DeGroesbeek.nl – Jaaroverzicht 2016

GEMEENTE BERG EN DAL – Het jaar 2016 zit er al weer bijna op. Het afgelopen jaar, waarin DeGroesbeek.nl haar zesde verjaardag vierde, is er uiteraard weer veel te lezen geweest op onze site: 1315 nieuwsberichten.

De moderator had het wederom minder druk: er waren dit jaar zo`n 3820 goedgekeurde reacties en bij iets meer dan 165 reacties is er ingegrepen. U bent daarentegen steeds meer actief op onze Facebookpagina, waar wij dit jaar de mijlpaal van 2500 pagelikes behaalden. Volgers bedankt!

Hoewel het jaar nog niet helemaal voorbij is, presenteren wij u net als voorgaande jaren vlak voor de feestdagen een uitgebreid jaaroverzicht met daarin nog een terugblik op het meest gelezen en besproken nieuws van het afgelopen jaar.

De lancering van DeGroesbeek.nl:
DeGroesbeek.nl is op maandag 16 augustus 2010 gelanceerd met als doel de inwoners van “de diamant tussen de heuvels” te voorzien van het laatste lokale, regionale, politieke en sportnieuws. Tevens staan het dorp en onze gemeente bol van cultuur en activiteiten waarover bericht kan worden. Er was echter nog geen nieuwswebsite die al deze dingen samenvoegde tot een geheel. DeGroesbeek.nl doet dit wél en probeert er waar mogelijk ook steeds meer voor de hele gemeente te zijn.

Jaaroverzicht 2016:
Onderstaand treft u ons jaaroverzicht van 2016 aan. Deze is verdeeld per maand. Door op een link te klikken gaat u naar het nieuwsbericht waar over geschreven wordt. Het bericht opent zich dan automatisch in een nieuw venster. De nieuwsberichten waarover wij in dit overzicht schrijven zijn volgens het statistiekenprogramma dat wij gebruiken, “Google Analytics”, in die maand het best door u bekeken. Op basis van die statistieken hebben wij dit overzicht dan ook gemaakt. Het is daarmee dus een kleine selectie uit het grote aantal nieuwsberichten dat dit jaar is gepubliceerd.


DEGROESBEEK.NL JAAROVERZICHT 2016:

JANUARI 2016

1 januari 2016, 00:00 uur. Nederland nam afscheid van 2015 en Groesbeek van de gemeentenaam. Die werd nu definitief Berg en Dal en daarom is medio januari een begin gemaakt met het vervangen van de komborden. Het nieuwe jaar begon slecht voor Henk en Carolien Peters. Na een overval besloten zij al snel te vertrekken uit Costa Rica. Wat begon als een droom eindigde voor deze twee mensen, nu woonachtig in het vertrouwde Groesbeek, in een nachtmerrie.

In het vorige jaaroverzicht eindigden wij met de vluchtelingendiscussie. In het nieuwe jaar zou er meer duidelijkheid zijn over opvang in onze gemeente. De gemeente peilde het draagvlak onder de inwoners en in januari stond de teller op 400 reacties. Later meer daarover.

Zoals ieder jaar komt ook het Schlagerfestival weer terug in het overzicht. U schijnt dat, kijkende naar de cijfers, een leuk evenement te vinden 😉 . Ditmaal won Doe Mar Hin de eerste prijs. Bij De Bats in Groesbeek hebben ze hun supermarkt terug. De AH ging weg, maar er is een Coop voor in de plaats gekomen. Op de Heikant stonden ze met lege handen. De raad ging niet akkoord met een garantstelling voor een investeringsplan van Achilles ’29, dat 5 miljoen moet kosten.

In 2015 stond het jaaroverzicht vol met fietspadnieuws. En sorry, ook dit jaar moeten wij er weer over beginnen want de soap ging nog even door. Het nieuws in januari was dat er 37 reptielen uit de vriezer zouden zijn gedood door toedoen van fietsers. Waarschijnlijk opnieuw een carnavalsonderwerp, maar dan zult u dat op de nieuwe carnavalszender Radio Gruusbek vast wel horen.

Dan eindigen we met vier personen die wat te vieren hadden: Mirthe van Kerkhof (11), Johan Spanjers, Jan Klösters en Patricia Witsiers.


FEBRUARI 2016

Februari was de maand van de optochten. We hadden berichtgeving over de optocht door Groesbeek, Groesbeek-De Horst en Groesbeek-Breedeweg. (Iris, nogmaals dank voor de foto’s!). De optocht in Beek-Berg en Dal ging niet door en werd verzet naar maart.

Bij begraafplaats Heselenberg zou aanvankelijk de ontmoetingsruimte gesloopt worden. Langs de Nieuwe Drulseweg werden 14 bomen gekapt. Het pand aan de Dorpsstraat 4 blijft gewoon staan. Daar waar in het verleden de cafés Binnen, Hans en Grietje en De Ontmoeting zaten (en weer verdwenen) opende een bourgondisch eetcafé: Huis Valois.

D66 Berg en Dal is niet tevreden over de duur van de busreis tussen Groesbeek en Millingen aan de Rijn. Anderen zijn niet blij met de gemeentenaam, dus maakten ze die maar onzichtbaar op de komborden. Het vervangen van de 116 borden duurde trouwens wat langer dan gepland.

♪♪♪ Tis een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag. Dat ons Nijntje….. ♪♪♪


MAART 2016

In maart werden de resultaten van de peiling over vluchtelingen naar buiten gebracht. Er zijn 499 reacties binnen gekomen en de meningen waren verdeeld. Het draagvlak zat vooral in de voormalige gemeente Ubbergen. De raadsvergadering moest nog komen en daar zou politie op de been zijn. Eind maart gaf de raad aan vóór vluchtelingenopvang te zijn. Dan zijn er ook nog statushouders en die komen op de locaties Muntberg en Helling.

De 2016-editie van de Wijnfeesten kwam in gevaar, vandaar de noodkreet om er voor te zorgen dat het jaarlijkse evenement ook dit jaar door kan gaan. Wat in ieder geval wel doorging, een maandje later dan gepland, was de Rozenmoandagoptocht in Beek. De laatste optocht was de Verlichte Halfvasten Optocht door Groesbeek.

Een kantoor aan de Derdebaan heeft een nieuwe bestemming, op De Lage Horst komen veeroosters, Oosterpoort sluit het kantoor aan de Pannenstraat en er zou een executieveiling komen van een pluimveebedrijf in Groesbeek. Dat bedrijf is inmiddels verkocht.

Uw mening werd gevraagd over de verkeerssituaties in de gemeente Berg en Dal. Dit in verband met de zogeheten mobiliteitsvisie. Over verkeerssituaties gesproken: automobilisten namen de rotonde Hulsbroek over links nadat de rotonde gedeeltelijk was afgesloten. In onze gemeente mag je sinds kort op elke locatie trouwen. Er is nog steeds sprake van hondenoverlast en BOA’s zouden een start maken met het aanpakken hiervan.

Triest nieuws in maart: Jan Luub (61), Pastor Toon Rabou (92), Nol Saedt (95), Wim d’n Bul (70) en Youri Mom (11) overleden deze maand.


APRIL 2016

Het gebeurde al in maart, maar in verband met onderzoek werd het bericht één maand later naar buiten gebracht: er is in Rotterdam een enorme drugsvangst gedaan. Er werd 2900 kilo cocaïne gevonden in een container die als eindbestemming Kranenburg had.

De Groesbeekse Debby Ebbelink won in april € 21.000,- bij het spel Miljoenenjacht. Maar er werden in deze maand meer mensen blij gemaakt. 10 mensen uit de gemeente Berg en Dal en één uit Nijmegen kregen een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Mark Slinkman.

De Scapino in Groesbeek blijft open, 32 filialen gingen dicht. Het fietspad door de spoorkuil moest op 1 april ook dicht. Dat was geen grap, maar de vondst van ruïnes tijdens werkzaamheden voor de bouw van woningen aan de Hüsenhoff was dat wél.

Nog korte mededelingen voor deze maand: het was Koningsdag (en vrij koud), een rotonde linksom nemen is niet de bedoeling en inwoners van Beek, Berg en Dal en Groesbeek maakten zich op voor de Giro 2016.


MEI 2016

Mei was toch wel de maand van de Giro-doorkomst, maar voordat dat plaatshad was er alweer het een en ander gebeurd.

Begin mei zijn er in een woning aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen twee lichamen gevonden. Later bleek het om een vader (78) en zijn zoon (40) te gaan. De een heeft de ander vermoord en vervolgens zelfmoord gepleegd. Wat er zich precies heeft afgespeeld zegt de politie niet. Op 4 mei werden in Groesbeek, Beek, Berg en Dal, Leuth, Ooij en Millingen aan de Rijn de oorlogsslachtoffers herdacht en met Hemelvaart was het smartlappenfestival in Groesbeek.

Dan de Giro. Het peloton kwam op 7 mei 2016 door de straten van Groesbeek, Berg en Dal, Beek, Heilig Landstichting en Wyler. De route ging ongeveer zo (video). Het peloton mag dan wel in no-time (video) langs je voorbij razen, maar het is mooi om zoiets een keer gezien te hebben en ook mede door de goede weersomstandigheden kan het evenement de boeken in alszijnde “geslaagd”.

Een dagje later ging het feestje op Zuid nog even door. De Treffers wist namelijk na een gelijkspel tegen FC Lienden promotie naar de Tweede Divisie veilig te stellen. Rood Wit deed deze maand het tegenovergestelde en degradeerde. Achilles ’29 trok twee spelers aan om dat in 2016-2017 te voorkomen, al lijkt dat op het moment van schrijven niet helemaal te lukken…

Het college was in mei goedgemutst. P. Kaal kreeg te horen dat er 3 kavels gerealiseerd mogen worden op de Schrouwenberg in Groesbeek, de eigenaar van een woning aan de Bruuk is een theetuin begonnen en De Plack kan een wijnschuur met boerenkamers bouwen. De burgemeester heeft zelf ook ergens toestemming voor gekregen: hij mag van de raad nog even in Tolkamer blijven wonen in verband met de verkoop van zijn woning.

In Millingen zijn ze bezig met het opknappen van de Heerbaan, in Groesbeek slopen weggebruikers stukjes muur en in de hele regio stonden de straten eind mei blank.


JUNI 2016

Begin juni was het weer raak qua regenbuien. Een korte bui zorgde er opnieuw voor dat er straten blank kwamen te staan. Het was alleen wel iets minder heftig dan een paar dagen daarvoor.

Dé nachtmerrie van iedere geldloper: een overval. Op 6 juni is een geldwagen overvallen bij de Boerenbond in Groesbeek. Woningen zijn, omdat de verdachten met explosieven dreigden, tijdelijk ontruimd geweest. Een Groesbeeks paar dat begin 2016 te maken kreeg met een overval keerde deze maand vanuit Costa Rica terug naar Groesbeek.

Bij Achilles ’29 was er goed nieuws. Er kwam een Eredivisie-vrouwenelftal, de jeugdopleiding is gecertificeerd en de aanleg van een kunstgrasveld ging van start. Minder nieuws voor die club was het vertrek van Daniel van Straaten naar rivaal De Treffers. BVC ’12 uit Beek promoveerde voor het vierde jaar op rij.

In Berg en Dal bakten inwoners in het kader van het nieuwe evenement “Heel Berg en Dal Bakt” taarten voor elkaar. De burgemeester had vervolgens samen met Hans de Echte Bakker en Jos Verstegen de eer om als jury een stuk van alle 30 (!) taarten te proeven. Dat is een aanslag op het lichaam, maar dat kun je er gewoon weer af sporten. Tijdens activiteiten als de Zwitserloot Dak Run bijvoorbeeld.

Een kippenschuur in Groesbeek-De Horst werd getroffen door een grote brand. In medialand was er een klein relletje omdat een programmamaker van de lokale omroep boos was op de wethouder. Reden lag in het weigeren van een interview. Een andere rel is nog steeds het fietspad door de spoorkuil, maar in juni kwam daar een principe-akkoord over.

Sluiten we voor juni af met felicitaties en wat ludieke acties. Iemand attendeerde automobilisten er met pen en papier op dat er een flitser op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek stond en bij de rotonde Hulsbroek werden er winkelwagentjes aan bewegwijzeringsborden gehangen. Tot slot de felicitaties voor de geslaagden en Jan van Gestel.


JULI 2016

Een maand waarin we op een verkeersongeval met twee gewonden in Milsbeek na voornamelijk positief nieuws hadden!

In juli draait het vooral om de Vierdaagse, die ook door Groesbeek en Berg en Dal trekt. Het zorgt voor wat afsluitingen en frustraties (video), maar verder is het altijd gezellig tijdens dit evenement. En er is ieder jaar weer een speciaal Vierdaagseshirt.

Een andere activiteit is de jaarmarkt in Groesbeek-centrum. Doorgaans druk bezocht. Maar ook Persingen had dit jaar een belangrijk hoogtepunt: de Thornsche Molen is geopend. Een stichting zette zich al sinds 2006 in voor de herbouw van de molen. Een andere (officieuze) opening was bij Gasterij ‘t Groeske in Groesbeek.

Vanaf januari 2017 gaan we het afval in de gemeente Berg en Dal anders inzamelen. Het is alleen nog wel de vraag wat we met het onkruid gaan doen. Voor nu lijkt het er op dat we het onkruid bij de woning en op de stoep zelf moeten bestrijden. Als de tijd die daar in gaat zitten maar niet ten koste gaat van het jagen op virtuele beestjes in Pokémon Go.

Juf Ellen (Ellen Sterenborg) nam in juli na 40 jaar afscheid van basisschool Breedeweg en werd flink in het zonnetje gezet. Zij kwam op 8 juli in een Bentley naar de school en werd daar feestelijk ontvangen. Diezelfde school overhandigde in juli een cheque van € 725,- aan verenigingsgebouw De Sleutel.

De gemeente, die deze maand in de persoon van Millingenaar Alex ten Westeneind een nieuwe wethouder kreeg, wilde in de zomer peilen wat u van de nieuwe winkeltijden (zondagsopening) vindt. Klik hier voor het overzicht van de wijkagenten, die sinds kort op een nieuwe locatie zitten.


AUGUSTUS 2016

Het kruispunt Nieuweweg/Zevenheuvelenweg is een veelbesproken punt in Groesbeek. Dat er een rotonde zou komen was al langer bekend, maar het duurde even voordat er definitief een vergunning voor werd gegeven. Dat gebeurde in augustus dan eindelijk en de werkzaamheden konden bijna beginnen. Een ander onderwerp van discussie is de spoorlijn Nijmegen – Kleve. Daar kwam een petitie voor. Het betrof een initiatief van VIEV.

Frans Theunissen schoot zichzelf na 138 schoten tot Koning. De wedstrijd duurde maar liefst 3 uur. De gemeente wil wildplassers en fietsers in winkelcentrum Bellevue aanpakken. Al bleek later dat de laatstgenoemde groep toch door een gedeelte van het winkelcentrum mag fietsen.

Chauffeurs van de maaltijdvoorziening “Tafeltje Dekje” zijn goud waard. Voor vijf jubilarissen was er een verrassing. Rumoer in Groesbeek om een speeltuin: er was bezwaar tegen de nieuwe speeltuin aan de Haarhamer. Toestellen zijn te groot en jeugd zorgt daar voor overlast. KVW Groesbeek moest dit jaar helaas één dag afgelasten vanwege het slechte weer.

Er was in het begin van het nieuwe seizoen veel gedoe rond Achilles ’29. Laten we positief beginnen: de eerste overwinning van het seizoen. Dat was dan eigenlijk ook het enige positieve voor de komende 4 maanden. De club kreeg deze maand een boete van € 35.000,- en kwam met een verklaring over de jaarcijfers. Verder werd er veel verloren (1, 2, 3, 4).

Positief sportnieuws was er voor Groesbeker Jasper Cillessen. Hij tekende in augustus een contract voor 5 jaar bij FC Barcelona en daar was ook De Treffers best wel trots op. De Nederlandse Kampioenschappen Boerengolf zijn gehouden in Groesbeek-De Horst en een Groesbeekse judoka won zilver.

Nieuws vanuit het college: er komt een onderzoek naar natte kelders bij woningen aan de Mariendaalseweg, de eigenaar van een woning aan Lagewald 9 heeft geen planschade en in Ooij komt er aan de Kruisstraat een extra burgerwoning.

Dan nu het einde van een hoofdpijndossier: grensweg Altena-Hettsteeg blijft definitief open.


SEPTEMBER 2016

In september ging de aandacht vooral uit naar para-atlete Lara Baars. En terecht! Door haar resultaten in oktober 2015 wist zij een ticket naar Rio te bemachtigen. De Paralympische Spelen die in de Braziliaanse stad werden gehouden waren voor Baars, haar vrienden en familie onvergetelijk. Zij behaalde daar namelijk een bronzen medaille bij het onderdeel kogelstoten.

De Groesbeekse stootte haar kogel naar 7.12meter. Dat is zowel een persoonlijk als Europees record. Deze prestaties leverde haar een huldiging op een goed gevuld Dorpsplein op. Het onthaal (video) zorgde trouwens ook voor het nodige kippenvel.

Dan was er ook nog kermis. Dit jaar met een nieuwe opstelling die de meesten wel goed is bevallen, hadden wij het idee. Uniek was ook de prikkelarme kermis. Een mooi initiatief dat volgend jaar weer gaat plaatsvinden. Door de kermis tijdelijk prikkelarm te maken kunnen ook mensen met onder andere ADHD, epilepsie en autisme een kijkje komen nemen. Ander evenementen waren de landschapsparade in Persingen met Daphne Deckers en jawel: de Wijnfeesten. Die gingen dus gewoon door. Met een niet vergunde tent, dat dan weer wel.

Een bedrijf aan de Knapheideweg mag uitbreiden. Ook bij de Zevenheuvelenweg werd gebouwd. De werkzaamheden om op die locatie een rotonde aan te leggen zijn in september begonnen.

Achilles ’29 kreeg een oorwassing (7-1). Het was de grootste nederlaag in het betaald voetbal voor de witzwarten. Bij De Treffers ging Ken Leemans er per direct vandoor. Beide ploegen waren al snel uitgeschakeld in de strijd om de landelijke KNVB-beker.

Meevallertje voor enkele burgers woonachtig in De Ruyterstraat. Gaston kwam op bezoek! Tegenvaller voor Stekkenbergers want hun geliefde bospad wordt afgesloten. Verder hebben wij sinds deze maand een nieuwe gemeentevlag.


OKTOBER 2016

In oktober zijn er traditioneel de Bierfeesten. Dit is ook in Groesbeek het geval en het driedaagse evenement werd op 21, 22 en 23 oktober gehouden. De vergunning voor volgend jaar is overigens al aangevraagd. In de kantine van Germania ging het er minder gemoedelijk aan toe. Een wedstrijd tegen SCH liep compleet uit de hand, de kantine werd verbouwd en daar waren, zo bleek later, alleen de Nijmegenaren debet aan. Het elftal is uit de competitie gehaald.

Een verbouwing waar wél toestemming voor is gegeven, is die van de panden aan de Spoorlaan 2 – 2c. Het bouwplan bestaat uit de uitbreiding van de horeca- en winkelruimten. Boven worden er drie appartementen van tussen de 55 en 70m2 gerealiseerd. Waar de gemeente Berg en Dal niet aan mee werkt is de financiering van het MH 17-monument in Amsterdam. Dat moet volgens het college landelijk geregeld worden en niet lokaal. Aan de Grafwegen mogen twee nieuwe woningen gebouwd worden, maar in Berg en Dal aan de Bosweg is een woning in een voormalig (achter)tuin niet toegestaan. Als het aan Kleve ligt zijn windmolens in het Reichswald dat ook niet.

Kinderen van de Adelbrecht verkochten broodjes knak voor Oeganda. Waar ook lekker gekookt wordt is Gasterij ‘t Groeske, dat begin oktober officieel opende. Ook in medialand gebeurde er weer eens wat. Er is een commerciële omroep en in Groesbeek is er een derde of vierde (we zijn de tel een beetje kwijt aan het raken) weekblad. De Spoorbeek is een loopbrug rijker en speeltuin de Haarhamer een paar toestellen armer.

Groesbeekse Boys begon het seizoen erg goed en ook bij het schrijven van het jaaroverzicht draaien ze prima mee. De ploeg uit Groesbeek-Breedeweg stond zelfs even eerste in de derde klasse D. Dan mist u waarschijnlijk nog iets in het overzicht voor deze maand. Op de foto hierboven staan Frank en Robert Heijmen van het Millingse bunkerstation, het beste bunkerbedrijf van 2016.

Tot slot het (voorlopige) einde van een ander hoofdpijndossier: het fietspad door de spoorkuil is definitief open. Echter, wanneer er meer dan 15 zandhagedissen en 5 hazelwormen uit de vriezer worden platgereden moeten we hier volgend jaar weer over gaan schrijven…


NOVEMBER 2016

Het grootste (en ook gelijk het meest trieste) nieuws deze maand was de bizarre zelfmoord van een moeder (69) en haar dochter (43) uit Groesbeek-Breedeweg. Zij zijn samen met hun 5 honden de spoorovergang bij de Scheidingsweg overgestoken, terwijl de spoorbomen omlaag waren. De twee vrouwen en vier van de vijf honden overleefden de aanrijding met de trein niet. Bij het spoor is een herdenkingskruis geplaatst. Een 94-jarige Groesbeker is deze maand aangereden door een auto toen hij op de Hoge Horst fietste. Ook hij kwam te overlijden.

Snel weer terug naar wat leuker nieuws: drie vrijwillige brandweerlieden uit Groesbeek kregen een Koninklijke Onderscheiding, evenals brandweermannen uit Beek en Leuth. Hans Kersten (de Bon) werd de 57e Prins Ummenie in Groesbeek. De Feestneus leverde de Ummenie en bij CV Net Aecht werd Ida Rutten prinses. Overige prinsen deze maand waren Tom Erinkveld (Millingen), Niek van het Erve (Beek) en Maikel Tap (Kekerdom)

Sinterklaas was weer in Nederland. In de gemeente Berg en Dal betekent dat gelukkig geen eindeloze Pieten-discussie. Sterker nog; Zwarte Piet kwam gezellig naar de Groesbeekse en later ook Millingse markt. De Sint en zijn Pieten deden op diverse dagen in november Groesbeek, Berg en Dal, Millingen aan de Rijn, Kekerdom, Beek, Leuth en Ooij aan. Een ander evenement was de Winterfair 2016 in De Linde.

De gemeente Berg en Dal gaf aan dat het beleid omtrent permanente bewoning gewoon door gaat, net zoals het getouwtrek tussen diezelfde gemeente en Van Erk. Vanaf 2017 mogen inwoners een plek op de gemeentelijke begraafplaats in Groesbeek of Millingen aan de Rijn reserveren en het COA heeft formeel laten weten dat een AZC in de gemeente Berg en Dal niet meer nodig is.

Meer gemeentenieuws: De begroting 2017 is vastgesteld en u ontkomt er ook volgend jaar niet aan: het betalen van de gemeentelijke belastingen. De tarieven staan hier. Van dat geld kan de gemeente in ieder geval het toerisme een kwaliteitsimpuls geven, dat wil ze namelijk graag.

En daar is ‘ie dan: de nieuwe rotonde aan de Nieuweweg is geopend! Weer een hoofdpijndossier minder.


DECEMBER 2016


Om te beginnen: mocht er misbruik van uw gegevens worden gemaakt, dan komt dat wellicht door een datalek bij een leverancier van Munitax.

In de politiek werd deze maand de mobiliteitsvisie besproken. Dat leverde wat berichten op over onder andere de spoorlijn Nijmegen – Kleve, verkeerslichten in het dorp en de veiligheid van fietsers en voetgangers. In januari gaat men verder met deze visie. Waar men in de raad ook nog over gaat praten is de APV. Suggesties zijn om een ballonnen- en vuurwerkverbod in te voeren. Dat leverde in ieder geval onder inwoners een discussie op, evenals de petitie vanwege het kruispunt bij de Hoge Horst in Groesbeek.

In Groesbeek wordt er gebouwd en gesloopt. Dat bouwen gebeurt aan de Spoorlaan, waar de nieuwe Jan Linders en Aldi komen. Slopen doen ze tegenover Muldershof, want daar moeten op een later moment 32 appartementen gebouwd worden. In Ooij moet er een huis opgeknapt worden. Daar kan een woning als verloren worden beschouwd na een grote brand.

We gaan richting de feestdagen en het centrum van Groesbeek ziet er met al die verlichting erg sfeervol uit. Dat zal waarschijnlijk volgend jaar niet anders zijn, want door het nieuwe ondernemersfonds (BIZ), die vanaf 2017 van start gaat, blijft voor dit soort dingen voldoende budget beschikbaar. Kerstactiviteiten zijn er al geweest, zoals bijvoorbeeld de kerstmarkt op het Dorpsplein.

Denk jij de nieuwe Leonardo DiCaprio te zijn? Dan is een rol in de nieuwe film “Junkskes” misschien wel iets voor je! De Put in Berg en Dal krijgt een nieuwe eigenaar en bij Willemsen wordt de zaak juist definitief gesloten.

Tussen De Treffers en Achilles ’29 zit op dit moment een verschil van dag en nacht. De ene ploeg blijft maar winnen, terwijl de ander in 2017 een wonder nodig heeft om niet te degraderen. Bij de Boys moeten ze het volgend seizoen zonder Camiel Jager doen, terwijl men op Zuid gebruik kan blijven maken van de diensten van Anton Janssen en Willie Willems.

In Berg en Dal is er vlak voor de feestdagen een stoffelijk overschot nabij een serviceflat gevonden. Het ging niet om een misdrijf, liet de politie weten. Om het jaaroverzicht met leuk nieuws af te sluiten hebben we er nog 2: de CD-presentatie van Alfred Arts was een groot succes en de kaartjes voor de Vrienden van Gruusbek Live en het Schlagerfestival 2017 kunnen alvast gekocht worden. Over dat laatste evenement zult u in het volgende jaaroverzicht hoogstwaarschijnlijk weer iets lezen.


Tot zo ver het jaaroverzicht van 2016. Wij wensen u alvast fijne feestdagen en een gelukkig 2017.

Redactie DeGroesbeek.nl

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Ook ik wens de groesbeek .nl fijne feestdagen en een gezond gelukkig 2017 toe

wpDiscuz