[3D] Gehavend Groesbeekse Boys onderuit tegen Union

GROESBEEK-BREEDEWEG – Groesbeekse Boys is zondag onderuit gegaan. Union won met duidelijke cijfers: 1-5.

Blessures

De trainer van de Groesbeekse Boys moest voor aanvang van de wedstrijd tegen Union puzzelen om een basisteam het veld op te sturen. Diverse spelers moesten de wedstrijd, tussen de nummers twee en vier van de ranglijst, op sportpark Breedeweg wegens blessures en schorsingen vanaf de zijkant bekijken. Het jeugdige team kon in de eerste helft goed tegenstand bieden aan de gasten. In de tweede helft echter werd het krachtverschil duidelijk in cijfers uitgedrukt.

De wedstrijd

Het spel golfde in de eerste fase van de wedstrijd op en neer. Al na enkele minuten bracht Teun de Jong op de doellijn redding. De eerste Groesbeekse kans ontstond na ongeveer twintig minuten voetballen. Uit een mooie combinatie tussen Ronnie van Rens en Sil Eikholt schoot eerstgenoemde van dichtbij over.

Openingstreffer

De 0-1 na ruim een half uur voetballen kwam uit de lucht vallen. Daan Nilwik kopte een voorzet van dichtbij binnen. Op slag van rust konden de Groesbekers een grotere achterstand voorkomen. Doelman Jens van den Berg bracht twee keer redding waarna Leroy Kersten de bal van de doellijn haalde.

Gebroken

Kort na aanvang van de tweede helft had Groesbeekse Boys kans om op gelijke hoogte te komen. Verdediger Gijs Rikken kopte vanuit kansrijke positie naast. In de tegenaanval van Union bracht Jens van den Berg op fraaie wijze redding, maar in de daaropvolgende corner moest ook hij capituleren: David Smit kopte de 0-2 binnen. Vanaf dat moment was het verzet van de gastheren gebroken.

Veldoverwicht in doelpunten

Sam Nevels (fraaie lob over de uitkomende Jens van den Berg) en Niels Vos (afstandsschot) brachten de stand op 0-4. Sil Eikholt tekende voor de 1-4. Hij schoot binnen na een goede voorbereidende actie van Bram de Bruin. Siemen van Straaten bepaalde de 1-5 eindstand.

Hekkensluiter Hatert

Ondanks de forse nederlaag blijft Groesbeekse Boys op de vierde positie van de ranglijst staan. Zondag 4 december staat de wedstrijd tegen nummer laatst Hatert op het programma. De wedstrijd in Nijmegen begint om 14.00 uur.

Opstelling Groesbeekse Boys:
Jens v.d. Berg; Teun de Jong, Rick Hubers (Jorn v.d. Horst), Ron Bruijsten, Gijs Rikken; Sil Eikholt, Leroy Kersten (Tijn Willems), Luuk Eikholt; Jesse Peters (Rico Voeten), Bram de Bruin, Ronnie v. Rens.

Klik hier voor de stand van zaken in de Derde Klasse D.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [3D] Gehavend Groesbeekse Boys onderuit tegen Union

Reageren is niet toegestaan.