Achilles ’29 boekt tweede zege van het seizoen

GROESBEEK – Achilles ’29 heeft maandagavond in een bizar duel gewonnen. Op sportpark de Heikant in Groesbeek werd het 4-3 tegen FC Eindhoven, nadat een 3-1 voorsprong nog werd weggegeven.

Het was voor de mannen van trainer Eric Meijers de eerste overwinning in een halfjaar tijd. In de 20 wedstrijden na de winst op Helmond Sport (augustus 2016) werd er niet meer gewonnen.

Vanaf elfmeter op voorsprong

De eerste grote kans was voor Achilles ’29. Niek Versteegen mocht doorlopen op FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels, maar kreeg de bal niet achter de sluitpost. Via een strafschop (Versteegen werd neergehaald) kwam de thuisploeg na 19 minuten op voorsprong. Freek Thoone benutte de penalty. Het was voor het eerst sinds november 2016 dat Achilles ’29 zelf de score in een wedstrijd opende.

Vrije trappen

Enkele minuten later maakte Rai Vloet met een fraaie vrije trap echter alweer de 1-1. Dat ze bij Achilles ’29 ook vrije trappen kunnen nemen werd bewezen door Imran Oulad Omar. Hij zette de witzwarten tien minuten voor rust op 2-1. Vijf minuten eerder werd een doelpunt van Mart Lieder wegens buitenspel afgekeurd. Dat zorgde voor boosheid bij de spelers van de uitploeg.

Knotsgekke 5 minuten, record voor Achilles ’29

Na rust leek Achilles ’29 op rozen te zitten, omdat Emir Smajic er al snel 3-1 van maakte. Niets bleek minder waar. Binnen 5 minuten stond het alweer 3-3 door treffers van Vloet (51e min.) en Jari Vandeputten (52e min.). Dat derde doelpunt van Achilles ’29 is overigens een seizoensrecord. De Groesbekers wisten dit seizoen nog in geen enkele competitiewedstrijd driemaal te scoren, tot maandagavond.

FC Eindhoven drukt

De wedstrijd kon weer alle kanten op. Het was wel FC Eindhoven dat de betere kansen kreeg en meerdere malen op Achilles ’29-sluitpost Robbert te Loeke stuitte. De thuisploeg loerde op een uitbraak. Een kwartier voor tijd had Vandeputte zijn tweede van de avond moeten maken, maar de middenvelder werkte de bal naast het doel. Achilles ’29 bleef uitzicht houden op de tweede overwinning van het seizoen.

Slotfase

In de laatste twintig minuten waren er voornamelijk wissels te noteren. Tot aan drie minuten voor tijd: Smajic maakte de vierde voor de thuisploeg en zorgde voor een feestje op De Heikant. FC Eindhoven eindigde het duel met 10 man na een rode kaart van Rafael Uiterloo.

Voor Achilles ’29 is er echter nog veel te doen. De hekkensluiter pakte 4 punten in de laaste 2 duels, maar heeft nog een achterstand van 9 punten op FC Dordrecht.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ferry

Goed gedaan mannen! Ga zo door.

Columbus

Heb niks gezien en ook niet gelezen op welke manier, maar hoe dan ook: je puntentotaal in 2 wedstrijden bijna verdubbelen is een knappe prestatie. Zon partij komt een keertje en dat was nu.

Babbel

Top wedstrijd gezien.

Jean-Paul

Gefeliciteerd.

Erik

Ik zei het toch, zie dit iedere keer al op de training. Gelukkig hadden we de scheids een keer mee en viel dat gluiperige doelpuntje op het einde eindelijk eens goed. Zo nu eerst met Frans, Leon en Harrie aan een biertje en vette hap.

Koek koek

Net een hoger niveau dan tweede divisie wat een tempo in een wedstrijd

Toontje

Blijkbaar heeft Jan van Gestel een kaarsje extra voor zijn club aangestoken. Gefeliciteerd. #WondervandeHeikant?

Leuk voor de Heikant mensen. Maar iets met een zwaluw en zomer lijkt hier wel op z’n plaats.

was meer geluk dan goed spel
en was niet verdient

De Kuier.

Bij vlagen goed voetbal gezien…met veel doelpunten…en eindelijk met winst…zeer verdiend. Nog 9 pnt goed te maken….proficiat!!

Babbel

Sam, heb je de wedstrijd gezien ? Lijkt me niet met zo’n reactie.

Bah bah

Hoe zielig ben je als je meent dat je onder een reactie met alleen maar ‘gefeliciteerd’ een rood duimpje moet zetten. Bah!

splinter

Zei het toch 3 punten in de pocket waar zijn de azijnzeikers nu

Fan met grijze haren

Mooi gedaan!
Dit telt.
Hoor ik liever als dat gezeik van Sam en Splinter.

wpDiscuz