Tiende nederlaag op rij voor Achilles ’29

GROESBEEK – Achilles ’29 heeft vrijdagavond voor de tiende keer op rij verloren. Met één man minder leken de mannen van trainer Eric Meijers een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Helmond Sport. In de slotminuten viel alsnog de winnende treffer aan Helmondse zijde: 1-2.

Voor de Heikantbewoners is het de 17e nederlaag in de laatste 19 duels.

Dreiging laat in eerste helft

Pas aan het einde van de eerste helft werd Achilles ’29 gevaarlijk. De Groesbekers stonden toen al wel met 0-1 achter, omdat Robert Braber in de 29e minuut de openingstreffer scoorde. Jop van Steen had direct daarna een goede kopkans en nadat Braber vijf minuten voor rust verzuimde de voorsprong te verdubbelen kreeg Achilles ’29-spits Emir Smajic twee mogelijkheden. Het resulteerde alleen niet in doelpunten.

Minimaal 1 keer scoren

De opdracht voor de thuisploeg was duidelijk: minstens éénmaal scoren in de tweede helft. Dat zou al een prestatie op zich zijn, want het laatste doelpunt van de witzwarten werd op 28 november 2016 gescoord. Voor twee doelpunten in één duel moeten we nog verder terug in het seizoen: augustus 2016. Maargoed, genoeg statistieken, terug naar de wedstrijd.

Taai

Daar was lange tijd weinig over te melden. De oplevingen vlak voor rust zorgden niet voor vuurwerk direct na de thee. Voor een ploeg die alles op alles moest zetten maakte Achilles ’29 het zijn tegenstander niet bepaald moeilijk. Het duel kabbelde een beetje voort en het was te hopen dat het laatste kwartier voor nog wat kijkplezier zou zorgen.

Spanning en rood

Spannend was het in ieder geval wel, omdat Helmond Sport slechts een nipte voorsprong had en zelf ook niet echt veel kansen wist te creëren. De gasten hadden ook een voorsprong als het gaat om aantal spelers op het veld. Van Steen kreeg na een grove overtreding namelijk direct rood en mocht gaan douchen. Het was voor Van Steen alweer zijn derde rode kaart van dit seizoen, voor Achilles ’29 de zevende.

Gelijk

Toch kwam Achilles ’29 na 81 minuten op gelijke hoogte. Niet door zelf te scoren, maar door een eigen doelpunt van Robert van Koesveld. Vijf minuten voor tijd moest Achilles ’29-doelman Robbert te Loeke paraat zijn op een inzet van Braber. In de slotminuten was Achilles ’29 nog dicht bij de overwinning, maar het doelpunt viel uiteindelijk nog aan de andere kant. De man van het eigen doelpunt, Van Koesveld, maakte nu de winnende voor zijn eigen ploeg.

Achilles ’29 heeft een achterstand van 12 punten op de nummers 18 en 19, maar die komen later dit weekend nog in actie.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 januari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Primeurtje

Met Ronaldo als nieuwe aanwinst komt dat wel goed

Bennie

Met de 1-1 riep Eric Meijers dat de vrijwilligers maandag op groen uit moesten gaan voor de kampioenskar. En weer een nederlaag. Jop van Steen scoort meer rode kaarten als doelpunten. Haha.

Erik

Tja, wij waren dichtbij een overwinning, maar dan valt ie 1 minuut voor tijd aan de andere kant. Ook weer een volledig onterechte rode kaart; Jop heeft evenveel rood gescoord als onze topscorer doelpunten. Pech zoals al het hele seizoen. Maar gelukkig is de sfeer positief en is er nieuw elan op de training met de nieuwe aanwinsten. Ik heb er nog alle vertrouwen in.

Peter

Erik , jij bent de zwakste schakel. Tot ziens

Grinspoes

Ik denk dat vret mar gras dit jaar het schlagerfestival wint!
Gr een fan.

Was Ronaldo nog niet speelgerechtigd. Klote knvb

Theo
Vandaag hadden we kunnen winnen. We begonnen ook met 0-0. En dan stuurt de KNVB zo’n scheids en dan laat FOX het penaltymoment niet zien. En dan krijgen we een rode kaart, de 7e onterechte rode kaart van dit seizoen. Iedereen is tegen ons dit seizoen! Alleen onze trainer, die was zich weer ouderwets aan het misdragen. Het wordt toch wel tijd dat hij z’n pilletjes op tijd gaat nemen want dit is een schande voor de club! En wat de voorzitter en zijn broer op de tribune allemaal uitkramen is van geen niveau. Dat onze club hier niet op… Lees meer »
Columbus
En ja hoor, het is weer zo ver. Alles en iedereen is weer boos. Fox is niet objectief, Achilles speelde tegen 12 man etc. Zelfs de onlangs pas gearriveerde 3e rangs spits is boos. Schamen ze zich nou echt niet? Alles weer ophangen aan 1 moment van wel/geen penalty. 2e helft was volledig voor Achilles volgens de clown. Volgens anderen viel dat allemaal wel mee en daarbij: je speelt er 2 Erik. Eerst wekten die opmerkingen nog verbazing op, toen plaatsvervangende schaamte als groesbeker en vervolgens werd het eigenlijk ook vermaak. Langzaam aan wekt het bijna boosheid op. Hoe dik… Lees meer »
Harrie

Maar het fundament staat en we blijven stappen maken. Soms zelfs sprongen!

Henk

Columbus……..ik ken een hele andere Columbus….iemand die op ontdekkingsreis ging…….die vaak met schipbreuken en tegenslagen te maken had…….maar uiteindelijk Amerika ontdekte………..en niet iemand die gefrusteerd verhalen de wereld in stuurde om andere mensen af te kraken en uitdagingen de grond in te boren…….De beste stuurlui staan aan wal………ga iets nuttigs doen

Peter

Ben ook wel benieuwd naar die publicatie

R. Ommel

Zwaai maar dag met je handje.

Herman

Volgens Eric en de fam derks is iedereen tegen achellis .Wat zielig niet.Kijk zelf effe zelf in de spiegel komen gewoon tekort. Of nog een paar weg sturen kan ook .Of zelf opstappen samen.

Bennie

Vraagje.
Was de wedstrijd zonder publiek??? Op de NOS teletekst stond geen publiek vermeld.
Of wilde ze niet vermelden dar er alleen 45 personen waren uit Helmond?
Op de zittribune zaten de 2 broers van de clan zich behoorlijk te misdragen.
Hoe vaak ze hebben geroepen dat de scheids een lul was, een grote klootzak. Echt een schande en dat van een clubleiding.
Zo leer je hun wel kennen.

V.I.

Antwoord; met publiek!….45 uit Helmond…2 broers op zittribune…en jij….kletsmajoor!!!!

wpDiscuz