[3D] Derby tussen “Boys” en SC Millingen onbeslist

GROESBEEK-BREEDEWEG – De Berg en Dalse derby tussen Groesbeekse Boys en SC Millingen die afgelopen zaterdagavond gespeeld werd is met een 1-1 stand tot een einde gekomen.

Een terechte afspiegeling van het vertoonde spel. Door dit resultaat is Groesbeekse Boys deze competitie nog ongeslagen en staat het op de derde plaats, drie punten achter de koploper.

Tegenaanvallen

Medekoploper Groesbeekse Boys probeerde met verzorgd spel de tegenstander onder druk te zetten. Toch ontbrak het hierbij aan stootkracht waardoor Millingen niet echt in de moeilijkheden kwam. De bezoekers daarentegen zakten collectief terug op eigen helft wanneer Groesbeekse Boys ten aanval trok. Wachtende of een aanvallende fout waarbij dan pijlsnel een tegenaanval geplaatst werd.

Millingen eerst op voorsprong

Zonder dat er vooraf grote kansen te noteren waren opende Maarten Smits na een kwartier voetballen de score voor de gasten. Na balverlies van Groesbeker Thom Jochoms op het middenveld schoot de Millingenaar op doel. Groesbeekse Boys-doelman Jeffrey Hoogenbosch beoordeelde het schot verkeerd waardoor de bal in het doel eindigde. Groesbeekse Boys ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Na ruim een half uur voetballen had dit succes. Vanuit een afgeslagen corner schoot Leroy Kersten onhoudbaar binnen. In het restant van de eerste helft had Millingen twee keer bijna succes bij snel uitgevoerde counters.

Geen beslissing

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Groesbeekse Boys toonde goed combinatievoetbal maar had daarbij moeite de Millingse verdediging te verslaan. Millingen wachtte geduldig op een Groesbeekse fout en reageerde dan met snelle uitbraken. Na een uur voetballen resulteerde dit bijna in een nieuwe voorsprong voor de gasten. Een schot van Twan Arnts werd door doelman Hoogenbosch gestopt waarna de rebound rakelings over ging. Voor Groesbeekse Boys schoot Sander Bisseling hard voorlangs na goed voorbereidend werk van Ronnie van Rens. In de slotfase kopte Sander Bisseling op doel na een goede voorzet van Teun de Jong, vanuit de rebound schoot Leroy Kersten over.

Programma

Zondag 23 oktober speelt Groesbeekse Boys voor de KNVB beker. In Zevenaar wacht de strijd tegen DCS. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Zondag 30 oktober moet Groesbeekse Boys weer voor de competitie aantreden tegen SCE. Deze wedstrijd in Nijmegen begint om 14.00 uur. Een week later wacht een volgende thuiswedstrijd. Zondag 6 november komt Vitesse ’08 uit Gennep op bezoek.

Opstelling Groesbeekse Boys:

Jeffrey Hoogenbosch; Teun de Jong, Rick Hubers, Rens Hubers, Gijs Rikken; Thom Jochoms (Sil Eikholt), Luuk Eikholt, Leroy Kersten; Bram de Bruin, Sander Bisseling, Ronnie van Rens.

Klik hier voor de stand van zaken in de Derde Klasse D.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Die grensrechter van groesbeekse boys gaat in 2017 mee doen met de Nijmeegse vlaggenparade

randje 16

die grensrechter is een ( show ) bal

z’n grens is iets voor op de heikant, kunnen ze ook wat puntjes pakke.

splinter

Comentaar vanuit Millingen zeurpieten zijn het

Streepje

Of het commentaar nu vanuit Breedeweg, de Horst, Groesbeek centrum, Heilig landstichting, Beek, Ubbergen, Ooij, Leuth, Kekerdom, Millingen of van de Noordpool komt, ik erger mij kapot aan (zeer) slechte grensrechters. Maar goed, deze mannen, en soms vrouwen, doen het werk in hun vrije tijd en geheel vrijwillig. Dat verdient dan ook wel weer wat respect.

Gerard

De uitslag van de (k)loterij is ook bekend…

Gerrit

Streepje, wat je zegt klopt gedeeltelijk. Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Men mag dusdanig verwachten dat er naar eer en geweten “gevlagd” wordt.

wpDiscuz