Crisis op De Heikant: Achilles ’29 verliest degradatieduel

DORDRECHT – Achilles ’29 heeft vrijdag ook het kelderduel tegen FC Dordrecht verloren. Aan de Krommedijk werd het 3-0 voor de lokale FC waardoor het gat met de nummer een-na-laatst nog voor de winterstop 9 punten is geworden.

De Groesbeekse ploeg lijkt daarmee na één seizoenshelft al afgeschreven te zijn. Er werden tot nu toe slechts vijf punten gehaald (1 winst, 2 gelijk, 16 nederlagen). Doelsaldo is 13-50.

Matig

Met enkele wijzigingen in de basiself ten opzichte van vorige week begon Achilles ’29 aan het duel met concurrent FC Dordrecht. De Groesbekers speelden niet best, maar dat deed de thuisploeg ook niet. Resultaat was dat er na een halfuur spelen nog geen fatsoenlijke kansen waren gecreëerd. Uit het niets kwam FC Dordrecht echter op 1-0 door een doelpunt van Ibrahima Touré.

Klap

Dat doelpunt kwam bij de witzwarten hard aan en mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd bleven in ieder geval voor de rest van het eerste bedrijf uit. Voor FC Dordrecht was het zaak om de voorsprong zo snel mogelijk te verdubbelen, maar tot aan de rust gebeurde er niets.

Volgende tik

Niet lang na rust deelde FC Dordrecht de volgende klap uit. Alessio Da Cruz maakte er in de counter 2-0 van. Het had al snel daarna 3-0 kunnen staan, maar dat werd Achilles ’29 nog bespaard. De mannen van trainer Eric Meijers leken zelf niet meer in staat nog iets aan de achterstand te doen. Na een uurtje voetballen was Alvin Daniels trefzeker en was het voorbij.

Verdere verloop

Na 67 minuten spelen kreeg Daniels de kans om de score nog verder op te schroeven, maar ditmaal was Achilles ’29-doelman Robbert te Loeke paraat. De gasten kregen in de laatste 20 minuten nog wel twee kansen op de eretreffer, overigens ook de enige scoringsmogelijkheden van de hekkensluiter, maar ook dat zat er vrijdagavond niet meer in.

Degradatie

Achilles ’29 heeft nu een achterstand van 9 punten op de concurrentie en moet in de tweede seizoenshelft (19 wedstrijden) naar alle waarschijnlijkheid meer dan 20 punten pakken om niet te degraderen. Dit lukte de Heikantbewoners in alle gespeelde seizoenshelften in de Jupiler League (dat zijn er 7) nog nooit: 20pt., 19pt., 18pt., 16pt., 15pt., 9pt. en 5pt. Het hoogste aantal punten in één seizoenshelft (20 dus) was vorig seizoen. Daarvan werden er overigens 10 gepakt in de eerste 4 duels.

Wonder

Het gemiddelde aantal punten per wedstrijd in het betaald voetbal is bij Achilles ’29 slechts 0.78 over 131 duels. Wat de statistieken verder ook zijn, feit blijft dat men op De Heikant een wonder nodig heeft om ook volgend seizoen in de Jupiler League te kunnen spelen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 31 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mooie reacties in; 3,2,1…..

Driewieler

Er was eens…..

Hier zijn geen woorden voor. Wat een afgang!

Den cv

Toedeloe toedeloe toedeloe

Groesbeker

en? en? hebben ze het al gezegd?? “wij hebben het volste vertrouwen in trainer Meijers”….dan komt het vast goed..fijne feestdagen he

Jose

Stijgende lijn te pakken. Haha. Wat n soap daar.

Piet

Het onverwoestbare…..

De slimste mens

In de derde periode een er laatste, er worden wel degelijk stappen gemaakt!

jammer dan

triest en het scheelt geen 9 punten. Let maar op wat ik schrijf het scheel 12 punten, want als ze de boel dit jaar niet goed op papier hebben staan gaan er nog eens 3 punten af, Kerstcadeau van de KNVB

Piet

Al eerder gezegd. Maar met zo’n tenue verdien je niet eens op een veld waar dan ook te staan. Past bij de club. Oerlelijk!!!

Bennie

Er was eens een voorzitter die volledig de weg kwijt was en dacht dat hij bomen had die tot in de hemel groeide maar in werkelijkheid heeft hij een hele voetbalclub naar de verdoemenis geholpen.
Volgend jaar op 27 april krijgt hij van de koning een lintje omdat hij in zijn uppie een club heeft vernietigd.
Harrie, van harte gefeliciteerd met het faillissement van de club. Je hebt het verdiend.

henk

Tja en de dames ook maar net in de laatste minuut met 6 – 1 verloren.
Al met al jammer om te zien dat deze vereniging te hoog van de toren wil blazen en hiermee zich helaas misschien wel de grond in boort.
Waarom niet alles ingezet op alleen de Jupiler league? Nee alles uit de kast willen halen. Gegokt maar verloren.

fan met grijze haren

Het gaat zoals het nu gaat, niet leuk om dit mee te maken met het wit zwarte hartje.
De oorzaak ligt bij ons. Er mag iets veranderen maar onze club blijft echt wel bestaan.
Morgen ga ik weer even kijken naar onze jonge jongens en meiden.
Dat is het echte Achilles; onverwoestbaar!

Henk

[email protected] -EDIT- aangepast door redactie -EDIT- Maar ik denk dat de familie Derks heel veel voor Achilles heeft gedaan. Zeker in de glorie jaren en toen werd de fam Derks op handen gedragen. Het is jammer dat het zo nu loopt. Teveel paarden ingezet en niet op 1 paard , dus gegokt en verloren. Maar niet alles afschuiven naar 1 familie. Stel dat het goed was uitgepakt dan was het allemaal hoezana geweest. Typisch een geval van als je wint heb je vrienden. Maar bij verlies wordt je de grond ingeboord.

Meijers wil graag versterking tijdens de winter tranferwindow. Er zou al een brief naar de gemeente ‘berg en dal’ gestuurd zijn om wat geld los te peuteren. Als deze spelers dan zouden degraderen met Achilles mogen ze voor een ‘symbolische’ 1 euro mogen worden overgenomen. Hilarisch!

Henk in de amateur tijd is het al begonnen met die praktijken. Ze wilden kosten wat het kost boven de treffers uit stijgen. Betalen ze nu de prijs voor. Je kunt niet twee euro uit geven als er maar eentje binnen komt. Zo is het en niet anders.

journalist

Heeft de voorzitter zich waardig gedragen?

Bassie

Ach, ach, ach, Achilles

Columbus

Meijers is nog wel de gekste van allemaal. Wekenlang verkondigen dat de ommekeer komt, hij goede dingen zag, dikwijls goed mee kon in een wedstrijd etc. Heel nl lachte daar hard om en hij maakte zichzelf en club belachelijk. Nu opeens zeggen dat je team gewoon tekort komt is dan echt een prima vervolg trainer, chapeau 😂

Toeschouwer

@Henk..hoezana..? Hahaha…
Eerder al gezegd, de club Achilles heeft een veel te grote schoen aangetrokken daar waar De Treffers slim heeft bedankt jaren terug. De leden die nu nog vertrouwen hebben zijn struisvogels en moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen, dat is pijnlijk.
En die trainer tja..een Bassie eerste klas die zich perfect en zonder tegenspraak voor Harries karretje laat spannen, is iedereen zijn vertrek al vergeten waarbij de hele Heikant op de kop stond, en dan vrolijk terugkomen..
Natuurlijk tegen een reiskostenvergoeding..zielige praktijken daar..fijne kerst allen

wpDiscuz