklaring van Achilles ’29

Bron: DeGroesbeek.nl, website Achilles ’29

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 39 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
BGH Hendriks

Een verlies van 634.000 euro 😳
Wie gaat dat betalen? Dit gaat de verkeerde kant op hoor.

Piet

Je moet de hele verklaring eens lezen en dan mn de laatste regel. Investeringen komen voor de opbrengsten. Dat is bij een bedrijf met een sterk ondernemersplan wel zo. Maar bij een klein clubje uit een klein dorp gaat dit volgens mij niet op. Ik zou er mijn geld in ieder geval niet insteken. Bodemloze put. Zoiets heb ik ergens in Twente vorig jaar ook gehoord. Daar begint het steeds meer op te lijken!

Bert
Vreemd dat men tot 2 keer toe openlijk naar buiten treedt om vooral maar de hele wereld de mond te snoeren (voorlopig). Als men daadwerkelijk overtuigd is van de goede gang van zaken, dan kom je daar niet mee naar buiten. Wat hebben wij in hemelsnaam met hun financiën te maken? Ledenvergadering als dat zou moeten en daar uitleg geven is begrijpelijk, maar wat men nu doet is alleen maar meer vraagtekens oproepen. Schijnbaar willen ze met de opmerking dat bedrijven en individuen zich garant stellen voor dit buitenproportionele verlies, mensen stil maken en zeker leden gerust stellen. investeringen komen… Lees meer »

Wellicht ergens nog een olieveldje?

Nanda
Waar jullie nu mee bezig zijn is gewoon stoken en de boel opjutten. Stel dat het allemaal zo is wat jullie hier zomaar schrijven. Er zou toch geen hond (lees ondernemer of bedrijf) investeren in een club als Achilles als het waar was wat jullie hier uit jullie pen toveren. Er zijn in het verleden diverse clubs gestopt om financiële redenen maar er zijn ook diverse clubs er weer bovenop gekomen. En begrotingen veranderen voordurend evenals de inkomsten. NEC stond het financiële water regelmatig na aan de lippen. So wath! En betrek er niet steeds een bepaalde familie in, dat… Lees meer »
Bert

Ik spreek alleen voor mezelf, maar ik zie nergens iets van familielid of wat dan ook en zal ik ook niet doen. Daarbij: wat men hier uit de pen tovert, staat gewoon op de site en komt niet van mensen hier en dus verzinsels. Je reactie is dus ook absoluut niet te begrijpen. Ik mag me de reden van wereldkundig maken toch wel afvragen. Als dat ook weer stoken is, tja dan stop maar met dit soort sites.

Piet
Ik heb niets met maar ook zeker niets tegen A’29. Ben ook geen Zuid adept. Maar als bestuur zich 2x binnen een week denkt te moeten verantwoorden met een zeer warrig en bedenkelijk schrijven die beide meer vragen dan antwoorden oproepen dan is het toch niet meer dan logisch dat er reacties komen?! Wie tovert er nu wat uit de pen? Daarnaast worden er geen namen genoemd, wordt er niet gekwetst of gescholden. Dus is je reactie onbegrijpelijk en kortzichtig. Achilles zit in zwaar weer. Zoveel is wel duidelijk. Veel vrijwilligers (clubmensen met hart voor de club) gestopt. Geen publiek,… Lees meer »
Realist

Kritische reacties krijgen altijd duimpjes omhoog. Ietwat hoopvollere / positieve reacties krijgen standaard de duimpjes omlaag. Dan is het toch wel duidelijk wat voor’n negatieve / jaloerse mensen hier actief zijn. Als je zo stoer bent, sta er dan ook boven.

Thee

Waar rook is….

Arme jan alweer de beurs trekken

Hoor liever het laatste nieuws hoe staat het met de begroting van 2015 – 2016 die van vorig jaar was 30 juni 2015 bekend het is inmiddels 30 juni 2016 ben benieuwd.

Jantje

Lees de Gelderlander van 1 september. Begroting door 3 accountants bekeken. Het gaat om een verlies van meer dan 3 miljoen!

Theo
Zooo dat is een duidelijk verhaal. Toen ze zichzelf zo warrig gingen verantwoorden had ik er al geen goed gevoel over. En nu Nanda?? Nog steeds opklopperij? Je kunt NEC, enige bvo in grote stad die wekelijks 10.000 toeschouwers trekt toch niet vergelijken met clubje wat nog geen 500 mensen komen?? Ik heb al sponsoren gesproken die zich terugtrekken. Hier wil je niet mee geassocieerd worden. Naar buiten toe verwoede pogingen doen om de schijn op te houden, maar het is een farce. Leuke poging, maar iedereen die beetje voetbal volgt weet dat het niet kan wat men daar wil.… Lees meer »
Driewieler

Volgens voorzitter H. D. is er echter geen sprake van een penibele situatie. „Wij zijn hartstikke gezond”, verklaart hij. „Er staat een prima fundament.”
Komt wel geloofwaardig over allemaal???
De verliezen worden alleen maar meer en meer, en dan moet er naar alle waarschijnlijkheid ook nog vakantiegeld over een paar seizoenen uitbetaald worden aan een 20 tal spelers……

Jantje

Al die externen die garant staan? Waarom staat het huis van de voorzitter dan nu weer te koop, nadat een externe het uit een excecutieveiling heeft weten te redden?

groebseker

ik vraag me af hoe de sfeer is daar loopt iedereen vrolijk rond of heerst er spanningg. de grote zeepbal komt nu wel akelig dichtbij de spijker

Rooi Buut

Als ik de verantwoordingen van HD zo lees schiet mij spontaan een vergelijking door mijn hoofd. Wie herrinert zich niet de persvoorlichter van Irak tijdens de golfoorlog. Said Al-sahaf stond te verkondigen dat er niet aan de hand was, terwijl je de bommen achter hem zag vallen. Daar begint het volgens mij steeds meer op te lijken. In de schone schijn ophouden zijn ze altijd erg sterk geweest, maar de waarheid zal altijd boven komen!!

Rooi Buut

Jan zal toch ook wel een keer wakker worden en zijn zwaar verdiende geld meer aan zijn kleinkinderen gunnen ipv deze bodemloze put te gooien. Hij is al een keer in de mooie praatjes van HD getrapt en dit heeft hem al heel veel geld gekost!!

Bert

Ik heb het in een ander topic ook al eens gevraagd en wellicht heeft dat dan hiermee te maken, want nog immer geen antwoord. Wat wordt bedoeld met “stelen” van de eigen leden? Iemand die dit uit kan leggen? Lijkt mij immers volstrekt logisch dat contributie mede wordt gebruikt om dingen en schulden te betalen. Kan me namelijk niets anders voorstellen en zal dan wel storm in glas water zijn.

Driewieler

De centjes van het heikantlegioen Bert.

wpDiscuz