Judotalenten gemeente Berg en Dal wederom succesvol

EDE – In De Reehorst in Ede vond zaterdag het districtskampioenschap van Midden-Nederland plaats voor judoka’s jonger dan 15 jaar.


De judokampioenen van Midden-Nederland. V.l.n.r. Mirthe van Kerkhof, Kim Wijers en Renske Wekking. Foto: Michiel van Kerkhof.

Dit toernooi werd een waar succes voor judoka’s uit de gemeente Berg en Dal.

Talenten pakken medailles

De 12-jarige Renske Wekking (-44 kg) uit Berg en Dal legde voor de derde keer in haar carrière beslag op het goud. Ook gingen er de nodige medailles mee naar Groesbeek. Mirthe van Kerkhof (-36 kg) en Kim Wijers (-48kg) wonnen beiden hun finale en voegden deze titel daarmee voor het eerst aan hun erelijst toe. Jennifer Kolvenbach (-40 kg), eveneens uit Groesbeek, won een zilveren medaille. Bij de jongens haalde Robin Kuijpers (12 jaar, -34 kg) ook een tweede plaats.

NK Tilburg

Al deze judoka’s hebben zich hiermee officieel gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Judo -15 jaar dat volgende maand in Tilburg plaatsvindt. Daar mag ook de 14-jarige Marco van Doorn (Groesbeek) aan mee doen na zijn prestatie in district Limburg.

Subsidie judomatten

Onlangs stemde de gemeente in met een subsidie voor judovereniging Groesbeek in verband met de aanschaf van nieuwe matten. Hoewel judotalent doorgaans doorstroomt naar clubs op het allerhoogste niveau, zoals Stichting Top Judo Nijmegen, lijkt het er inmiddels op dat deze vereniging stilaan toch als ‘talentenfabriek’ beschouwd kan worden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 februari, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Judotalenten gemeente Berg en Dal wederom succesvol

Reageren is niet toegestaan.