Groesbeekse Boys na strafschoppen uit beker

ZEVENAAR – Groesbeekse Boys moest zondag 23 oktober aantreden voor de eerste knock-out ronde om de regionale KNVB beker.

In Zevenaar stond de strijd tegen DCS op de agenda. Een tegenstander die even als Groesbeekse Boys in de derde klasse actief is. De sportieve wedstrijd eindigde met een 0-0 eindstand waarna penalty’ss de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk gingen de gastheren als winnaar van het veld.

Trainer Camiel Jager greep de wedstrijd aan om diverse spelers uit zijn basisteam rust te gunnen. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om (langdurig) geblesseerden en talenten uit de jeugdafdeling speelminuten te laten maken. Gedurende de totale wedstrijd was DCS meer in balbezit en creƫerde het de beste doelkansen. Het was aan de twee Groesbeekse doelmannen te danken dat de nul na negentig minuten op het scorebord stond. Jeffrey Hoogenbosch toonde in de eerste helft zijn klasse, zijn stand-in Jens v.d. Berg deed in de tweede helft niet voor hem onder.

De grootste Groesbeekse kansen konden in de tweede helft genoteerd worden. Luuk Eikholt zag een schot na een voorzet van Maarten v.d. Burg geblokt worden. Even later brak Maarten v.d. Burg door de Zevenaarse verdediging waar hij, al dan niet onreglementair, geblokt werd door DCS verdedigers. Na de eerste vijf strafschoppen ging het gelijk op. Uiteindelijk hadden beide teams acht pingels nodig om de onderlinge strijd te beslissen. Nadat A-junior Niek Eeren voor Groesbeekse Boys gemist had schoot DCS-doelman Nils van der Landen wel raak.

Groesbeekse Boys is door de verliespartij uitgeschakeld voor de bekerstrijd waardoor het zich geheel kan richten op de competitie. Zondag 30 oktober wacht daarvoor de uitwedstrijd tegen SCE. De wedstrijd in Nijmegen start om 14.00 uur. Een week later staat de thuiswedstrijd tegen Vitesse ’08 uit Gennep op het programma.

Opstelling Groesbeekse Boys:
Jeffrey Hoogenbosch (Jens v.d. Berg); Stijn v.d. Berg, Rick Hubers, Bart v. Bentem (Ron Bruijsten), Ivo v.d. Horst; Sil Eikholt, Niek Eeren, Luuk Eikholt; Bram de Bruin, Sander Bisseling, Ronnie v. Rens (Maarten v.d. Burg).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeekse Boys na strafschoppen uit beker

Reageren is niet toegestaan.