Eindelijk een punt voor Achilles ’29

GROESBEEK – Achilles ’29 heeft vrijdagavond gelijkgespeeld. Tegen Jong FC Utrecht werd het op sportpark de Heikant in Groesbeek 1-1.

logo Achilles'29 (transparant)

Voor de Groesbekers was het het eerste punt na 6 nederlagen op rij, maar echt veel schieten zij er niet mee op.

Goede start

De eerste mogelijkheid was er voor de thuisploeg. Na geblunder in de Utrechtse defensie kreeg Thijs Hendriks een kans, maar de aanvaller kon het karwei niet afmaken. Achilles ’29 was in het eerste bedrijf iets beter, en had via Nick Versteegen de grootste kans, maar ook de gasten lieten zich zien. Tot doelpunten kwam het niet.

Afgekeurd en direct daarna 0-1

Na 57 minuten leek er eindelijk een doelpunt te vallen, maar de treffer van Achilles ’29-speler Jop van Steen werd afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later viel de openingstreffer aan de andere kant: een volley van Sylla Sow belandde achter Achilles ’29-doelman Robbert te Loeke.

Snelle gelijkmaker, kans op meer

Jong FC Utrecht kon niet lang van de voorsprong genieten want in de 61e minuut stond het alweer gelijk; Hendriks was ditmaal wél trefzeker. Daarna gingen beide ploegen op jacht naar de belangrijke drie punten. Kristoffer Peterson was dichtbij een doelpunt, maar een paal voorkwam een Groesbeekse achterstand. Versteegen was op zijn beurt oog in oog met doelman Thijmen Nijhuis niet scherp genoeg. Het had de 2-1 moeten zijn.

Rood

Tien minuten voor tijd moest Achilles ’29 verder met 10 man, nadat Van Steen na een harde overtreding direct rood zag. De mannen van trainer Eric Meijers leken zichzelf daarmee in de problemen te brengen, maar de stand bleef ongewijzigd. Jong FC Utrecht eindigde het duel uiteindelijk ook met 10 man: Bram van Eijk kreeg na 93 minuten zijn tweede gele kaart.

De Heikantbewoners blijven laatste in de Jupiler League. De witzwarten hebben 4 punten uit 10 duels, dat zijn drie punten minder dan de nummer 19 FC Oss.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
splinter

Punten

Toppertje

Eric je kunt het wel

bert

was echt slecht dat ene puntje hadden ze ook niet verdient

Patrick

Het was niet hoogstaand maar er is geknokt voor dit verdiende punt.

Theo

Nee was niet best gisteren avond van beide kanten . Wel hard gewerkt samen.Maar ik hou mijn hart vast voor achllles dit jaar zo redden ze het niet voetbal is totaal weg krijgt Eric en Frans dit nog aan de praat in een troosten loze ambiance voor nog geen 500 toeschouwer

Gerrit

500 toeschouwers ? Volgens teletekst waren er 1220 !! Creatief omgaan met cijfertjes lukt toch aardig om de Heikant, helaas kunnen ze de puntentelling niet manipuleren, want anders ……..

ikke

Neem maar gerust aan wat teletekst schrijft Gerrit want Theo vergist zich nog weleens vaker met cijfertjes. ( Ook met punten, komma’s en hoofdletters trouwens)

Columbus

Ik had gisteren een feestje bij de linde, dus dacht eea te combineren en ben eens gaan kijken. @ikke: ik weet niet waar jij was, maar die paar man die er waren kon ik zelf wel tellen. 1200 hahahaha. Verder veel strijd en weinig voetbal. Pluspunt: Beijer lang niet gezien maar zeker vooruitgang geboekt.

Theo

Sorry ikke jullie hebben allemaal geleert daar anders hoor je er niet bij de clean er zijn al zo veel gewonne jongens vertrokken daar zo de laatste tijd ikke ben je ook van die clean dan maar waarheid is het wel en dit zonder punten !!!

Columbus

Met alle respect Theo, er is inderdaad geen touw aan vast te knopen. Haha

Piet

Tis nix en het zal nooit wat worden!

wpDiscuz