[3D] Derbysfeer in Breedeweg, “Boys” pakken punt

GROESBEEK-BREEDEWEG – Groesbeekse Boys en Vitesse ’08 uit Gennep namen het afgelopen zondag tegen elkaar op.

Ingrediƫnten voor een derby

Op sportpark Breedeweg ontspon zich een ware derby. Mooie doelpunten, veel strijd, een rode kaart en een gemiste penalty gaven inhoud aan deze ontmoeting. Aan het einde van de speeltijd deelden beide teams gebroederlijk de punten. Door de 2-2 eindstand blijft Groesbeekse Boys vierde en Vitesse ’08 derde op de ranglijst.

Twee vroege doelpunten

Na zeven minuten al opende Groesbeekse Boys door een mooie aanval de score. Een combinatie van Dave Kleijnen en Maarten v.d. Burg bereikte Sil Eikholt welke de bal beheerst achter Vitesse ’08-doelman Gerwin Noij schoot. Lang wist het team van trainer Camiel Jager de voorsprong niet vast te houden. Bij de eerst volgende Gennepse aanval schoot Gijs Giebels bij de eerste paal de bal vanuit een voorzet achter Groesbeekse Boys-goalie Jens v.d. Berg.

Druk

Gaandeweg de eerste helft nam de Gennepse druk op de Groesbeekse verdediging toe. Vitesse was dicht bij een doelpunt maar Teun de Jong wist een inzet van Gijs Giebels van de doellijn te halen. Aan de andere kant slaagden Ronnie van Rens en Dave Kleijnen er niet in doelman Gerwin Noij met hun kopballen te verslaan.

Opnieuw snelle treffers

Ook in de tweede helft werd er weer snel gescoord. Waar alle geel-zwarte spelers, inclusief de Gennepse assistent scheidsrechter, vonden dat de bal uit was liet de scheidsrechter doorspelen. Safa Kizir maakte dankbaar gebruik van deze situatie en speelde Thymo Zeelen vrij zodat deze de 1-2 kon scoren. Tien minuten later werd de stand door Sander Bisseling weer op gelijke hoogte gebracht. Na goed doorzetten schoot hij binnen.

Spanning in de slotfase

Beide ploegen bleven daarna op zoek naar een nieuwe treffer. Naarmate het einde naderde werd het spelbeeld grimmiger. Diverse overtredingen werden met een gele kaart bestraft. Enkele minuten voor het eindsignaal leken de bezoekers uit Gennep de overwinning toch binnen te halen. Een overtreding in het strafschopgebied betekende voor Groesbeekse Boys-verdediger Rens Hubers zijn tweede gele kaart. Niek Hendriks schoot de penalty namens Vitesse ’08 op de lat schiet en doelman Jens v.d. Berg bracht in tweede instantie redding. Eindstand 2-2.

Zondag 13 november wacht voor Groesbeekse Boys de uitwedstrijd tegen Trekvogels. Al jaren een geduchte tegenstander voor de ploeg uit de Breedeweg. De wedstrijd in Nijmegen begint om 14.30 uur.

Opstelling Groesbeekse Boys:
Jens v.d. Berg; Teun de Jong, Rick Hubers, Rens Hubers, Gijs Rikken (Ron Bruijsten); Sil Eikholt, Leroy Kersten, Sander Bisseling (Thom Jochoms); Maarten v.d. Burg (Bram de Bruin), Dave Kleijnen, Ronnie v. Rens.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [3D] Derbysfeer in Breedeweg, “Boys” pakken punt

Reageren is niet toegestaan.