Punt voor Achilles ’29 in derby tegen “Superboeren”

GROESBEEK – De derby tussen Achilles ’29 en De Graafschap is vrijdagavond in een gelijkspel geëindigd. In Groesbeek werd er niet gescoord: 0-0.

logo Achilles'29 (transparant)

Daarmee heeft Achilles ’29 in de laatste drie duels twee punten gepakt. Het zijn overigens ook gelijk de enige twee punten in de laatste 9 wedstrijden.

Kneuzenderby

Vooraf werd de derby getiteld als “kneuzenderby”. De beide Gelderse ploegen bungelen onderin de Jupiler League. Achilles ’29 is de hekkensluiter en De Graafschap moest voor het duel genoegen nemen met een 16e plaats na enkele nederlagen op rij te hebben geleden.

Honderden fans De Graafschap

De gasten zijn op papier sterker, maar hadden veel moeite tegen de club uit Groesbeek. Met name Achilles ’29-speler Nick Versteegen had in het eerste bedrijf kansen om de score te openen. Hij zag de bal tot tweemaal toe voorlangs gaan. De Graafschap, dat met honderden fans naar De Heikant kwam, was alleen in het begin even gevaarlijk.

Grote kans Achilles ’29 en bal van de lijn

Na rust kregen de Superboeren de eerste goede kans, maar Achilles ’29-sluitpost Robbert te Loeke kon redding brengen op een kopbal van Jan Lammers. Versteegen had de thuisploeg vervolgens op voorsprong moeten zetten. In de 50e minuut ging de aanvaller alleen op de doelman van De Graafschap af, maar schoot de bal naast. Achilles ’29 kwam na 58 minuten spelen goed weg toen de bal van de lijn werd gehaald.

Wel spanning, geen doelpunten

Met nog een kwartier te spelen was het de vraag of de derby een winnaar zou kennen. Nadat er wat wissels waren doorgevoerd kon de slotfase beginnen. Die was spannend en beide ploegen knokten voor de drie punten, maar moesten het uiteindelijk doen met één punt.

Aan de positie van Achilles ’29 op de ranglijst van de eerste divisie verandert niets. FC Oss verloor van NAC Breda, waardoor de achterstand van Achilles ’29 op FC Oss nu nog twee punten is.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
willie

Kneuzenderby wat een reclame.

Bennie

Was gezien de wedstrijd nog 1 punt teveel. Echt een drama om naar te kijken. Volgend jaar weer de derby tegen De Treffers.

THEO.

Geen fijne avond gehad jongens??

Bert

Meijers zag een tijd geleden “de ommekeer”, notabene na een nederlaag. Dat was lachwekkend. Nu ziet hij een stijgende lijn en hangt alles op aan 1 grote kans, unglaublich wat een slap aftreksel van je kop in het zand steken zeg! Eric: in elke wedstrijd, op elk niveau en (bijna) ongeacht de tegenstander, krijgt elk team elke wedstrijd weer een grote kans.

Ja,ik

Nog maar twee punten en we staan gelijk met FC Oss

Babbel

Blijft toch lastig eens iets positiefs te zeggen over Achilles.

ikke

Dat is ook niet waar het de lui die reageren om gaat Babbel. Die zien Achilles het liefst naar de verdommenis gaan. Altijd dezelfde met Bert voorop.

willie

IKKE jij bent de grootste raddraaier hier.

ikke

En ik dacht nog wel dat je eerste reactie van verontwaardiging was willie? Maar je doet er zelf ook aan mee dus door goed te keuren wat er wordt geschreven? Wees maar trots op jezelf dan!

THEO.

Ikke ….ben t helemaal met je eens!!

Bert
Nee ikke echt niet! Ik hoop juist van harte dat we weer een derby krijgen en het weer gaat zoals destijds! Ik kan alleen bar en bar slecht tegen dat positieve gelul van jullie tegen beter weten in. Wees gewoon reëel en kom er nou gewoon voor uit dat het niet goed gaat daar op alle vlakken! Dan wordt er al heel anders gereageerd hier door iedereen, dat weet ik zeker. Sorry, maar jullie (Achilles) vragen om negatieve reacties. Ps: ik had en heb er ook een hekel aan als ze zoiets bij ons doen, want daar blonken we destijds… Lees meer »
ikke

Met andere woorden; Achillesmensen moeten volgens jouw betoog negatieve dingen zeggen nu na een wedstrijd die niet is verloren??
Waarom zouden ze dat doen? Omdat jij dat mist.
Ik zal niet gaan zeggen dat ik daar bar en bar slecht tegen kan maar het is wel gelul van de bovenste plank wat je zegt!!
En als dat een voorwaarde is om anderen positiever te laten reageren dan hebben de Achillesmensen geen probleem maar de mensen die jij bedoeld ( inclusief jijzelf)

THEO.

Bert….ga toeschouwers tellen!!

wpDiscuz