Achilles ’29 hard onderuit op eigen veld

GROESBEEK – Achilles ’29 heeft vrijdag voor de 10e keer in 12 duels verloren. FC Emmen was op De Heikant in Groesbeek veel te sterk: 0-4.

logo Achilles'29 (transparant)

Koud

Op een koud sportpark kreeg FC Emmen na 10 minuten de eerste grote kans van het duel. Een inzet van Frank Olijve werd door Joey Dekkers van de lijn gehaald. Achilles ’29-doelman Robbert te Loeke hield de gasten binnen het kwartier nog tweemaal van scoren. Achilles ’29 probeerde via de counter iets te forceren, maar slaagde daar niet in.

Doelpunten voor rust

In de 21e minuut viel de openingstreffer. Na een fout in de defensie van de Groesbekers kon Rogier Krohne de 0-1 aantekenen. De thuisploeg leek daarna iets beter in de wedstrijd te komen en een vrije trap van Boy van de Beek werd gepakt door FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp. Op slag van rust wist Jurjan Mannes wél een vrije trap te benutten: 0-2.

Rode kaart en FC Emmen loopt uit

Na rust was het duel al snel beslist. Niet vanwege een doelpunt, maar vanwege het feit dat Jop van Steen een rode kaart kreeg. De achterstand ombuigen leek voor Achilles ’29 een onmogelijke opgave. Toen Issa Kallon er na 54 minuten 0-3 van maakte was het definitief klaar. De kansen die daarna kwamen waren alleen nog maar voor de gasten en in de slotfase strooide Tim Siekman door voor het vierde Emmense doelpunt te zorgen nog wat extra zout in de Groesbeekse wonden.

Omdat nummer 19 FC Dordrecht ook verloor blijft het verschil tussen hekkensluiter Achilles ’29 en eerstgenoemde club 4 punten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piedro

Troosteloos, triest er zijn eigenlijk geen woorden voor. Geen sfeer, geen publiek, dramatisch voetbal. Een eigenwijze familie met een paar blinde volgers is deze ooit zo mooie club compleet kapot aan het maken. Eeuwig zonde. Maar vrees dat het te laat is. Volgend jaar paar stapjes lager en opnieuw gaan bouwen met echte clubmensen!

Ben bang dat dit al veel te ver uit de hand gelopen is, geen redde meer aan. Maar wie weet wat meyers nog in petto heeft.

supporter

Wanneer krijgen we onze club terug? Het loopt volledig uit de hand.
Open aub de ogen en maak een einde aan dit patserige gedoe om bij elk team maar zo hoog mogelijk te voetballen. De sfeer en cultuur binnen de club is totaal zoek. Verlang weer naar de vroegere jaren.

Jongens van achilles niet zeuren , toen ze in de topklasse kampioen werden stond iedereen te juichen nu zit het tegen dan ook niet zeuren

groesbeker

Het wordt een beetje zielig om te zien, een club met verkeerd beleid en waar een te grote schoen is aangetrokken het is alleen nog wachten op de onoverkommelijke struikelpartij

Sinds het kunstgras zijn we thuis onwinnelijk.
En met de kouder wordende avonden komt er bijna niemand meer kijken, zeker niet naar dit voetbal.
Verlang weer naar de ouderwetse zondagmiddag.

Bennie

Volgens mij kan Corry Konings haar oude liedje ietsjes aanpassen.
Ik bedoel : Huilen is voor Achilles te laat dus stop nu maar.
Een faillissement zal niet tegen te houden zijn.

Theo
Er waren eens een paar broers die aan hoogmoedswaanzin leidde, ze wilde zo graag met hun clubje hun zustervereniging de loef af steken dat ze dachten dat Groesbeek en de hele regio warm ging lopen voor pakweg Achilles-Telstar. Heel Groesbeek, regio, zelfs heel Nederland fronste de wenkbrauwen, dit kon domweg niet. Maar verblindt door het succes, bijeengekocht met het geld van ome Jan, gingen ze hun eigen weg. Ze hebben zichzelf privé aan de rand van de afgrond gebracht en zijn nu ook bezig dit met hun club te doen. Een club waar ze van houden, dat geloof ik wel,… Lees meer »
Piedro

Zo zit het precies! En laat ze nu niet aankomen met hard gewerkt, mooi project, stappen gemaakt etc. Het enige wat ze hebben gedaan is zichzelf voor schut gezet!! Ze worden door niemand meer serieus genomen!!

Gewoon volgend seizoen verder op zondag tegem clubs als Sint Jan.

Driewieler

Heel mooi geschreven Theo je zou bijna kunnen eindigen met “ze leefden nog lang en gelukkig” Maar het blijft triest voor de echte club mensen. De trainer zal nu toch ook wel ontslag krijgen? Voetbal lijkt idd nergens meer op!

Henk

Hier geldt ,, vroeger was alles beter ,, ???

wpDiscuz