Voetbalverenigingen: “100% subsidie voor velden en kleedkamers”

GROESBEEK – Vijf Groesbeekse voetbalverenigingen willen een subsidie van 100% voor de vervanging van voetbalvelden en kleedkamers wanneer de afschrijvingstermijn volledig wordt benut.

Daarbovenop moet dan nog een bonussubsidie komen als de investering langer is benut dan de termijn. Reden: de clubs moeten ook al betalen voor investeringen met betrekking tot tribunes en het clubgebouw.

Gezamenlijke brief

Dat blijkt uit een brief die begin september naar de raad is verzonden door De Treffers, Groesbeekse Boys, Rood Wit, Germania en DVSG als reactie op het nieuwe subsidie- en accommodatiebeleid. Verenigingen hadden tot 7 september de tijd om daar op te reageren.

80% met een maximum van 100%

Volgens het concept-accommodatiebeleid wordt 80% van de daadwerkelijke kosten voor de vervanging van velden en kleedkamers vergoed. Dat percentage kan nog oplopen wanneer het veld langer meegaat dan de technische afschrijvingstermijn, met een maximum tot 100%. De ambtelijke uitleg: “Bij een kunstgrasveld dat al 12 jaar meegaat, maar is afgeschreven in 10 jaar, wordt 12/10 x 80% van de werkelijke kosten vergoed (=96%). De vereniging wordt dan beloond. We vergoeden maximaal 100% van de werkelijke kosten”.

Extra geld

Nu willen de clubs 100% wanneer de termijn wordt behaald én een bonussubsidie wanneer de velden langer mee gaan. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag aangegeven daar niet in mee te gaan. De clubs zouden op die manier geld toe kunnen krijgen. Daarbij moet voor korfbal en tennis dan eenzelfde regeling worden getroffen. Er is namelijk geen reden om dit alleen voor het voetbal te doen. Extra kosten kunnen oplopen tot € 100.000,-.

KNVB-trainingsnorm

Tot slot wilden de vijf verengingen bij investeringen uit blijven gaan van de daadwerkelijke trainingsbehoefte. Ook dat wijst het college af, want zij gebruikt in de nieuwe regeling de opgestelde KNVB-trainingsnormen voor breedtesport als richtlijn: 2x per week trainen. Dat zal in de toekomst ook discussies over bijvoorbeeld (de controle van) trainingsroosters voorkomen. Beïnvloeding ligt namelijk op de loer: meer trainen betekent ook meer velden.

De regeling voor sportaccommodaties wordt in ieder geval niet aangepast, laten burgemeester en wethouders weten. Het subsidie- en accommodatiebeleid wordt naar alle waarschijnlijkheid volgende maand vastgesteld door de raad.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jp smits
Als de clubs eigenaars zijn van hun complexen dan zou je kunnen zeggen ‘hou je eigen broek op’,maar mocht het zijn dat dit de gemeente is dan er een ander verhaal dan is het meestal dat er gehuurd wordt en dan is gemeente verantwoordelijk voor het onderhouden van deze gronden dus voor vervanging/verbetering van de velden het is aan de gemeente hou ze dit invullen,natuurlijk in samenwerking van clubs dit houd meestal wel in dat er een verhuurverhooging van de velden plaats vind wat natuurlijk door wordt gerekend naar de leden Geld kun je op vele manieren uitgeven alleen hoe… Lees meer »
reageer

Denk aan je interpunctie, J.P. Smits…….

Jelle

Mee eens, het leest als een natte krant. Bijzonder irritant. En een groot gedeelte van zijn betoog is een herhaling van hetgeen er in het artikel al staat geschreven.

wpDiscuz