Subsidie Groesbeeks Glorie langzaam afgebouwd

GROESBEEK – Handbalvereniging Groesbeeks Glorie zal de komende jaren minder subsidie gaan ontvangen. Wel wordt het mogelijk om via reclameuitingen in sporthal Heuvelland sponsorinkomsten binnen te halen.

Om er voor te zorgen dat de vereniging niet direct in de problemen komt is er een constructie bedacht om de subsidie geleidelijk aan af te bouwen. Burgemeester en wethouders van Berg en Dal zijn daar dinsdag mee akkoord gegaan.

Wat is de situatie?

Groesbeeks Glorie kreeg jarenlang € 12.500,- per jaar uit de begroting. Vergelijkbare binnensportverenigingen (korfbal en volleybal) kregen aanzienlijk minder omdat deze onder een andere regeling vielen. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk verenigingen na de harmonisatie van het subsidiebeleid onder een nadere regeling ondergebracht worden. Dit is transparanter voor inwoners en laat ook zien dat de verenigingen (zo veel mogelijk) gelijk behandeld worden.

Wat betekent dit voor Groesbeeks Glorie?

Als voor handbal op korte termijn dezelfde regeling wordt getroffen als korfbal, dan gaat Groesbeeks Glorie er in één klap € 7.100,- per jaar op achteruit. Het subsidiebedrag wordt dan € 5.400,- per jaar (€ 1500,- vast + € 3900,- voor de jeugdleden) en daarmee komt het voortbestaan in gevaar. Sponsors zijn voor handbal moeilijker te vinden dan voor korfbal en in thuishaven Heuvelland kan nog geen reclame (lichtkrant, doeken) geplaatst worden. In sporthal De Duffelt in Millingen aan de Rijn is dit wél het geval.

Oplossing t/m 2019

Tot 2019 wordt de subsidie langzaam afgebouwd en daar is Groesbeeks Glorie mee akkoord. In 2017 krijgt Groesbeeks Glorie nog € 12.500,-, maar dat wordt in 2019 € 9.900,-, mits de ledenaantallen gelijk blijven. Dat betekent een vaste subsidie van € 6.000,- + € 3.900 (€ 50,- per lid) voor de leden. Dat vaste bedrag van € 6.000,- is echter nog veel hoger dan de overige binnensportverenigingen krijgen. Die moeten het namelijk doen met € 1.500,- vast + € 50 per lid. “Dit is verdedigbaar. Wij houden rekening met de huidige situatie waarbij voor de handbalvereniging geen inkomsten door het plaatsen van reclame mogelijk is”, aldus burgemeester en wethouders.

Van 2020 t/m 2022

Vanaf 2017 is het, zo denkt de beheerder van Heuvelland, echter mogelijk om reclame te plaatsen in de sporthal. Inkomsten uit reclame is dan voor alle verenigingen mogelijk en dan daarom wordt Groesbeeks Glories vaste subsidie van € 6.000,- verder teruggeschroefd naar € 1.500,-. Dat zal vanaf 2020 gebeuren. In 2022 bedraagt het subsidiebedrag jaarlijks nog € 5.400,-. Dat is € 1.500 vast + de 50 euro per jeugdlid (nog steeds uitgaande van het huidige ledenaantal).

Groesbeeks Glorie teleurgesteld

Die verdere afbouw van 2020 tot en met 2022 kan niet op steun van Groesbeeks Glorie rekenen. “Wij vinden het een teleurstellend voorstel en ook een voorstel dat wij niet hadden verwacht”, hebben zij het college laten weten. Dit komt omdat shirtsponsors volgens de club moeilijk zijn te vinden en de reclamemogelijkheden in Heuvelland naar eigen zeggen “geen uitkomst bieden”.

De Groesbeekse handbalvereniging ziet de toekomst dan ook pessimistisch in, ondanks het eigen vermogen van meer dan € 36.000,-.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Zuid

Misschien de naam veranderen in Groesbeeks Zuid en je ontvangt gewoon 4,5 miljoen subsidie waar niemand over praat!

Darter

Of in De Heikant veranderen Zuid,want die hebben hun handjes ook flink opgehouden.

Antoon

Als ik zie wat daar aan bobo’s rond loopt ! Moet dat bedrag en subsidie geen probleem zijn !,, toch

Turbo Tony

@Antoon. Bobo’s bij HV Groesbeek Glorie??? Ik geloof dat je dan de club niet kent. Wat de subsidie betreft is het een slechte zaak. Dat gat zal opgevuld moeten worden door contributie verhoging, en daar zit niemand op te wachten.

groesbeker

toch knap dat een club waarvoor moeilijk sponsoren te vinden zijn een behoorlijk eigen vermogen heeft. Wellicht is de subsidie toch te hoog geweest waardoor dit aangelegd kon worden?

wpDiscuz