[1E] Germania verliest onnodig

HENGELO – Germania is in de uitwedstrijd tegen Tubantia tegen een onnodige nederlaag opgelopen. In een winderige ambiance werd de eerste helft gedomineerd door Tubantia en de tweede helft door Germania. Eindstand was 1-0.

Strijd

De eerste helft werd gekenmerkt door veel strijd en veel middenveldspel. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot kansen. In de 31e minuut was Germania dichtbij een doelpunt doordat Nasim Saber na een schitterende individuele actie een hard schot loste dat door de Tubantia-doelman bekwaam tot corner werd verwerkt. Deze indraaiende corner werd door Tijn Jellema bekwaam ingekopt maar helaas voor Germania net naast.

Beslissing al voor rust

Enkele minuten later viel, naar later bleek, het beslissende doelpunt. Ongeconcentreerd verdedigen van Germania bracht de Tubantia linkerspits bij de achterlijn en zijn voorzet werd bekwaam ingetikt, 1-0. Tubantia kwam net voor rust bijna op 2-0 maar een ziedend afstandsschot werd bekwaam door de goed keepende Germania-goalie Sesay onschadelijk gemaakt.

AAnvallend

Na rust een heel aanvallend Germania dat resulteerde in een zestal corners binnen korte tijd. Hierdoor ontstonden er diverse hachelijke situaties voor het Tubantia doel maar tot doelpunten leidde dit niet. In de 74e minuut werd een prima inzet van Ismael Aktas van de doellijn gehaald en in de 80e minuut kopte Tijn Jellema nog net over na een goed genomen vrije trap. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 verlies voor Germania. Een gelijkspel zou de krachtsverhoudingen echter beter weer hebben gegeven.

Volgende week speelt Germania weer uit, dit keer tegen Longa, een ploeg die op dit moment op een nacompetitieplaats staat en dus ook de punten hard nodig heeft. Maar dat heeft Germania na deze nederlaag tegen Tubantia ook.

Klik hier voor de stand van zaken in de Eerste Klasse E.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jan van germania

Ik snap niet dat ze weet een jaar met die trainer doorgaan

wpDiscuz