Fortuna in sneeuwduel langs Achilles ’29

GROESBEEK – Achilles ’29 is de tweede seizoenshelft niet goed begonnen. Op een slecht bespeelbaar veld verloren de Groesbekers met 0-1 van concurrent Fortuna Sittard.


Echt lekker voetbalweer was het vrijdagavond niet in Groesbeek. Foto: Twitter.

Sneeuw

De wedstrijd werd vrijdagavond gespeeld onder barre weersomstandigheden, waardoor men zich afvroeg of een afgelasting niet verstandiger zou zijn geweest. Van echt voetbal was er in ieder geval in de eerste helft geen sprake, glijpartijen waren er dan weer wel.

Lat

Achilles ’29 had in het eerste bedrijf het betere van het spel. De hekkensluiter in de Jupiler League staat een zware seizoenshelft te wachten en had de pech dat de lat in de 41e minuut een Groesbeeks doelpunt voorkwam. Fortuna-doelman Miguel Santos moest ook tweemaal redding brengen om zijn club voor een achterstand te behoeden.

Doelpuntloos

Dat betekent overigens niet dat de gasten zelf niets in te brengen hadden. Gavin Vlijter had een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging naast het doel. Zodoende konden de spelers aan de thee met een 0-0 ruststand. Men had 15 minuten de tijd om zich even op te gaan warmen.

Fortuna voor na blunder

Eenmaal weer wat op temperatuur begonnen de teams aan de tweede helft. Na een uurtje spelen kwam de uitploeg op 0-1. Vlijter strafte een blunder van Achilles ’29-doelman Robbert te Loeke genadeloos af. Daarna was het vooral eenrichtingsverkeer richting het Groesbeekse doel. Fortuna Sittard kreeg kansen om de wedstrijd ruim voor het einde van het duel in het slot te gooien. Dat lukte niet, waardoor de drie punten pas na 94 minuten veilig gesteld waren.

Hekkensluiter

Achilles ’29 ziet Fortuna verder uitlopen (13 punten), waardoor alleen FC Dordrecht nog soort van “in zicht” blijft. De achterstand op die ploeg is ook al 9 punten. Achilles ’29 had in de winterstop 14 spelers op proef, waarvan er uiteindelijk 4 een contract hebben gekregen. Vrijdag waren ze echter nog niet speelgerechtigd.

Komende weken

Voor Achilles ’29 komen er drie cruciale wedstrijden aan. De mannen van trainer Eric Meijers spelen tegen NAC Breda (uit, nummer 9), Helmond Sport (thuis, nummer 10) en MVV (uit, nummer 3). FC Dordrecht treft de komende drie wedstrijden Jong FC Utrecht, Fortuna Sittard en SC Cambuur. Die ploegen staan respectievelijk 18e, 17e en 11e.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 22 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Ja, weer of geen weer, weer net niet. Die frisheid die meijers zag, zag en voelde ik vandaag ook. Koud weertje brrrr

Peter

Beetje dom om je topscorer niet mee te laten doen. Foutje bendankt

Is het gezeik nu afgelopen. Gedegradeerd en failliet. Vierde klas beginnen en weer met plezier verder. Succes!!!!

Columbus
Supporters, trainer, manager etc. Alles en iedereen klaagt op tv, twitter en krant over het veld, de spelers, de kansen, de KNVB en ga zo maar door! Langzaam aan Wordt het misselijkmakend. Geef niet altijd de hele wereld de schuld en accepteer dat alles wat je doet lachwekkend is. Die clown voorop altijd maar nu begint ook de manager zicht steeds meer te uiten en te klagen, man man man wat een vertoning. Zelfs de krant Ad stak de draak met het beleid en waarom? Zeker de schuld van die 14 spelers? En dan dat veld: bewust de hele dag… Lees meer »

Stelletje zeurpieten in Groesbeek over het wel of niet doorgaan van deze wedstrijd. Had het veld dan ook niet sneeuwvrij gemaakt ( is ook slecht voor het kunstgras) dan was de wedstrijd wel afgelast. Maar ze horen waar ze nu staan. Volgend seizoen tweede divisie, geen jong Achilles en geen zondag team meer.

Piet
Het blijft lachwekkend. Maar puur gevalletje van hoogmoed was weer om ‘smiddags bekend te maken dat de 4 nieuwelingen in de basis zouden staan om daar paar uur later weer op terug te komen en toe te moeten geven dat de overschrijving niet gelukt was. Zeg het dan ook niet!! Men wil zo graag met de grote jongens mee doen maar het is amateurisme ten top. Dan ga je er ‘s middags dus vanuit dat je het wel even regelt met de KNVB. Maar Bert van Oostveen, het vriendje van Elrie heeft niet meer zoveel te zeggen, dus zo werkt… Lees meer »
Peter

Piet helemaal eens. En dan maken ze jan snel erelid voor ze de club moeten opdoeken. Die keek niet voor niks niet blij. Dat was een duur erelidschap.

Theo

Het onverwoestbare Achieles maakt wekelijks stappen. Maar nie vooruit haha

Jean-Paul
Op elk bericht wat gaat over Achilles op ‘degroesbeek.nl’ is er wel iemand die een opmerking plaatst in allerlei varianten over ‘stappen maken/gemaakt/voorwaarts/achterwaarts’. Ik bedenk dan dat je na 1000000 (een miljoen maal) dezelfde reacties wel eens iets anders kunt bedenken. Sterker nog, als je niets beters weet schrijf dan niets want voor en tegenstanders van Achilles weten het zo onderhand wel. Ook verbaasd het mij keer op keer dat er toch weer veel groene duimpjes gekozen worden op dit soort totaal uitgemolken reacties. Ik heb al vaker geschreven dat ik een voetballiefhebber ben en alle clubs in ons unieke… Lees meer »
groesbeker

He Jean Paul, ziet stil en schrijf dan niks jong

Eitje

Zo nu ff zeiken over de gemeente clubs oud papier al in de container gestopt kunnen die sukkels ze niet eens ophalen te moeilijk voor ze weten niet hoe het werkt volgende keer breng ik het maar gewoon zelf weg naar mijn eigen club

Ohh eitje toch . Kom je nu uit je schil?

De Kuier.

Jong Achilles wint met 2-1……proficiat jongens!
En Grb….schil moet zijn….schaal.

Eitje

Dat weet grb niet weet nog niet hoe ze een container leeg moeten maken knappe overwinning van jong Achilles trouwens maar daar hoor je ze niet over hier

Geniet ervan. Maar het is pure competitie vervalsing. Misschien kan erelid Jan het komen uitleggen? We horen wel wanneer?

Bertus

Ik wist niet ,en schaam me diep dat er zoveel zieken mensen wonen in ons mooie dorp .aan de reacties te zien ! Is toch niet gezond meer

Columbus

Dat klopt eitje. Er is geen topic over jong Achilles, dat zal de reden zijn! Mooie overwinning hoor, knap!! En de nieuwe spelers speelgerechtigd dus alom vreugde. Er twitterde zelfs iemand een foto vanuit een volle (foto van vrijdag wijkt niet heel veel af) en vernieuwde Jupiler lounge, waar de overwinning gevierd werd. Er is voor jullie 1e al geen animo, laat staan voor het b-elftal. Moet dat hier dan wel aandacht krijgen?

blaag

wat jammer maar was misschien te verwachten.maar trek de stekker er uit

Schandalig dat duel zaterdagavond mocht doorgaan; op zo’n veld kan toch niet gevoetbald worden, was een grote glibber- en glijpartij.

vrijdag was het veld nog slechter en toen moest het ook door gaan we hadden toen ook liever niet gevoetbald dat was voor achilles ook beter geweest

wpDiscuz