Nieuw wielerevenement: Omloop der Zevenheuvelen

GROESBEEK/BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft er een nieuw wielevenement bij: Omloop der Zevenheuvelen.


Foto van de NSK 2016. De Oude Kleefsebaan wordt nu echter een afdaling in plaats van een “klim”. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De eerste editie heeft op zondag 9 juli 2017 plaats.

Bedrijven, amateurs en beloften

Er komen verschillende categorieën aan bod, zoals de amateurs, recreanten, beloften, junioren en bedrijven. De planning op dit moment is dat de eerste categorie om 09:30 uur begint en de laatste om 16:30 uur.

Parcours door Groesbeek en Berg en Dal

Het parcours is 9 kilometer lang en bestaat uit onder andere de Oude Kleefsebaan, Wylerbaan en Zevenheuvelenweg. Start en finish liggen op de Clarenbeekseweg in Berg en Dal, vlak voor de rotonde bij pretpark Tivoli. De ronde heeft veel weg van die van de Nederlandse Studentenkampioenschappen die 25 september werden gehouden. De renners fietsen nu alleen in de andere richting.

Jaarlijks

De bedoeling is dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt, dat het wielrennen in deze regio op de kaart gaat zetten. Meer informatie is te vinden via de website www.omloopderzevenheuvelen.nl. De site is vanaf april beschikbaar voor info en inschrijvingen.

Facebookpagina Omloop der Zevenheuvelen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ophoepelen aub

Het wielenrennen hoeft hier niet op de kaart gezet te worden! Mooi ophoepelen hier, er is al genoeg ellende met die aso,s, en dan ook nog voor die gasten weeeeeeeeer een keer de boel gaan afsluiten!

Juist Ophoepelen..

Ook nog evenementen voor ze maken.. zoveel te meer komen er.. Omgeving Nijmegen staat bekend om wielrenners die in grote getalen de weg onveilig maken, tis hier al druk zat…

Van \'t een komt \'t ander

Nondeju… Kan dat nie ergens anders verdorie. Nog meer strakke pakjes fietstoeristen straks. Weer alles afgezet voor die popos

Fred

Hebben we Elk weekend al genoeg last van ,opzouten

Leuk!

Wat leuk dat het in deze gemeente mogelijk is om verschillende evenementen te organiseren (vierdaagse, wijnfeesten, wielerwedstrijd, carnaval etc.)! Voor ieder wat wils.

zuur

Wat een stelletje azijnzeikers altijd hier zeg manmanman….

groesbeker
Ik kan me wel vinden in de reacties die geplaatst worden, ieder weekend weer stroomt de hele omgeving vol met die overijverige (veelal) aso’s. Ze fietsen met 3 naast elkaar op de weg terwijl er een fietspad ligt en als je daar als fietser gebruik van maakt dan hoor je ze al 100m van te voren roepen dat je aan de kant moet want een bel hebben ze niet. vreemd volk is dat wat op die fietsen zit, schijt aan het verkeer hebben ze allemaal en dan gaan ze ook nog evenementen voor ze organiseren, totaal overbodig om alles af… Lees meer »
blaag

ja want 100 gram voor een bel is voor 99,9 % van de wielrenners veel gewicht !
en niet nodig schreeuwen helpt ook (soms).

Juist Ophoepelen..

Ook nog lekker op de weg en naast mekaar fietsen als je toetert… Laat de politie eens meer op hun gedrag letten en bekeuren op hun hufterig gedrag..

Jan uit Groesbeek

Super leuk.! Zeker mooi gebied.!
En tip voor die zeikerds hier, zou dat weekend dan maar ergens anders heen gaan.!

Juist ophoepelen...

Jan uit Groesbeek… Weekend ergens anders heengaan? Ze fietsen dag in dag uit midden op de weg.. was dit maar voor 1 weekend, maar dit gaat de hele zomer en winter door.. gisteren is er weer een aangereden op de Dries.. das niet zo gek toch?

Jan uit groesbeek

Was aangereden omdat de wielrenner geen voorrang kreeg staat in de krant…
Naast elkaar fietsen is geen hufterig gedrag krijg je geen bekeuring voor;-))

wpDiscuz