[1E] Germania gelijk tegen koploper BVC ‘12

GROESBEEK – Germania heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop met 1-1 gelijk gespeeld tegen koploper BVC’12.


Melvin de Klijn juicht nadat hij Germania op 1-0 heeft gebracht. Foto: Germania.

Germania begon uitstekend aan de wedstrijd en was gedurende de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Na rust deed BVC’12 er een schepje bovenop waardoor uiteindelijk een terechte 1-1 op het scorebord verscheen.

Verdiende 1-0

De mannen van Noord zetten meteen vanaf de eerste minuut grote druk op de opbouw van BVC’12 en de Bekenaren hadden daar grote problemen mee. Vooral het centrale duo maakte daardoor een onzekere indruk. De mannen van Piet de Kruijf legden erg veel energie in de wedstrijd en werden daarvoor in de 17e minuut beloond. Een poging tot opbouw van het Beekse middenveld werd onderschept door Ismail Aktas die meteen met een dieptepass Melvin de Klijn vrij voor de Beekse doelman zette. De Groesbeekse aanvaller behield het overzicht en schoof de bal beheerst langs doelman Nick Bender van BVC’12 en de bal verdween van de binnenkant van de rechterpaal in het Beekse doel. Dat betekende een voor dat moment verdiende voorsprong voor Germania.

Trainer naar de tribune

Germania bleef fel druk zetten en bij één van die acties kreeg Jordy de Klijn een terechte gele kaart. Trainer Maas van BVC 12 maakte zich daar wel erg druk over in woord en gebaar en werd door de goed leidende scheidsrechter Van Zuuk naar de tribune gestuurd. Het gevaar van BVC ’12 kwam vooral van de linkerkant als de kleine snelle Hukusi Bulut in balbezit kwam. Verdediger Tijn Jellema van Germania had aan hem de handen vol en moest diverse keren door goede rugdekking van het Germania centrum worden geholpen.

Kansjes

De beste kans kreeg BVC ’12 in de 30e minuut toen na slecht verdedigen van de Germania-achterhoede de bal na een corner zomaar voor een Beekse voet viel, maar gelukkig voor Germania wist de geschrokken aanvaller slechts zijn eigen medespeler te raken. Even later, in de 32e minuut, had Stan Broekland, uitblinker bij Germania, bijna de 2-0 gemaakt toen hij na een indrukwekkende solo de bal keihard net naast de paal schoot.

Voorsprong mee de rust in

Vlak voor rust kreeg Wesley de Klijn nog een goede mogelijkheid door goed afjagen van de centrale verdediger van BVC ’12 maar zijn schot werd door de Beekse doelman gekeerd. Meteen in de rebound kwam Germania goed weg toen doelman Broeder van Germania een afstandschot onderschatte maar de lat bracht deze keer redding. Ruststand 1-0 voor Germania.


Aanvoerder Stan Broekland in een fel duel. Foto: Germania.

Stevig potje

Na rust een wat feller spelend BVC’12 waardoor de wedstrijd pittiger werd en beide partijen de duels bepaald niet schuwden. In de 48e minuut had Tijn Jellema pech toen hij een goed genomen vrije trap van Mohammed Ired met zijn hoofd verlengde richting verre hoek. Doelman Bender van BVC ’12 verrichte hier zijn beste redding van de wedstrijd door met een katachtige reactie de bal nog net naast te tikken.

Gelijkmaker

In de 60e minuut kwam BVC ‘12 op gelijke hoogte. Een indraaiende hoge corner werd door de Germania doelman onderschat waardoor het voor Dyon Camaro een koud kunstje was de bal het lege doel in te koppen: 1-1. Hierna wisselden beide trainers nog wat maar dit veranderde het spelbeeld niet. Germania had in de 85e minuut nog de winst kunnen grijpen toen de bal na een scrimmage bij Wesley de Klijn terecht kwam. Zijn harde schot werd echter gekeerd door de Beekse doelman die hiermee het punt voor zijn ploeg veilig stelde.

Samenvattend een boeiende wedstrijd waarin Germania heeft laten zien dat ze van geen enkele ploeg in deze klasse hoeven te verkiezen, maar dan moet wel dezelfde werklust aan de dag worden gelegd als in deze wedstrijd tegen koploper BVC ’12.

Klik hier voor de stand van zaken in de Eerste Klasse E.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

klasse mannen van noord

wpDiscuz