Achilles ’29 wint, concurrent FC Dordrecht verliest

SPAKENBURG – Na vier wedstrijden niet gewonnen te hebben heeft Achilles ’29 vrijdagavond weer eens drie punten gepakt. Tegen Jong FC Utrecht werd het 0-1.

Het was de derde overwinning van Achilles ’29 in dit seizoen.

Goede 1e helft

De eerste helft was Achilles ’29 veruit de beste ploeg. Al na 10 minuten waren er drie goede kansen te noteren, maar Emir Smajic, Freek Thoone en Antonio Stankov konden de uitploeg niet op voorsprong zetten. Kursad Sürmeli liet in de 21e minuut zien hoe het wél moet. De Groesbekers kwamen dankzij hem op een verdiende 0-1 voorsprong.

Druk

De gasten waren niet in staat om de score nog voor rust wat op te krikken, waardoor de druk er na de thee vol op bleef staan. Een overwinning was immers broodnodig om het gat met FC Dordrecht (9 punten) nog te kunnen dichten. Jong FC Utrecht werd na rust wat sterker, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Voor Achilles ’29 was het zaak de wedstrijd in het slot te gooien.

Spanning in de slotfase

Doordat de doelpunten nog uit bleven gingen de ploegen een spannende slotfase in. Jong FC Utrecht speelde vol op de aanval en ging op jacht naar één punt. Jong FC Utrecht-speler Bram van Eijk had in de laatste tien minuten zijn ploeg op gelijke hoogte moeten brengen, maar miste een enorme kans van dichtbij. Achilles ’29 hield knap stand en de 0-1 stand bleef op het bord staan.

Gat nog 6 punten, maandag RKC

Er is in ieder geval weer wat hoop voor de mannen van trainer Eric Meijers. FC Dordrecht verloor namelijk waardoor de achterstand op de nummer 19 nu nog 6 punten is met 9 wedstrijden te gaan. Maandag komt RKC Waalwijk (nummer 10) op bezoek en ook dan valt er mogelijk wel wat te halen voor Achilles ’29.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jean-Paul

Super gedaan, misschien degradatie maar het gat is nog maar 6 punten. Kom op, volhouden nu. Als Dort nog 2 maal verliest en Achilles weet even zovele malen te winnen dan is het wonder bijna geschied.

Ja, en dan weer een saaie sfeer, veel verlies partijen. Hou en op ga lekker weer die derby voetballen. Volle kantine, blije mensen en lekker bovenin meeden in die 2e divisie. Volgend jaar in de jupiler league wordt het niet beter hoor..

Brummetje

Reken je niet rijk ,luister weer naar de goede woorden,van Eric vandaag in de krant

Krijg jij een krant die kan praten Brummetje

Ummes

En geloven de derksen nou echt dat dordrecht zal degraderen? De KNVB in ieder geval niet

Herman

Hoe staat het mer de boete van 72000.00 euro En het niet legaal mee doen in jl of praat de krant maar wat

Piet

De KNVB is eindelijk wakker geworden en starten onderzoek naar toetreding JL. Heel Nederland weet al jaren dat dit niet volgens de geldende regels is gegaan. Bertje heeft het onderhands met Elrie geregeld. Dit gaat niet meer goed komen. En dan ook graag die jeugdteams terug in de klasse waar ze vandaan komen. Ook zo’n belachelijke foute actie van de KNVB. Gewoon weer allemaal klasse of 3 terug en op eigen kracht omhoog komen!

Patrick

Wat een belachelijke reacties weer . Dit artikel gaat over de wedstrijd van gisteren reageer daar dan gewoon op. En niet over al die andere dingen .

stratenmaker

Patrick zolang ze elkaar het licht niet in de ogen gunnen,zal dit altijd zo blijven

Patrick

Ja dat is waar stratenmaker.

Realist

gewoon d’r uit met die bende, het is niet serieus te nemen. Of wil iemand met gezond verstand soms beweren dat Achilles bestaansrecht heeft in de JL?
Gewoon even realistisch de situatie aanschouwen zonder je liefde voor de club en dan nog eens oordelen, kom je dan alsnog tot hetzelfde besluit..begin dan overnieuw..

wpDiscuz