Aanleg kunstgrasveld Achilles ’29 binnen budget

GROESBEEK – Het budget dat de gemeenteraad van Berg en Dal beschikbaar heeft gesteld voor de aanleg van een kunstgrasveld bij Achilles ’29 is goed besteed.

Binnen budget en randvoorwaarde

De raad ging januari dit jaar akkoord met een krediet van maximaal € 364.999,- voor een kunstgrasveld. Het voormalige hoofdveld bij de Groesbeekse club was in slechte staat. Randvoorwaarde was wel dat er geen vergoeding zou plaatsvinden voor (meer)kosten van voorzieningen die vereist danwel wenselijk zijn in het kader van betaald voetbal.

Polytan

Er zijn een drietal offertes opgevraagd en in overleg tussen gemeente en Achilles ’29 is om financiële, maar ook duurzaamheidsredenen, gekozen voor aanbieder Polytan. Dat bedrijf werkt met een onderlaag die 10 jaar langer mee kan dan gebruikelijk. Polytan maakt ook gebruik van een kunstgrasvezel “Coolplast”. Uitleg burgemeester en wethouders: “Die neemt minder warmte op en is maar 40mm lang, waar 60mm gebruikelijk is. Daardoor is er minder zand en infill nodig”.

€ 453.000,- in totaal

De totale offerte van Polytan was € 453.000,- exclusief BTW. Achilles ’29 heeft uiteindelijk € 362.400,- (gebruikelijke 80%) bij de gemeente Berg en Dal gedeclareerd. Daar zit ook € 25.000,- voor de verlichting in, maar dat hebben andere clubs in het verleden ook gekregen. “Voor profvoetbal worden hogere eisen gesteld aan de verlichting, maar de meerkosten daarvan zijn voor Achilles ’29”, aldus het college.

Het veld is in de zomer aangelegd. Tot veel succes heeft het bij de Jupiler League-club nog niet geleid. Op eigen veld behaalden de witzwarten de eerste seizoenshelft van 2016-2017 2 van de 5 punten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 december, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Was een zeer slechte investering.

Bennie

Jammer dat er na de zomer huizen op gebouwd gaan worden want achilles houd op te bestaan.

Gerrit

Belachelijke investering voor die paar wedstrijden die er nog op gespeeld worden. Wel fijn dat de onderlaag tien jaar langer mee gaat dan gebruikelijk. Mij wordt in dit artikel niet duidelijk wat gebruikelijk is ……

KNVB

Wim…Bennie…..Gerrit…..voor jullie geen winterstop……kansloos deze reacties weer.

Gerrit

Ha ha, die KNVB toch. Als jij echt iets met de KNVB te maken zou hebben dan zou je het roerend met ons eens zijn.

KNVB

Al bijna 50 jaar…49 om precies te zijn. Ieder zijn mening….maar geen onzin uitkramen

Gerrit

Ha ha ha ha

De KNVB is mede schuldig dat het op de heikant zo n zooitje is.

Knvb als jij hier mee ingestemd hebt ,moet jij nu ook je ogen uit je kop schamen.

Groesbeek

Wat een stelletje zielige zeikerds hier, elke week het zelfde gezeik van de zelfde mafkezen.

KNVB

Wim..dit gaat over KUNSTGRAS….jij maakt er weeer iets anders van…..zoals elke x.

Janmetdekorte L

Alweer een hoop geld over de balk gooien, wanneer houd de gemeente eens een keer op om met gemeenschapsgeld waar anderen hard voor moeten werken om daar niet mee te knoeien. Geef maar aan zorg en aan andere nuttige dingen uit, dat de oudjes niet in hun stront hoeven te liggen omdat er geen geld voor zorg is. Maar wel voor voetbalclubs is er geld. De gemeente moest zich schamen om die voetbalclubs uit de stront te trekken omdat ze geld moeten hebben.

Zijn ook altijd dezelfde mafkezen die hier alles lezen groesbeker.

Druk maken over een paar ton,terwijl 2 km verderop 5 miljoen over de balk is gegooid.

Groesbeker

Er is maar 1 passend woord dat overal op van toepassing is: KANSLOOS
1 – de club Achilles29
2 - de toekomst van Achilles
29
3 – de prestaties van Achilles`29
4 – de financiele injectie van gemeente BERG EN DAL
5 – de reacties van sommige mensen
6 – het geloof van leden in een goede afloop
7 – het beleid op de Heikant
enz enz enz

Voor Achilles was het beter geweest dat ze gewoon op gras hadden gevoetbald,nu op kunstgras komen de,technische spelers beter tot hun recht als de spelers die het moeten hebben van vooral fysiek en kracht daar hebben ze heel wat punten door verloren .

Columbus

Dat geld hebben ze al ruimschoots terug dmv verkoop grond rob, precies zoals ooit het plan was. Snap idd wel dat je je daar nu achter wilt verschuilen en dat ook probeert, maar Rob: Het is kansloos!

Geen vriend van zuid

Weten jullie wel wat hier boven staat geschreven zou zeggen alle zielige figuren ga terug naar school dan begrijp je waar het over gaat wat hier boven staat geschreven

wpDiscuz