Vrouwen Achilles ’29 debuteren met zege in Eredivisie

ZWOLLE – Het vrouwenelftal van Achilles ’29 is de competitie goed gestart. De dames maakten hun debuut in de Eredivisie Vrouwen en versloegen PEC Zwolle met 0-2.


Foto: Website Achilles ’29.

Bonita Theunissen scoorde na een halfuur spelen een historisch doelpunt voor de Groesbeekse ploeg: het was hun eerste in de Eredivisie. Na rust begonnen de bezoekers sterker, maar waren de kansen uiteindelijk voor PEC. Doelpunten leverde het niet op. Vlak voor tijd sloeg Achilles ’29 toe: Yvette Derks scoorde de beslissende treffer.

Er doen in totaal 8 ploegen mee aan de Eredivisie Vrouwen. ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar zijn de overige 7. Achilles ’29 is als debutant gelijk koploper. Ook ADO Den Haag, Ajax en SC Heerenveen wonnen, maar het doelsaldo van de witzwarten is beter.

Achilles ’29 maakte in juni bekend deel te nemen aan deze competitie. Binnen de club is er twee jaar aan gewerkt om dit te realiseren. Vorig jaar al werd Judith Thijssen aangesteld om het team vorm te geven.

Bron: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

Dames…..van harte proficiat… nu eens positief nieuws van onze club.

Bennie

positief nieuws van de club is de komende tijd minimaal te verwachten. Of het moet het faillissement zijn van de club van familie Derks.

Nanda

Hartstikke goed gedaan, proficiat.

Prima prestatie maar wie betaald de winstpremie ?? Weer meer schulden.

Eitje

Mooie wedstrijd gezien verdiende over winning en over de wedstrijd premie geen zorgen dames hebben contract dus voetballen gewoon voor hun loon is dus niet zo als de rest van groesbeek waar met zwart geld wordt betaald ik zou zegge kom vrijdag na de heikant echte aanrader voor de voetbal lief hebber achilles29 – Telstar

Ikke1

Bennie en Grb; bedankt voor jullie geweldige bijdrage. Het zal jullie dag wel weer helemaal goedmaken. Je zou ze ook gewoon eens kunnen feliciteren of als dat teveel zeer doet anders, gewoon niet reageren op dit onderwerp!

Meiden top! proficiat

groesbeker

leuk resultaat voor die dames maar die opmerkingen ken je verwachten want ook al gaat het om dames het is allemaal achilles`29 dus die hebben ook met het probleem van doen

wpDiscuz