Judovereniging Groesbeek krijgt € 3.500,- voor matten

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal verstrekt een subsidie van € 3.500,- aan de Groesbeekse judovereniging voor de aanschaf van judomatten.

De vereniging kan deze zelf niet betalen.

Meer dan € 5000,-

De huidige matten zijn inmiddels tien jaar oud en daarom moeten er nieuwe aangeschaft worden. Die kosten € 5.103,18. De vereniging heeft de gemeente in 2015 al laten weten deze niet te kunnen bekostigen. Na zelf op zoek te zijn gegaan naar middelen kan er nu € 1600,- uit eigen zak betaald worden. Voor de overige € 3500,- klopt men aan bij het college van burgemeester en wethouders.

Volgende keer wel zelf betalen

Die zijn deze week akkoord gegaan. “Judo is de enige zelfverdedigingssport in Groesbeek en deze subsidie draagt er aan bij dat de vereniging kan blijven bestaan”, zeggen burgemeester en wethouders. Judovereniging Groesbeek is blij met de oplossing, maar het college heeft wel aangegeven dat de vereniging de matten een volgende keer zelf moet betalen.

Begroting van de vereniging

De vereniging heeft een eigen vermogen van € 5.628,10 (jaarrekening 2015) en afgelopen jaar was er een tekort van bijna € 800,- op de begroting. Vanuit de nieuwe subsidieregeling ontvangt judo Groesbeek vanaf dit jaar meer subsidie (€ 750,-) en komt men, zo zegt het college, precies rond.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
R. Ommel

Ik heb mijn matten nog altijd zelf moeten betalen.

Die subsidie is terecht, en nog weinig als je ziet wat andere verenigingen krijgen, en iemand die er een R.ommel van maakt hoort ook zelf te betalen.

R. Ommel

Nog effe en we gaan matten.

wpDiscuz