Achilles ’29 verspeelt voorsprong en verliest

DEN BOSCH – De 11e nederlaag in 13 duels is voor Achilles ’29 een feit. Na de 0-4 tegen FC Emmen ging het maandag ook mis. FC Den Bosch won met 2-1.

logo Achilles'29 (transparant)

Een goed begin…

De ploeg van trainer Eric Meijers begon erg sterk aan de wedstrijd en had binnen 20 minuten eigenlijk al wel op voorsprong moeten staan. Boy van de Beek, Thijs Hendriks en Migiel Zeller kregen de bal echter niet in het netje. Dat was ook mede te danken aan de lat en FC Den Bosch-sluitpost Kees Heemskerk. De kansen waren er, ook Freek Thoone kreeg er nog een, maar de doelpunten vielen niet.

Voorsprong

Dan is er een wet die zegt dat het doelpunt aan de andere kant valt, maar gelukkig voor de gasten was dat ditmaal niet het geval. Zij kwamen zelf terecht op voorsprong toen Rick Hemmink na een halfuur spelen trefzeker was. Daarna had FC Den Bosch nog de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar voor rust vielen er geen doelpunten meer.

Voorsprong weg

Na de thee kreeg Achilles ’29 opnieuw een goede scoringskans. Ditmaal was het Thoone die er te weinig mee deed. Daarna kwam FC Den Bosch beter in de wedstrijd. De gelijkmaker viel na 64 minuten door een doelpunt van Jort van der Sande. Drie minuten later werd het pijnlijker. Vykintas Slivka raakte de lat, maar Arda Havar maakte er in de rebound 2-1 van.

Drama

Dat Niek Vossebelt er na 70 minuten geen 3-1 van maakte was een geluk voor de gasten uit Groesbeek. De witzwarten hadden nog hoop op een punt, daar waar er de eerste 45 minuten niets aan de hand was. Kursad Surmeli was nog dichtbij, maar Achilles ’29 stond na het laatste fluitsignaal alsnog met lege handen.

De Groesbekers mogen blij zijn dat de concurrentie ook geen punten weet te pakken. De achterstand bedraagt daardoor nog steeds 4 punten op de nummer 19: FC Dordrecht. Een onderling duel tussen die twee volgt nog voor de Kerst.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Vertel s wa neejs

Jan van germania

Jammer , gisteren hebben ze echt pech gehad ze hadden het voor de rust af moeten maken

Janus

Wordt hoog tijd voor een trainers wissel!

Piedro

Uit betrouwbare bron vernomen dat ze zelf de stekker eruit trekken bij degradatie. Dat zou eerste goede besluit in jaren zijn!

groesbeker

donderdag was het verhaal “6 punten dit weekeinde”welk lulverhaal volgt er deze week? Stop met het verkondigen van die utopieverhalen, ze gaan degraderen en komen tekort voor het niveau, spelers zijn niet goed genoeg. Simpel. Ga je bezig houden met volgend seizoen in de 5e klasse.

ikke

Beste Groesbeker, Als ze al degraderen komen ze volgend jaar gewoon uit in de 2e Divisie. Dat is meestal he als je degradeert dat je dan 1 klasse naar beneden gaat. Krijgen we ( hopelijk) weer de derby als Zuid zich kan handhaven

Janus

Ikke, Ik denk wel dat je er van uit kunt gaan dat als ze degraderen, ze ook failliet gaan en als ze doorstarten uitkomen in de 4de of 5de klasse

Als ze degraderen kan Jong Achilles niet promoveren!

groesbeker

aan Ikke; de reacties van Janus en GrB zijn duidelijk voor je of niet

Theo
Beste Ikke, de FOX gelden houden de club nu in leven. Deze zullen verdwijnen bij degradatie. Daarnaast zullen sponsoren nog minder in de rij staan. Intern wordt er bij Achilles nu druk over gesproken om dan een doorstart in lagere klasse te maken. Heel logisch lijkt me. Ook in de 2e divisie moet je tegenwoordig een sluitende begroting kunnen overleggen met de KNVB. Afgelopen jaren heeft Achilles hier al genoeg boetes voor gekregen omdat de begroting niet op orde was of te laat werd aangeleverd. Een van de scenario’s waar je toch echt rekening mee moet gaan houden is dat… Lees meer »
wit zwarte piet

@ ikke,
dat was wederom een onzinnige opmerking. Stop nou eens met reageren hier, de echte fans kotsen je uit. Ga desnoods die Vito en Jetta poetsen, zal je goed doen net als ons.

Zou toch echt zonde zijn als deze club naar de klote gaat . Maar ben bang dat het al veel te ver uit de hand gelopen is .

fluitkelje

ikke,jij krijg je derby ,tegen DVSG.

Gerrit

Waarschijnlijk komen er wel meer toeschouwers bij Achilles 2017 – DVSG

wpDiscuz