[1E] Alcides wint van Germania

MEPPEL – Germania heeft zondagmiddag verloren. Alcides was met 2-1 te sterk.


Nasim Saber legt aan voor de prachtige 1-0. Foto: Germania.

Germania begon in Meppel tegen Alcides fel aan de wedstrijd waardoor de bal veelal op de Meppelse helft was. Germania zette hoog druk en hiermee hadden de Meppelenaren veel problemen. Dit resulteerde dan ook terecht in een vroege voorsprong.

Sterk begin

In de 6e minuut nam Nasim Saber de bal vaardig aan op zo’n 25 meter voor het doel en joeg de bal uiterst precies keihard achter de verbaasde doelman Ditewig: 0-1. Op dat moment een verdiende voorsprong want alle duels op het middenveld werden door Germania gewonnen waardoor een snelle 0-2 diverse malen in zicht kwam. In de 11e minuut was het weer Nasim Saber die na een uitstekende pass van Ismael Aktas naar binnen trok en een vlijmscherp schot afvuurde dat maar net naast het Alcides-doel verdween.

Lat

Germania kreeg hierna een zestal corners maar die waren allemaal te hoog en met te weinig snelheid gegeven, waardoor ze dan ook een gemakkelijke prooi werden voor de 39-jarige Ditewig in het Alcides-doel. In één van de schaarse counters schoot de vaardige Roy Visscher van Alcides in de 41e minuut de bal buiten bereik van doelman Broeder tegen de lat en meteen in de rebound van deze actie was het aan Germania kant weer de gevaarlijke Saber die de bal net naast schoot na weer een goede actie.

Blunder

Na rust pakte Alcides de zaak wat energieker aan en ze gooiden een behoorlijk portie fysiek in de strijd. Kennelijk waren de middenvelders van Germania daardoor wat verrast want Alcides werd hierdoor ineens de bovenliggende partij zonder echter tot gevaarlijke acties te komen. Zij werden echter in 60e minuut de wedstrijd geholpen doordat doelman Broeder van Germania een onbegrijpelijke blunder maakte door een rollertje niet snel genoeg op te rapen. Daardoor was het voor de Alcides-spits en koud kunstje was het cadeautje te verzilveren.

Weer een fout

Germania kreeg hierdoor een mentale tik en Alcides rook bloed, overigens ook weer zonder echt gevaarlijk te worden. De wedstrijd werd beslist doordat Mohammed Ired van Germania in de 80e minuut een diepe bal verkeerd inschatte en er overheen trapte waardoor de rechterspits van Alcides de bal zo mee kon nemen richting achterlijn. Het was daarna voor de goed meegelopen teamgenoot geen moeite de voorzet simpel in te tikken: 2-1.

Lege handen

Hierdoor verloor Germania de wedstrijd, al kreeg Arjan Verheij nog een fraaie kans na een goede dieptepass maar ook nu had doelman Ditewig er goed het oog in. Germania bleef hierdoor als beter spelende ploeg toch met lege handen. Persoonlijke fouten hadden de doorslag gegeven.

Klik hier voor de stand van zaken in de Eerste Klasse E.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [1E] Alcides wint van Germania

Reageren is niet toegestaan.