Achilles ’29 dieper in de problemen

GROESBEEK – De wedstrijd in de kelder van de Jupiler League is vrijdagavond door FC Oss gewonnen. Het werd 1-2.

logo Achilles'29 (transparant)

Voor Achilles ’29 is het de negende nederlaag in 11 wedstrijden en de mannen van trainer Eric Meijers wachten al sinds medio augustus op een overwinning.

FC Oss beter

FC Oss had het grootste gedeelte van de eerste helft het betere van het spel. Dat wil overigens niet zeggen dat de gasten goed waren, maar Achilles ’29 liet nogal weinig zien. Bij de Groesbekers konden Thijs Hendriks en Freek Thoone niet meedoen. De eerste kans voor FC Oss was na 7 minuten toen Istvan Bakx de bal net naast het doel schoot. Na een halfuur spelen kwam FC Oss-speler Dennis Janssen net te kort op een voorzet van Tom Broere.

Achilles ’29 met voorsprong rust in

Eerste wapenfeit van betekenis van Achilles ’29 kwam in de 38e minuut. Boy van de Beek schoot een vrije trap naast het doel van de Ossenaren. De Heikantbewoners kwamen vlak voor rust zelfs op voorsprong. Na een overtreding op Niek Versteegen mocht Van de Beek vanaf elfmeter aanleggen. Hij miste, maar Eef van Riel benutte de rebound: 1-0.

FC Oss doet iets terug

Na één uur spelen kreeg Boban Lazić, die even daarvoor was ingevallen, een goede mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. De aanvaller schoot in de korte hoek, maar Achilles ’29-doelman Robbert te Loeke kon redden. Dat lukte vier minuten later niet toen Broere op aangeven van Lazic de 1-1 binnen kopte. Voor Broere was het zijn 13e van het seizoen, daar waar heel Achilles ’29 er in totaal 12 heeft.

Volgende klap

Nog geen twee minuten na de gelijkmaker deelde FC Oss een nieuwe tik uit. Ditmaal was Justin Mathieu trefzeker: 1-2. Het was lastig voor Achilles ’29 om nog met een goed resultaat van het veld te stappen. Ook omdat de witzwarten dit seizoen in geen enkele wedstrijd driemaal wisten te scoren. Een kwartier voor tijd moest Ronald Koeman (nee niet die, wel zijn zoon) alert zijn op een schot van Achilles ’29-speler Brian Boogers.

De slotfase: rood en de lat

Achilles ’29 maakte het zichzelf vijf minuten voor tijd extra moeilijk toen Coen Gortemaker een doorgebroken speler neerhaalde, die vervolgens geblesseerd van het veld moest. Gortemaker kreeg rood. De stand bleef verder ongewijzigd, mede doordat Achilles ’29 de lat raakte.

Achilles ’29 blijft hekkensluiter met vijf punten. FC Dordrecht staat 19e met 9 punten. Er was vrijdagavond aardig wat politie (en ME) op de been na wangedrag van FC Oss-supporters.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerrit

Toch zie ik er een bepaalde lijn inkomen ………,

fluitkelje

Maar gelukkig was het wel gezellig in de kantine op De heikant

Bennie

Inderdaad een stijgende lijn. Ze stevenen rechtstreeks af richting 2e divisie.
Ze verdienen ook niet meer.
Maar degradatie betekend misschien ook wel een faillissement.
Hartelijk gefeliciteerd met de komende degradatie.

Jose

Goh wa gaat t toch lkkr op de heikant. Echt n stijgende lijn. Haha.

Kanjer

Hoe voorspelbaar toch weer elke week. Of je nu wel of geen fan van Achilles bent, bij een nederlaag krijg je hier telkens weerdezelfde voorspelbare reacties. Ik ben echt geen fan van deze club maar word hierzo moe van. Elke week maar weer opnieuw met stront gooien. Volgende week gaat Achilles wederom verliezen en ik wetens de reacties al.

Game over

En Eric, wat heb je vandaag weer aan positieve punten gezien die niemand zag? Tover weer eens iets uit je hoedje.

Jongens, rustig nou… Fundament ligt er. Nog even wachten!

Henkie

Lange tijd geen reactie meer van de kuier , geen fan meer.

Jan van germania

Waarom in het verslag vermelden dat er zoveel (ME) aanwezig was , dat hoeft toch niet vermeld te worden het is toch niet om trots op te zijn dat dit moet

fluitkelje

Nou Kanjer jij hebt ze voor volgende week al afgeschreven, dus wie gooit er hier met stront.

R. Ommel

Nee Jan van Germania Dat er zo’n politie macht aanwezig moest zijn kunnen we maar beter stilhouden. MAAR ALS MORGEN MIJN FIETS GEJAT WORDT EN IK WIL AANGIFTE DOEN HEBBEN ZE GEEN TIJD.

Josje

Laten we beginnen wat was dit slecht zeg .Niet om aan te zien dit.Ik snap niet waarom Eric en Frans de hele week durven te zeggen we zijn er klaar voor.Totaal niet is Eric nog wel de trainer daar voor op dit moment .Ben er bang voor.En als ik iedere week zo naar voetbal moest gaan ging ik niet meer.Wat een stelletje gekken uit Oss zeg niet normaal.Knvb treed toch nu ook op tegen zo club .

Toeschouwer
De Kuier.

Henkie…..je mag me (gratis) bellen of zomaar aanspreken buiten op straat. En ja…ben nog steeds lid . Daar veranderd weinig aan…ook na slechte resultaten. Geen mooi weer supporter. Gr T.

Bill Gates

Henkie weet je wat het is, de kuier,ikke, Antoon, en randje nog wat, reageren alleen bij een overwinning , en aangezien Achilles niet weet wat winnen is zul je ze hier maar zelden horen.

Bert

Kan me niet voorstellen dat mensen van Achilles agressief zijn geweest. Bijna altijd die mafkezen uit Oss, dus jammer dat men dit schrijft in kranten.

Proberen om tweede van onderen te worden, wat leuk.

john

Einde oefening. Laatste jaar neem ik aan, leegloop is al ingezet.

De slimste mens

Inmiddels Jong Achilles’29 ook al op een schier onoverbrugbare afstand gekomen van de nummers voorlaatst. Het gaat goed op de Heikant.

Groesbeker

Achilles dieper in de problemen? Is nog dieper uberhaupt mogelijk dan..?
Ik zou me schamen om deel uit te maken van dit mislukte prestigeproject van een paar “leiders” zonder besef van realiteit.
Is dit dan wat de ECHTE leden willen of houden ze vast aan de nieuwe leden wiens zoon of dochter met lukratieve praatjes naar de Heikant worden gelokt met zgn. zicht op een professionele BVO opleiding en mogelijkheden naar betaald voetbal? Dit is Achilles niet meer maar een bedrijf dat met tape aan elkaar is geplakt dat op instorten staat.

wpDiscuz