Zilver en brons voor Groesbeekse judotalenten

EINDHOVEN – Mirthe van Kerkhof (12) en Kim Wijers (13) uit Groesbeek hebben zondag een indrukwekkende prestatie geleverd door bij de leeftijdscategorie onder 15 jaar het podium te halen op het prestigieuze Matsuru Dutch Open Espoir.

Kim_en_Mirthe_jan2017-DGB
Kim (links) en Mirthe (rechts) pakten brons en zilver op een toernooi in Eindhoven.

Dit toernooi, gehouden in Eindhoven, geldt officieus als het Open Nederlands Kampioenschap. Jeugdige topjudoka’s uit heel Europa doen eraan mee.

De weg naar de finale

Na het toernooi vorig jaar op haar naam te hebben geschreven in de -32 kg, won Mirthe van Kerkhof dit jaar het zilver in een gewichtsklasse hoger (-36 kg). De Groesbeekse haalde na een paar prachtige partijen wederom de finale. Op weg naar de finale werden Piene Broeders, Faye Hensen en Maud Lavrijssen verslagen.

Nederlaag na verlenging

In de finale moest Van Kerkhof aantreden tegen Melany Rossen. Het werd een bloedstollende strijd die naar de verlenging toe werd getrokken. In de zogeheten Golden Score verloor de 12-jarige Groesbeekse door een klein strafje. Desalniettemin een prachtige prestatie van Mirthe.

Brons voor Kim

Een andere kanjer is de 13-jarige Kim Wijers. Zij verloor, na enkele winstpartijen in de categorie -48 kilogram, een uiterst spannende halve finale. Lieke Derks was te sterk. Wijers wist zich in de strijd om brons tegen Roxanne van Ruiten gelukkig heel goed te herpakken. Met een mooie offerworp werd ze verdiend derde: waza-ri.

Judo Groesbeek

Beide judoka’s komen uit voor Stichting Top Judo Nijmegen, maar begonnen hun carrière bij Judovereniging Groesbeek. Deze vereniging heeft de afgelopen jaren meerdere jeugdige talenten afgeleverd die thans op hoog niveau acteren.


Mirthe (boven) en Kim (onder).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Zilver en brons voor Groesbeekse judotalenten

Reageren is niet toegestaan.