Giroesbeek 2017: van Utah Beach naar Groesbeek

GROESBEEK – Ook dit jaar wordt de Giroesbeek-fietstocht georganiseerd.


De laatste meters voor de deelnemers van de Giroesbeek 2016. Bij het gemeentehuis werden zij ontvangen door tientallen inwoners. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Na een mooie fietstocht in verband met de Giro het afgelopen jaar is het 28 april weer zover. De start van ‘A Ride to Remember’. Een fietstocht van Utah Beach naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum aan de Wylerbaan georganiseerd door Giroesbeek.

Utah Beach

Bij Utah Beach zijn tijdens de luchtlandingen de 82nd Airborne-para’s geland, dezelfde die ook in Groesbeek geland zijn tijdens Market Garden. Om deze gebeurtenissen levend te houden leek het Giroesbeek een mooi gebaar om de tocht van de geallieerden te fietsen. Deze weg, van Normandië naar Groesbeek, was voor de geallieerden geen gemakkelijke tocht. “We vertrekken met vier fietsers, en een chauffeuse die ons met een camper volgt”, schrijft Wim Houben. Tijdens de fietstocht willen ze ook de plekken aandoen waar de gebeurtenissen zich tussen 6 juni en 24 september afspeelden. De aankomst staat gepland op 5 mei, tijdens de Bevrijdingsfestiviteiten bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.

Laatste etappe meefietsen?

Mensen die willen mogen de laatste etappe meefietsen. “We vertrekken 5 mei in Veldhoven rond een uur of negen. Ook is het mogelijk om vanaf Velp (Motel Koolen, Tolschestraat 1) het allerlaatste stuk mee te fietsen. We willen daar rond 13:00 uur vertrekken om via Grave, Nederasselt, Overasselt, Heumen naar Groesbeek te fietsen waar we eindigen bij het Bevrijdingsfestival”, aldus Houben.

Equipe Mont Ventoux

Wil je de fietsers tijdens onze laatste etappe vergezellen? Je kunt je aanmelden via: [email protected]. De eerste medefietsers hebben zich al gemeld: Equipe Mont Ventoux van Pluryn, die dit jaar weer de Mont Ventoux gaan beklimmen, vergezellen de Giroesbeek-helden vanaf Veldhoven. Vorig jaar waren ze ook van te partij tijdens de intocht van Giroesbeek. Twee maanden later fietsten ze met z’n allen de Mont Ventoux omhoog!

Goed doel

Evenals vorig jaar zit er ook een goed doel aan vast. Houben: “Met deze tocht willen we geld ophalen voor Sjors Sportief, een initiatief dat in Berg en Dal uitgerold wordt door Forte Welzijn.” Sjors Sportief is een initiatief om basisschooljeugd deel te laten nemen aan allerlei sporten, zonder dat ze meteen lid moeten worden van een sportclub.

Voor meer info: www.sjorssportief.nl en de Facebookpagina van Giroesbeek.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Gepost op 16 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Geen reacties »

Reageer op het artikel

Laat als eerste een reactie achter

wpDiscuz