FC Volendam slacht Achilles ’29 af

GROESBEEK – Achilles ’29 is het compleet kwijt en heeft vrijdag de zesde nederlaag op rij moeten incasseren. FC Volendam had geen kind aan de hekkensluiter: 0-6.


Video: Omroep Gelderland.

Het was nederlaag nummer 13 in de laatste 15 wedstrijden voor de Groesbeekse ploeg, die ook nog eens met 9 man eindigde na twee rode kaarten.

Snel beslist

Binnen een halfuur was de wedstrijd beslist. De thuisploeg begon op zich niet slecht, maar keek na 15 minuten tegen een achterstand aan. Kevin van Kippersluis was de maker van de openingstreffer. Zeven minuten later verdubbelde Kevin Visser de Volendamse voorsprong. Jack Tuyp had niet veel later de derde erin moeten schieten, maar hij miste vanuit kansrijke positie.

Rode kaart

Van Kippersluis tekende in de 27e minuut alsnog de 0-3 aan. Achilles ’29 had helemaal niets te vertellen, het spel leek nergens op en Freek Thoone kon na 33 minuten vertrekken nadat hij Joey Veerman (nota bene op het middenveld) onderuit haalde. De Groesbekers stonden met 10 man en mochten van geluk spreken dat het in de eerste helft niet tegen een grotere achterstand aan keek.

Vrolijk verder gaan

Het was nog een beetje de vraag hoe FC Volendam de tweede helft in zou gaan. Zou de uitploeg de teugels laten vieren, of gewoon doorgaan waar ze mee bezig waren? Dat laatste leek het geval. Kees Kwakman zette de stand in de 53e minuut op aangeven van Tuyp op 0-4 en Gyliano van Velzen had de pech dat het aluminium het vijfde doelpunt van de avond in de weg stond.

Hattrick voor Van Kippersluis

Maar dat doelpunt viel alsnog. Van Kippersluis maakte met een goed afstandsschot zijn derde: 0-5. Twintig minuten voor tijd mocht Henny Schilder vanaf elfmeter aanleggen nadat Van Velzen in het strafschopgebied door Migiel Zeller werd neergehaald. Schilder maakte geen fout waarmee de teller op 6 kwam.

9 man

Alsof dat al niet triest genoeg was kreeg Achilles ’29 een kwartier voor tijd de tweede rode kaart van het duel. Niek Versteegen had er schijnbaar ook geen zin meer in, want hij kreeg rood na een natrappende beweging. Achilles ’29-doelman Robbert te Loeke voorkwam een hogere eindstand en FC Volendam vond het eigenlijk ook wel best.

De ontmoeting met de concurrent

Achilles ’29 speelt deze seizoenshelft nog één duel. Dat is een onderlinge confrontatie met FC Dordrecht, de concurrent in de strijd om degradatie. De achterstand van de mannen van trainer Eric Meijers op die ploeg is nu 6 punten, want FC Dordrecht speelde gelijk.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 27 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

Het is lachwekkend en zielig het sukkeltje van de jl

henk

ach ja de dames hebben 1 puntje gehaald, dus een prima weekend tot nu.

Peter

Buisje misschien is er nog wat olie te vinden in Colombia?

jack tol

Tja achilles dit valt niet mee. Maar schrale troost. Je hoeft er slechts eentje onder je te houden en jullie spelen weer een jaar een divisie hoger dan die tokkies van de treffers. Die gaan zeker niet promoveren. Tanden op elkaar tegen Dordt
Groeten uit Volendam.

Alles komt goed, fundament ligt er al

Jose

1220 supporters? Tellen ze de thuis blijvende supporters ook mee. Wat n drama daar. En J.Tol volgens mij wil de treffers niet promoveren.

Jack tol wat ben jij een zielig figuur zeg , ook nog onder een andere naam held .

Moi ke, speulen ien the JL op vredaogaovond, kunnen wej blej ut wiekend ien.

Gelovige

Kom met de kerst naar de kerk, daar staat dit jaar een mooie kerstboom en is er nog hoop onder de bezoekers.

Matchfixer

Met Harrie en Frans kun je ook geen afspraken maken, 0-5 was de afspraak.

Pier Veerman

Jullie zijn veruit de slechtste ploeg die ik tot nu toe gezien heb, seizoen is voor jullie nu al voorbij. Succes bij de amateurs.

Super meijers

Heb je al weinig kwaliteit , ga je ook nog je beste speler op de bank zetten! Van beek zou wel gelachen hebben op de bank

Gerrit

Zoals eerder gemeld, er zit duidelijk een stijgende lijn in de uitslagen.

Wat een slechte vertoning weer. Een linkshalf in de spits maar die kan je niets verwijten(beste man van het veld). Gebrek aan inzet. Je beste spelers op de bank zetten. Een voorzitter die lekker flauw zit te schreeuwen vanaf de tribune samen met zijn broer. Elke goal was buitenspel die Fc Volendam maakte, alle overtredingen die volendam maakte, moesten rood zijn volgens de voorzitter. Dat zo’n man zich kan laten gaan als voorbeeld van de club… Achilles die maar 1 kans kreeg, niet eens creerde was dat schot op de lat. 1200 supporters volgens teletekst. Maak daar maar 400/500 van.… Lees meer »
Annie Schilder

De vis(olie) wordt duur betaald.

Vermaak

Jack Tol, een Volendammer met heikantgevoelens hahahahahahah. Heerlijk ook die enkele hardnekkige volgelingen die ook maar blijven twitteren over hun club. Een kidsclub met amper 20
Kinderen, een stadion met amper 200 mensen, een clinic met amper 30 etc etc geweldig, leedvermaak wordt alleen maar groter!

opdoeken die club voordat het groesbeekse volk nog meer moet betalen
aan een luchtkasteel

Geert-Jan

Bijna elke week dezelfde uitslagen maar ook elke week dezelfde uitspraken. Let wel, ik heb niets met Achilles. Als Groesbeker vind ik het natuurlijk niet leuk en zag liever dat ze winnen. Dat laatste (winnen) zie ik ook graag bij de andere clubs (o.a. de Treffers) die ons mooie Groesbeek rijk is.

Wiel

Geen achillespees maar zenuwpees gezocht. Hoge bomen vangen nog steeds ontzettend veel wind!!!!

Theo

Zinspeelt Meijers nu op een vertrek. Dat zou pas laf zijn! Hij bouwde zelf mee aan dit luchtkasteel. Geloofde ook echt dat dit kon, terwijl iedere nuchtere Groesbeker al lang zag dat het niet te doen was. En dan zit het even tegen en wil hij snel door de achterdeur weg. Dan laat je je werkelijke gezicht weer eens zien Erik!!

wpDiscuz